„Auksinių scenos kryžių“ atminimo ženklais bei premijomis teatro kūrėjai ir kiti meno srities darbuotojai iškilmingoje ceremonijoje apdovanojami nuo 1992 m. Šiais metais pateiktas rekordinis paraiškų skaičius, apdovanoti 17 premijos laureatų. Už naujų sceninės išraiškos formų paieškas įteiktas ir atminimo ženklas – Boriso Dauguviečio auskaras

„Turime ginti kasdienybę, reaguoti į pokyčius ir nepamiršti to, ką kiekvienas darome. Renginys neeilinis, nes tai – mūsų proga ateiti švytintiems ir parodyti, jog dar mokame šypsotis ir vertinti vieni kitų darbus. „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimus užkabinsime ant švytinčių krūtinių“, – apie šventę pasakojo renginio režisierius Andrius Žiurauskas.

Anot A. Žiurausko, 2021-ieji teatrui buvo kupini iššūkių dėl besitęsiančios pandemijos, bet scenos bendruomenei nepašykštėjo kūrybinio darbo vaisių. Nors sunkumai nesibaigia – Ukrainoje prasidėjo karas, renginio organizatoriai kviečia nesustoti, žengti į priekį bei didžiuotis teatro darbuotojų pasiekimais.

Pastaraisiais metais apdovanojimų ceremonija vyko tuščioje salėje, tačiau šįmet ji vėl prisipildė svečių. Renginio dalyvių bei televizijos žiūrovų laukė visas būrys vedėjų – teatro profesionalų – bei itin spalvinga programa. Kauno valstybinio muzikinio teatro orkestras kūrinius atliko kartu su Mantu Jankavičiumi, Jeronimu Miliumi bei Karina Krysko. Buvo atliktos ir muzikuojančių teatro aktorių Jokūbo Bareikio ir Linos Rastokaitės, taip pat Daliaus Skamarako bei Aistės Lasytės dainos.

Pasirodymus paruošė ir Kauno valstybinis lėlių teatras, režisieriaus Gintaro Varno aktorių „Varniukų“ kursas – Vidas Bareikis, Vainius Sodeika, Emilija Latėnaitė, Marius Repšys ir Dovydas Stončius bei kiti teatro kūrėjai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją