Liepos 9 dieną Klaipėdos vasaros terasoje, priklausančiai Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros centrui „Žvejų rūmai“ buvo planuojamas grupės „Sel“ koncertas. Vis dėlto po atlikėjo viešų pasisakymų apie šių dienų įvykius Ukrainoje nuspręsta pasirodymą atšaukti.

Delfi „Žvejų rūmų“ direktorius Alvydas Juozas Lenkauskas teigė savo sprendimo nekeisiantis ir yra įsitikinęs, jog tiek kultūros centro darbuotojai, tiek Klaipėdos miestas ir jo gyventojai jį palaiko.

„Koncerto nebus. Tai pasakėme tą pačią dieną, kai pasklido žinia apie E. Dragūno pasisakymus viešojoje erdvėje. Mes bandėme informuoti ir E. Dragūną, bet jis nekelia telefono, negalime su juo susisiekti, visi el. laiškai grįžta atgal. Galvojame, kaip viską civilizuotai nutraukti, kad šis žmogus mūsų teisiškai neįklampintų“, – sakė A. Lenkauskas.

Pašnekovas teigė, jau kreipęsis į Bilietai.lt, kurie platina bilietus į atlikėjo koncertą su prašymu nutraukti jų prekybą. Tačiau, anot A. Lenkausko, įmonė taip pat nežino, kaip elgtis, nes su atlikėju susisiekti nepavyksta ir jiems.

„Tai žmogus (E. Dragūnas – aut. past.), kuris vėliau gali sakyti, kad koncertą nutraukėme neteisėtai, todėl kol kas galiu tik patvirtinti, jo tikrai nebus. Visą kitą bandome sutvarkyti teisiškai“, – Delfi komentavo A. Lenkauskas.

Direktorius teigė, kad surengtų koncertą, pagal sutartį E. Dragūnas turi gauti miesto leidimą. Anot A. Lenkausko, jis taip pat nebus išduotas.

„Mūsų tikslas, iki kol bus nutraukta prekyba bilietais, jų būtų parduota kuo mažiau. Tikimės, kad ir žmonės bus protingi, jų nepirks. Jei neklystu, dabar jų parduota vos 100“, – sakė A. Lenkauskas.

Renginio iš svetainės pašalinti negali, bet bilietus pirkėjai atgaus

Delfi Bilietai.lt direktorius Ramūnas Šaučikovas teigė, kad šiuo metu yra laukiamas „Sel“ koncerto organizatorių sprendimas ir informacija, kurią būtų galima pranešti bilietus jau įsigijusiems klientams apie tolesnį minėto renginio likimą.

„Pašalinti minėto renginio iš savo interneto svetainės negalime, nes anksčiau bilietus įsigijusiems pirkėjams privalome skelbti informaciją apie tolesnius organizatoriaus veiksmus, renginį perkelti ar atšaukti pradedant bilietų grąžinimo procesą“, – sakė R. Šaučikovas.

Jis teigė, jog šiuo metu yra sulaikyti mokėjimai, kuriuos bilietų pirkėjai jau atliko, dar nėra pervesti pinigai „Sel“ koncerto organizatoriams. Tai reiškia, anot R. Šaučikovo, pinigus už atšauktus renginius bus galima operatyviai grąžinti, jei toks sprendimas bus priimtas. Paprastai bilietų grąžinimo ir pinigų atgavimo procesu rūpinasi renginių organizatoriai.

„Veikiame vadovaudamiesi bendražmogiškomis vertybėmis ir mūsų organizacijos principais. Nė kiek nesigailime vienašališkai priimtų sprendimų, tačiau suprantame, jog tokiu būdu susikūrėme sau papildomų juridinių rizikų, todėl labai norėtume, kad iniciatyvos imtųsi reguliavimo institucijos – Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ar teisėsaugos organai.

Jei rinkos priežiūros institucijos mano, kad šis koncertas Lietuvoje įvykti negali, tai toks sprendimas turėtų būti nedelsiant priimtas ir paskelbtas atitinkamų institucijų. Mes jo laikysimės nedvejodami“, – Delfi sakė R. Šaučikovas.

E. Dragūno pasisakymai, sukėlę ažiotažą

Dainininkas anksčiau pasidalijo instagramo istorijų serija, kurioje atviravo, ką mano apie šių dienų įvykius Ukrainoje.

„Daugelis manęs klausia nuomonės, ką aš manau apie viską ir kodėl tyliu, kodėl nieko nepasakau. Mano nuomonė yra tokia: yra žmonės, kurie sukuria ginklą, yra žmonės, kurie paliečia ginklą, yra žmonės, kurie gali šaut į žvėrį, ir yra tie, kurie gali šaut į žmogų. Tai va tie, kurie ten sėdi ir šaudosi, vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegu jie ten b... šaudosi, aš už taiką“, – vaizdo įraše sakė Selas.

Tiesa, netrukus minimi įrašai buvo ištrinti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Vilniaus apylinkės prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Egidijaus Dragūno socialiniuose tinkluose paskelbto vaizdo įrašo karo Ukrainoje tema.

Tyrimas pradėtas siekiant įvertinti, ar nepadaryta nusikalstama veika, numatyta Baudžiamojo kodekso 170 str. 3 d.

Jame teigiama, kad tas, kas viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų. Ikiteisminį tyrimą organizuoja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, jį bus pavesta atlikti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės