Lietuvos aktyvių moterų komitetas kvietė šeimas į dar vieną simbolinę akciją Vilniuje, skirtą palaikyti Ukrainą. Renginio metu buvo filmuojami Lietuvos šeimų vaikai, siekiant skleisti žinią pasaulio moterims bei kviesti padėti Ukrainos moterims. Drauge tai – dar vienas šauksmas stabdyti šį brutalų karą.

„Su bendramintėmis nuo pat karo pradžios iniciatyvose kalbėjome apie moteris ir mamas. Tikime, kad būtent moterys gali itin prisidėti prie karo baigties – per pasaulines krizes būtent jos dažnai tampa visuomenės širdies balsu. Kas geriau už mus žino, kokia gyvybė yra stebuklinga ir kokia ji brangi?“ – kalbėjo renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė.

Anot jos, filmuojant vaikus, siekta parodyti, kaip atrodo šimtai vaikų vienoje aikštėje, ir koks didžiulis tai yra skaičius.

„Visa medžiaga dalinsimės su Lietuvos ir užsienio žiniasklaida, kviečiant pasirašyti peticiją prieš karą Ukrainoje. Nes kiekviena pasaulio valstybė, kiekvienas miestas, kiekvienas renginys ir scena, kiekvienas žmogus privalo sakyti šiam karui ne”, – kalbėjo ji.

Žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė pasakojo iki šiol nepamirštanti nuotraukų, kuriose
tėvai ant rankų į ligoninę neša kruviną vaiką, o vėliau abu sukniubę verkia prie jo mirusio kūnelio.

„Ukrainoje šiandien žūsta mūsų ateitis. Prašau, sustokite“!

Tuo metu reklamos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė teigė šiuo metu išgyvenanti „nusvirusių rankų laikotarpį“.

„Tačiau kai suprantu, kad kiekvienas žodis, kiekvienas gestas yra svarbus, kad tai už mūsų visų vaikus, už mano vaiką, nekyla klausimų – reikia stotis, laikytis drąsiai, kovingai ir kviesti visus, besijaučiančius bejėgiškai, nepamiršti, neatleisti, stovėti ištiesta nugara ir garsiai šaukti: Leiskite mūsų visų vaikams gyventi, išgyventi ir statyti šviesesnį pasaulį, nei pavyko mums“, – ragino ji.

„Man padeda tik klausimas, kurį sau užduodu kasdien: ką galiu padaryti jau šiandien, kad pasaulyje būtų mažiau skausmo? Suprantu, kad šiandien neisiu į karo lauką, bet galiu prisidėti taikiais veiksmais. Tikiu, kad, susibūrę kartu, mes galime tapti didžiule jėga. Kasdien girdžiu ir kitas moteris, kurios sako: ką bedaryčiau, ar tai sukurs pokytį? Taip! Jei kiekviena drąsiai kalbėsime ir veiksime“, – bejėgystės jausmu dalijosi ir Inga Jablonskė.

Žurnalistė Živilė Kropaitė-Basiulė sakė negalinti nustoti stebėtis ir šlykštėtis, kaip pasaulyje dar išlieka tono, kuris Rusijos režimo lyderius laiko vertais pokalbio, supratimo, logikos.

„Putinas ir visi jo pakalikai yra žmogžudžiai, neleidžiantys iš sugriautų miestų išsigelbėti vaikams. Vaikiukams. Mažiems nekaltiems stebuklams – Ukrainos ateičiai. Rusija yra tokia siaubinga didžiulė nelaimė visam pasauliui, kad turim išnaudoti bet kokią – net pačią menkiausią – galimybę neįsigilinusiems ir neįsigilinusioms tai pasakyti“.

Į filmavimą Vilniaus Lukiškių aikštėje susirinko šimtai šeimų.

Vaizdo medžiaga su kvietimu pasirašyti peticiją netrukus pasieks Lietuvos ir užsienio žiniasklaidą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją