Žinutė, kuri pasklido 53-ejų vokalisto vardu, paplito „Facebook“ tinkle. Joje skelbiama, kad „fašistai banderovcai patys žudo savus“.

„<...> O tiesa tokia, ne Putinas, Medvedevas ar Nausėda šaudo į pačius savo senolius, vaikus, moteris, net naminius gyvūnus!! O nusikaltę nacikai, neonaciai, fašistai banderovcai patys žudo savus, nes supranta, kad jau jiems galas, neišleidžia savų žmonių iš griuvėsių, tiesiog šaudo vietoj!!! Užminuoja mokyklas ir darželius pačių savų vaikų ir taip be galo tokioms baisybėms!!!“ – taip buvo rašoma socialinio tinkle.

Šis komentaras buvo skirtas atsakyti kitam internautui, tačiau net ir tai neprasprūdo pro akis patiems akyliausiems. Nors įrašas, sulaukus gausios kritikos, kaip nurodoma socialiniuose tinkluose, buvo ištrintas, jo kopija su Delfi ėmė dalintis pasipiktinę žmonės.

Dariaus Mickaus vardu atsiradęs įrašas

Šiuo komentaru vienas pirmųjų pasidalino puslapis „Muzikos kalendorius“.

„Šiąnakt feisbuke savo nuomonę apie įvykius Ukrainoje pareiškė „Rebelheart“ lyderis Darius Mickus. Įrašas vėliau buvo pašalintas, bet, šiuo itin sunkiu Ukrainai laiku, žinokime savo „herojus“, – brūkštelėjo muzikinio profilio autoriai.

Internautai neslėpė pykčio, kad tokiu sunkiu metu žinomi šalies žmonės, turintys plačią sekėjų auditoriją, sau leidžia viešai platinti melagingą informaciją – propagandą. Ne vienas žmogus pasirašė atskirą įrašą su nepritarimu tokiems išsireiškimams ir žymėjo socialinėje erdvėje dirbančią Lietuvos policiją.

„O tai šis veikėjas sulauks Selo likimo?“ – teiravosi vienas komentatorius.

„Kas jiems. Kažkoks užtemimas“, – antrino dar vienas.

„Reiktų duot irklus ir nurodyt kryptį. Blemba, praėjusią vasarą buvau jų koncerte, linksminausi, smagu buvo. Dabar kažkodėl gėda“, – pripažino trečias.

Komentarų skiltyje pasisakė ir Juozas Liesis. „Sunku patikėti...“ – brūkštelėjo jis.

Tokia pozicija nemaloniai nustebino ir prokurorą Arminą Elijošių, kuris taip pat paviešino minėtąjį komentarą.

„Nemažai savo pažįstamų matau šito žmogystos feisbuko drauguose. Jūs pritariat jam ar kaip? O gal kaip nors išsiversite be „Rebelheart“ koncertų ir pareikšite savo nuomonę apie jo iškreiptą požiūrį į objektyvią tikrovę?“ – klausė jis.

Delfi dėl D. Mickaus vardu paviešinto komentaro susisiekė su jo atstove, kuri paprašė kreiptis raštu. Netrukus po to portalui pavyko užmegzti kontaktą ir su pačiu D. Mickumi, tačiau kol kas komentaro šia tema atlikėjas nepateikė. Jeigu Delfi komentaro sulauks, šis straipsnis bus papildytas.

Pagal Visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnio 1 dalies 1 punktą draudžiama skleisti dezinformaciją, karo propagandą ar kurstyti karą.

Už viešą pritarimą karo nusikaltimams numatyta ir baudžiamoji atsakomybė. Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 2 dalis numato, kad tas, kas viešai pritarė LR ar ES teisės aktais arba įsiteisėjusiais LR ar tarptautinių teismų sprendimais pripažintiems genocido ar kitiems nusikaltimams žmoniškumui arba karo nusikaltimams, juos neigė ar šiurkščiai menkino, jeigu tai padaryta grasinančiu, užgauliu ar įžeidžiančiu būdu arba dėl to buvo sutrikdyta viešoji tvarka, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tokius ar panašius pažeidimus pastebėję piliečiai yra raginami informuoti ŽEIT bei Lietuvos policiją.

Delfi primena, kad neseniai neigiamo visuomenės dėmesio dėl viešų pasisakymų karo tema taip pat sulaukė ir kiti žinomi žmonės bei jų aplinka – Egidijus Dragūnas, Juozas Statkevičius bei Gyčio Paškevičiaus sūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės