Vaizdo įrašas antradienio popietę pasirodė Rimanto Kaukėno paramos fondo „Youtube“ kanale. Jo autorė – Raimonda Katiliūtė.

„Nuostabu matyti žmonių vieningumą ir reagavimą į situaciją, susiklosčiusią Ukrainoje. Gera matyti žmones, visokeriopai prisidedančius prie pagalbos ten esantiems žmonėms ir jų artimiesiems.

Už idėją, jos įgyvendinimą ir filmuką, parodantį išreiškiamą palaikymą, rūpestį, iš visos širdies dėkojame Raimondai Katiliūtei. Kviečiame visus dalintis šiuo kūriniu.

Ačiū visiems, kurie savo širdimis ir mintimis yra su tais, kuriems tenka išgyventi šią tragediją“, – rašoma R. Kaukėno paramos fondo „Youtube“ kanale.

Atlikėjas Vaidas Baumila pakvietė tautiečius jungtis prie palaikymo akcijų ir jau dabar aukoti likimo skriaudžiamiems broliams.

„Mieli draugai, nesuklysiu pasakęs, kad tai, kas dabar vyksta Ukrainoje, palietė mus iki širdies gelmių. Ne tik dėl to, kad mes palaikome savo brolius, seseris, kaimynus ukrainiečius, kovojančius dabar už savo laisvę, bet ir dėl to, kad žinome, jeigu tą laisvę jie praras, mūsų laisvei taip pat kils didelė grėsmė. Tad palaikykime ukrainiečius ne tik dalindamiesi žinutėmis ar nuotraukomis internetu, bet ir aukodami pinigus, drabužius jau dabar“, – vaizdo įraše kalbėjo Vaidas Baumila.

Tuo tarpu dainininkė Natalija Bunkė kreipėsi tiesiai į Ukrainiečius – kalbėjo rusų kalba.

„Mieli ukrainiečiai, mielos moterys, žmonos, vaikai, aš, Natalija Bunkė iš Lietuvos, meldžiuosi už jus, visa Lietuva už jus meldžiasi, visa Europa meldžiasi už jūsų vyrus. Aš žinau, kad jūsų stiprybė yra mūsų stiprybė. Mes esame maža valstybė, bet mūsų didelė širdis. Slava Ukraini“, – kalbėjo Natalija Bunkė.

Judėjimo „Moterų pasaulyje“ įkūrėja Indrė Stonkuvienė neslėpė, kad rinkti žodžius šiuo metu išties nelengva.

„Turbūt ne man vienai yra sunku kalbėti ir dėstyti mintis apie tai. Kartais geriau tiesiog parašyti. Kaupiasi ašaros... Manau, kad tai normali, žmogiška reakcija į tai, kas šiuo metu vyksta, ir ką patiria Ukrainoje esantys žmonės. Kiek tik įstengiame, siųskime jiems palaikymą, kad jie nesijaustų vieniši. Iš visos širdies siunčiu tik geriausias mintis, maldas, viltis ir tikėjimą“, – kalbėjo I. Stonkuvienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės