Kviestiniu vyr. „L'Officiel Lithuania“ redaktoriumi tapusio ir gruodį pirmąjį numerį pristačiusio J. Statkevičiaus pasisakymas užkliuvo ne vienam.

Dizaineris instagrame pasidalijo savo asmenuke, kurią palydėjo tokios grotažymės: „Happy day, happy, relax, no TV propoganda, no panic, relax, best to dream (laiminga diena, laimė, atsipalaidavimas, jokios propagandos per televiziją, jokios panikos, atsipalaidavimas, svajonės, liet.)“.

Juozas Statkevičius / Foto: delfi ir instagramo

Pirmadienį J. Statkevičius pareiškė, kad po kilusio skandalo pasitraukia iš žurnalo „L'Officiel Lithuania“ vyr. redaktoriaus pareigų.

„Esu už Ukrainą ir prieš Rusijos agresiją. Esu kategoriškai prieš rusų TV skleidžiamą propagandą. Bet suprasdamas žmonių nepasitenkinimą atsistatydinu iš „L‘Officiel Lithuania“ vyriausiojo redaktoriaus pareigų“, – instagrame pranešė J. Statkevičius.


Skandalinguoju jo pasisakymu netrukus pasidalijo mados namų „Mas 924“ įkūrėja Monika Kazakevičiūtė-Kriščiūnienė, dainininkas Vaidas Baumila ir kiti soc. tinklų vartotojai.

Vėliau pastebėta, kad ši nuotrauka dingo iš J. Statkevičiaus soc. tinklo paskyros. Netrukus ji vėl atsirado, tačiau jau su kitu prierašu: „Gyvenimas eina, stop war (sustabdykite karą, liet.)“. Na, o dabar J. Statkevičiaus paskyroje šios asmenukės visai neliko.

M. Kazakevičiūtė-Krisčiūnienė pastebėjo, kad dizaineris imasi „telenovelių“ užuot pasinaudojęs didele savo sekėjų auditorija ir skleidęs patikrintą informaciją.

Kaip ir žinoma drabužių kūrėja, taip ir atlikėjas V. Baumila neapsikentė tokio J. Statkevičiaus elgesio. Dainininkas paragino atkreipti dėmesį į dizainerio veiksmus prieš imant iš jo interviu, filmuojant bei įsigyjant bilietus į naujausių kolekcijų pristatymus.

Skandalingas interviu

„Delfi“ primena, kad 2017 m. spalį Kremliaus portale „Sputnik“ pasirodė skandalingas Juozo Statkevičiaus interviu. Jame iš dizainerio lūpų Lietuvai buvo skiriami ne patys gražiausi žodžiai, nors buvo ir teigiama, kad savo šalį jis myli ir dirba dėl jos.

Visą interviu „Sputnik Litva“ vertimą skaitykite paspaudę čia.

Interviu nuoroda feisbuke pasidalijęs Andrius Tapinas neslėpė nuostabos ir rėžė, ką apie tai galvoja.

„Atvipo žandikaulis. Išskirtinis Juozas Statkevicius interviu Kremliaus propagandos portalui „Sputnik“. Ir turinys, sumišęs su skrandžio sultimis. Apmokamas kremlinis vatnikas nesugebėtų taip apvemti Lietuvos, kaip šita mūsų medaliais apdovanota žvaigždė, rengianti jubiliejinius šou, – teigė A. Tapinas ir pacitavo kelias interviu išsakytas Juozo mintis. – „Aplink mus tik priešai. Lenkai priešai, rusai priešai, latviai priešai“, „Rusija mano mylima šalis, dievinu Rusiją“, „Tai, kas vyksta Lietuvoje, neįmanoma kentėti“, „Lietuviška propaganda visiška kvaila“, „Padėtis Lietuvoje pasikeis tik tada, kai pasikeis visa valdžia įskaitant prezidentą“.

A. Tapinas negailėjo epitetų garsiausiam Lietuvos dizaineriui. „Juozai, tu esi skuduras. Ir kaip paprastas, drėgnas skuduras, net nesupranti, kad į tave valosi purvini kerziniai batai. Galbūt, jeigu į tavo lapkričio šou nesusirinks pakankamai žmonių, pagaliau išvažiuosi į Rusiją, kur esi taip vertinamas ir turi tiek draugų. Tik mokesčių prieš išvažiuodamas nepamiršk susimokėti. Juozai, dar mintis – jeigu jau reiks bėgti tau iš Lietuvos, gal į Čečėniją? Būtum asmeninis Ramzano dizaineris. O kas planuojat eiti į jo šou pagalvokit – ar tikrai verta?“ – feisbuke rašė A. Tapinas ir savo mintis pažymėjo grotažyme #Juozainebūkskuduras.

Po šio interviu pasirodymo žiniasklaidoje, „Delfi“ susisiekė su pačiu dizaineriu ir pasidomėjo, ar „Sputnik“ skelbė tai, ką jis ir kalbėjo žurnalistams. Iš pradžių J. Statkevičius tikino dar nematęs interviu, o ir paskaitęs nepateikė tikslaus komentaro.

„Brangieji, bet jūs ir pradėjote tą kipišą! Aš menininkas, ir keista, kad bet koks mano žodelis kiekvienas pirstelėjimas yra gaudomas ir išverčiamas kaip kam reikalinga! Jūs juk nerašysite, kad aš myliu savo šalį? Ir darau viską tik dėl Lietuvos! Dirbu stengiuos labai! bet jūs gi norėdami užsidirbti, kas suprantama, priskaldot iš degtuko vežimą, o po to, žinoma, atsiranda, kas pasinaudoja! Mažiau kreipkite dėmesio į menininkų sapaliones! Kurios, kaip matau, gali būti panaudotos! Aš tai nelabai suprantu, kas čia vyksta. Dirbu toliau,“ – DELFI atsiųstame komentare teigė žinomas dizaineris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės