E. Redko tėtis – Viktoras Redko, inžinerinės bendrovės „Jurby Water Tech“ steigėjas, dalyvauja Rusijos Gynybos ministerijos globojamos desantininkų organizacijos veikloje, o prieš pat Krymo okupaciją buvo pagerbtas medaliu. Ši organizacija, pasak lrt.lt, prasidėjus karui Ukrainoje viešai deklaravo paramą Vladimirui Putinui.

Minėtas portalas išsiaiškino, kad su „Jurby Water Tech“ susijusi ir įmonė „14 deltų“, kurios direktorė – atlikėja E. Redko. Tiesa, įmonėje ji dirba viena.

LRT susisiekus su dainininke, ši negalėjo paaiškinti, kuo užsiima jos vadovaujama bendrovė „14 deltų“. Pasakiusi „nekomentuoju“, ji padėjo ragelį.

Delfi taip pat bandė susisiekti su E. Redko, tačiau kol kas nesėkmingai.

Tiesa, dar prieš kurį laiką atlikėja socialiniuose tinkluose išreikškė paramą Ukrainai. Įrašu ji dalinosi instagrame.

„Dažniausiai viešojoje erdvėje nesidalinu savo požiūriu ar asmeninėmis nuomonėmis, kurios nesusijusios su mano muzika ar menine, kultūrine veikla. Tačiau šiandien skaičiuojame jau 10 dienų nuo rusijos invazijos Ukrainoje, 10 dienų nuo tada, kai jis pradėjo savo neteisėtus, agresyvius karinius veiksmus prieš niekuo kaltus žmones ir jaučiu, kad nebegaliu tylėti.

Šios dienos buvo vienos ilgiausių ir stiprų nerimą keliančių, kurias teko išgyventi savo gyvenime.
Žinojau, jog pasaulis gali būti neteisingas ir baisus, bet šis karas kaip niekad veria mano širdį.

Noriu išsakyti savo stiprų palaikymą Ukrainai ir joje esantiems žmonėms už jų neapsakomą drąsą! Visa širdimi ir jos skausmu esu su tais, kurie kovoja už savo laisvę ir kenčia nuo šio tragiško karo pasekmių.

Užaugus Lietuvoje, turinčiai šaknų ir šeimas tiek Ukrainoje, tiek rusijoje, taip pat esant rusakalbei – tai vienas sunkiausių ir sudėtingiausių laikotarpių gyvenime. Tačiau žinau, kad tokių kaip aš ir mano šeima, NEPALAIKANČIŲ ir NEPATEISINANČIŲ rusijos veiksmų prieš Ukrainą yra pilnas pasaulis. Tad jaučiu, kad galiu kalbėti mūsų visų vardu – NUSTOK ŠĮ KARĄ!“, – rašė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)