Įrašu ir keliomis nuotraukomis žinoma rašytoja pasidalino socialiniuose tinkluose.

„Mes šiandien stovėjom už Ukrainą. Su mažais vaikais ant rankų, Havajų miestelio greitkelyje. Labai kviečiu tą padaryti ir kitus užsienio lietuvius. Net jei savo miestelyje stovėsite vieni. Aš šiandien irgi iš pradžių viena stovėjau. Atsistūmiau į kalną vežime trijų mėnesių Radvilą, keturmetė Indraja už rankos, plakatai po pažastimi. Buvo keista, kiek nejauku. Bet kai pro šalį važiavusi moteris parodė man į viršų pakeltą nykštį, akimirksniu prisiminiau, kad čia juk ne apie mane. Ne, ne apie tai, kaip aš toje šalikėlėje viena stovėdama jaučiuosi. Ir tada iškėliau plakatą aukštai ir pradėjau žiūrėti pravažiuojantiems į akis.

Labiausiai palaikymą reiškė (pypsino, mojavo, rodė pergalės ir shaka gestus) havajiečiai, furų vairuotojai ir senyvo amžiaus baltieji amerikiečiai. Beveik absoliuti dauguma abejingų išliko mano amžiaus ir jaunesni. Čia iš dviejų valandų stovėjimo su „Stand with Ukraine” ir „Stop war” plakatais kelkraštyje.

Netrukus prie manęs prisijungė draugė, irgi su mažu vaiku ir su visa šeima. Stovėjom kartu. O tada sustojo automobilis ir prie mūsų netikėtai prisijungė viena amerikiečių pora, irgi pasidarę plakatus. Tik viena pora, bet tai taip daug reiškė!

Manęs kai kas klausė, o ką reiškia stovėti, jei gyveni kažkur Havajuose, kažkokiam niekam negirdėtame miestelyje? Ir aš atsakau: tai reiškia VISKĄ. Klaidinga manyti, kad kažkas kitas kažką turi daryti. Kad veiksmas vyksta tik Londone, Niujorke ir Romoje. Tikiu, kad jei kiekvieno mažo miestelio gyventojai išeis į gatves su plakatais, tai šitaip mes atkreipsime pasaulio dėmėsį, gal kažką išjudinsime. Surinksime daugiau pinigų paramai. Pakelsime kovotojų dvasią. Parodysime solidarumą. Kiek žinau, Oahu lietuviai organizuojasi protestui kartu su ukrainiečiais. Havajų saloje ukrainiečiai taikiai protestuos sekmadienį – jungsiuosi irgi.

Ką noriu pasakyti. Jei aš su kūdikiu ant rankų šiandien galėjau, tai gali ir TU“, – žinute pasidalino žinoma rašytoja Vaiva Rykštaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės