„Vėl nauja rėmelių ir vėliavėlių pandemija... Nes kažkodėl žmonės galvoja, kad jie geriečių pusėj... iš kur žinot? Kas sakė? Ar tikrai viską suprantat gerai? Ar tikrai žinot, kas vyksta? Blogiečiai puola? O iš kur žinot, kad jie blogiečiai, pagal ką čia skiriat? Kas yra geriečiai ir blogiečiai šiuo atveju?“, – vos prasidėjus karui rašė Dominykas, kurio įrašas tuoj pat sulaukė vieningos neigiamos reakcijos.

Paskui vyras paviešino ir du vaizdo įrašus, kuriuose jis pats kalba neįtikėtinus dalykus – tikina, kad karas iš tiesų nevyksta, taip pat sako, jog aukų vaidmenis atlieka aktoriai. Visa tai jis pagrindžia „sąmoningumu“.

„Kaip gyvenate? Tikiuosi ne panikoj, tikiuosi ne baimėj, tikiuosi su sarkastiška šypsena veide. Jau trečia – ketvirta diena vyksta dalykai (vaizdo įrašas publikuotas vasario 28 dieną – aut. past.) <...> Atrodo, mane irgi atakuoja artimiausi žmonės. Man net keista. <...> Kovidas buvo testas. Kaip suprantate, viskas yra melas, viskas yra naratyvas. Šviesiai tiesiai į akis meluoja, kuria statistikas, prikuria istorijų. <...> Tada atsitinka karas. Visus tarsi pagauna ant žmogiškumo, kas, jeigu tavo aritmieji ten būtų. Realiai žmonės mato tai, kas yra pasiūloma matyti. <...> Lygiai taip pat, kiek yra tų baisių vaizdų, lygiai taip pat yra aktoriai, kartoniniai ginklai, kur yra daug juokingų dalykų, po tris kartus mirštantys žmonės. Atsimenat, kai buvo Bostono maratono sprogimas? Ten irgi buvo aktoriai“, – vaizdo įraše kalba žinomo atlikėjo sūnus.

Toliau D. Paškevičius kalba apie tai, kad visus dalykus „pradėjo tyrinėti“ dar paauglystėje. Dabar jis yra įsitikinęs, kad „sukuriant įvairius įvykius“ yra siekiama pelno. Taip pat žinomo dainininko sūnus pasakoja nejaučiantis nei baimės, nei panikos, nei gailesčio.

Sukilę komentatoriai, tarp kurių ir būrys garsių žmonių, Dominyko klausė, ką garsus tėtis mąsto apie jo paviešintas kalbas.

Beje, Gytis Paškevičius taip pat buvo palikęs komentarą po sūnaus įrašu. Jame atlikėjas rašo, kad esantis už tiesą, bet pritarė sūnui, pasaulyje pilna melo.

Atlikėjas pažymėjo, kad nei vienas politikas nesišaudo, šaudosi tik neklausantys įstatymų. Tiesa, visai netrukus komentaras buvo pašalintas. G. Paškevičiaus žodžiai komentatorių taip pat buvo suprasti kontraversiškai ir sulaukė pasmerkimo.

Primename, kad LR Visuomenės informavimo įstatymas numato, kad „visuomenės informavimo priemonėse draudžiama skelbti informaciją, kurioje skleidžiama dezinformacija, karo propaganda, kurstomas karas, raginama prievarta pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą – pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į jos nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą; skleidžiama ar kurstoma neapykanta, tyčiojimasis, niekinimas, kurstoma diskriminuoti, smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl amžiaus, lyties, lytinės orientacijos, etninės priklausomybės, rasės, tautybės, pilietybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, negalios, tikėjimo, įsitikinimų, pažiūrų ar religijos pagrindu.“

Kas gresia kurstantiems nesantaiką
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės