Akcijos organizatorės ragina susirinkti prie Rusijos ambasados Vilniuje sekmadienį, vasario 27 d. 13 val. tyliai protesto valandai, taip perduodant žinią Ukrainos moterims, kad šiuo sudėtingu metu jos yra ne vienos. Moterys kviečiamos rengtis juodai ir atsinešti protesto akcijos simbolį – juodą kaspiną, apsigobti juoda skarele, rašoma pranešime spaudai.

„Jaučiuosi bejėgė, atrodo, kad niekas šiomis dienomis nėra pakankama – nei aukos organizacijoms Lietuvoje ir Ukrainoje, nei informacijos sklaida. Tačiau drauge norisi nepatenkinti bandito iš Rusijos lūkesčių ir nepasiduoti jokioms pesimistinėms nuotaikoms“, – sako viena iš taikaus protesto iniciatorių kūrybininkė, reklamos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė.

Anot jos, privalome siųsti šviesą, meilę, atjautą Ukrainai, jos mamoms, žmonoms, dukroms ir seserims. „Šviesa vis tiek nugalės. Nebūna kitaip“, - sako ji.

Kita inciatyvos organizatorė laidų vedėja Daiva Žeimytė-Bilienė sako neįsivaizduojanti, ką šiandien turi jausti ukrainietės moterys, mamos, šiuo metu į karą palydinčios savo vyrus ir vaikus. „Už ką joms taip? Dabar bet koks palaikymas yra svarbus tam, kad pasaulis atsimerktų.“

Susijungti gerumo žinutei kviečia ir moterų univesiteto „WoW University“ įkūrėja Inga Jablonskė.

„Skauda ir baisu matant siaubą mamų, vaikų akyse. Moterys stiprios kartu - tyliai ar garsiai reikšdamos savo poziciją. Toks pasaulis, kurį matome šiandien, neturi ateities, o bendrumas ir palaikymas visada buvo ir yra moterų stiprybė”, – kalba ji.

Renginių ir komunikacijos agentūros „Olive“ bendraturtė Agnė Grigaliūniėnė įsitikinusi, kad už Ukrainos žmonių mirtis atsakinga visa rusų tauta.

„Visa tauta leido valdžioje įsigalėti tokiam baisiam režimui ir visiems Putino antžmogiams. Šiandien simboliškai stojame už Ukrainos moteris, kurių skausmo ir gedulo turbūt net neįmanoma įsivaizduoti”.

Tuo metu laidų vedėja Živilė Kropaitė-Basiulė, ką tik išleidusi knygą apie partizanų ryšininkę, politinę kalinę savo močiutę, rašydama teigia dar kartą įsitikinusi, kad moterys gali būti nesuvokiamai stiprios ir labai daug pakelti, tačiau palaikymas joms yra gyvybiškai svarbus.

Iniciatyvos organizatorės sako norinčios apeliuoti ne tik į Lietuvos ir su pasibaisėjimu Rusijos agresiją stebinčio likusio pasaulio, bet ir pačių rusų moterų širdis. Pasak jų, yra vilties, kad Rusijos visuomenę išjudinti galėtų į gatves išėjusios žmonos, seserys ir motinos, kurių vyrai, broliai ir sūnūs jau žūsta kare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)