Pasisakė buvęs Selo kolega

Tarp grupę SEL palikusiųjų – ir klavišiniais grojantis Kasparas Meginis. Muzikantas, kuris daliai gerbėjų žinomas ir kaip hito „Kunigunda“ bendraautorius, LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ pasidalijo savo mintimis, ką mano apie tokį viešą E. Dragūno išstojimą.

„Aš grupėje groju nuo 2015 metų. Per šiuos metus buvo ne viena kontroversiška situacija, bet tarsi įvertindavome situaciją, kažką praleisdavome. Žiūrėdavome gal labiau iš tos pusės, kad grojame, dirbame ir per daug visų veiksmų neteisdavome, bet, atsižvelgiant į šių dienų aktualijas, na, tai buvo smūgis žemiau juostos. Visiškai nebesinorėjo, kad mūsų visą muzikantų grupę sietų su ta išsakyta nuomone“, – eteryje kalbėjo K. Meginis.

Laidos vedėjams užsiminus, kad E. Dragūnas po kilusio skandalo lyg ir ėmė keisti savo nuomonę, pašnekovas patikino, jog tai mažai ką reiškia.

„Aš suprantu viską, ką jis dabar sako. Iš principo manau, kad jo žodžiai, ką jis dabar sako, matyt, visi tokioje situacijoje keistų nuomonę. Nežinau, kokia jo nuomonė tada. Bet tas pirminis impulsas, ką jis pasakė – tai yra esmė. [Dabartinė nuomonė] nieko nekeičia“, – tęsė jis.

Pasiteiravus, kas konkrečiai palieka grupę, K. Meginis išvardijo tuos, kurių SEL sąstate nebematysime.

„Aš konkrečiai šneku mūsų visos muzikinės kūrybinės komandos vardu, t.y. aš, mano kolega klavišininkas Mindaugas Balčiūnas, gitaristas Romas Rainys, bosistas Julius Valančauskas, saksofonistas Viktoras Olechnovičius-Woop, būgnininkas Jonas Butvydas ir vokalistė Silvija Pankūnaitė-Micutė. Iš principo, tai yra visa muzikinė grupė“, – neslėpė muzikantas.

Kas laukia grupės SEL koncertų, ar dar pavyks surinkti arenas?

„Šito aš tikrai negaliu pasakyti. Aš manau, kad grupė SEL turi savo klausytojų ratą. Tai parodys laikas. Bet, kalbant visos grupės vardu, mes nebenorime būti to dalimi“, – LNK eteryje kartojo pašnekovas.

Šiuo metu K. Meginis vieši Ispanijoje ir neslėpė, kad atitrūkti nuo to, kas vyksta Ukrainoje, nelabai įmanoma.

„Vietinių ispanų nekalbinome šiuo klausimu, o ten, kur esame mes, tikrai yra vietinių lietuvių, tai labai keista emocija atostogauti. Praktiškai su visais nuolat diskutuojame apie Ukrainą, visus jos įvykius. Norėčiau tikėti, kad kažkiek pajusime atostogas, bet kol kas ta nuotaika tikrai labai slogi. Bet žiūrėsime, kaip bus“, – pokalbį užbaigė muzikantas.

E. Dragūno pasisakymai, sukėlę ažiotažą

Dainininkas sekmadienį pasidalijo instagramo istorijų serija, kurioje atviravo, ką mano apie šių dienų įvykius Ukrainoje.

„Daugelis manęs klausia nuomonės, ką aš manau apie viską ir kodėl tyliu, kodėl nieko nepasakau. Mano nuomonė yra tokia: yra žmonės, kurie sukuria ginklą, yra žmonės, kurie paliečia ginklą, yra žmonės, kurie gali šaut į žvėrį, ir yra tie, kurie gali šaut į žmogų. Tai va tie, kurie ten sėdi ir šaudosi, vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegu jie ten b... šaudosi, aš už taiką“, – vaizdo įraše sakė Selas.

Tiesa, netrukus minimi įrašai buvo ištrinti.

Grupę SEL palieka jos nariai

Pirmadienio rytą susivieniję muzikantai pareiškė atsisakantys koncertuoti su SEL.

„Po vakarykščių vadovo pasisakymų ir filmuotų video, mes – muzikantai – oficialiai pareiškiame, kad daugiau nebūsime grupės SEL dalimi.

Pabrėžiame, kad visi iki vieno stipriai nepritariame Egidijaus komentarams (bei visiškai esam prieš kolegų atlikėjų žeminimą).

Tiek būtų šiuo klausimu. #СлаваУкраїні“, – feisbuke skelbė jau buvę E. Dragūno kolegos.

Replikos papiktino ir žinomus žmones

Atlikėjo pasisakymai įsiutino ne tik daugybę socialinių tinklų vartotojų, bet ir garsenybių, scenos kolegų. Įrašu pasidalino TV laidų vedėja Indrė Stonkuvienė, dainininkas Justinas Jarutis.

Vėliau E. Dragūnas teigė, kad jam paskambino buvęs jo vadybininkas Martynas Tyla ir pasakė, jog kilo ažiotažas. Selas negailėjo keiksmažodžių J. Jaručiui ir teigė, jog pats Ukrainai paaukojo 50 tūkstančių eurų, tiesa, nepateikė jokių to įrodymų.

„Negaliu susilaikyti dėl šio žmogaus, visų pirma kaip mama, kaip žmogus, kuriam rūpi, kad nevyktų karas! Žūsta žmonės! Vaikai! Vyrai! Klausyti šio žmogaus vėpliojimų (ir nebejuokinga), gąsdina žmonių neadekvatumas. Sėdi sau, kelia taurę jis ir dar pasisako tokius š... – tikrai??? Natūralus planetos išvalymas?“, – pasidalindama vaizdo įrašu rašė I. Stonkuvienė.

Ji taip pat skatino nebepirkti bilietų į SEL koncertus ir užblokavo E. Dragūno instagramo paskyrą.

Vėliau feisbuke pasirodė ir muzikos pasaulio profesionalų raginimų muzikantams nebebendradarbiauti su Selu ir nebelipti drauge su juo į sceną.

Po skandalo – jautresnis E. Dragūno tonas

Po kiek laiko E. Dragūnas paviešino kitus vaizdo įrašus, kuriuose sakė, kad nėra nei už rusus, nei už ukrainiečius, jog turi bičiulių tiek vienoje, tiek kitoje šalyje, ir viena, ko jis nori – tai taika. Šie vaizdo įrašai iš instagramo istorijų taip pat vėliau buvo pašalinti.

Pirmadienio rytą Selas paviešino dar vieną instagramo istorijų įrašą, kuriame kreipiasi į „mielus tikrus žmones“: „Aš esu šoke nuo to, kas vyksta jau eilę dienų. Aš myliu Ukrainą, mano daug draugų šią minutę ten. Aš toks pat, kaip ir jūs. Dievas mato, kaip aš išgyvenu. Aš pergyvenu už mus visus. Aš pergyvenu už Lietuvą, kaip ir jūs visi. Tai, kas vyksta, yra tragedija.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės