Dalis verslininkės artimųjų gyvena karo purtomoje Ukrainoje. Pašnekovė neslepia, kad nerimauja dėl savo šalyje likusių ukrainiečių bei jų saugumo.

„Ten likęs ir tėtis, ir brolis, ir teta. Mano tėtis su teta gyvena Dnipro mieste, o brolis – Kijeve. Dnipre dabar kol kas ramu, bet sprogimai buvo girdėti vakar oro uoste ir kariniame sandėlyje. Žmonės buvo išgąsdinti, prasidėjo panika, o Kijeve neramumai vyksta jau dabar. Ką tik telefonu baigiau kalbėti su ten gyvenančiu broliu, kadangi ir jo buvimo vietoje prasidėjo neramumai. Norėjau išsiaiškinti, ar jis saugus, kaip jis laikosi. Jis man pasakė, kad girdi sprogimus savo gyvenamajame rajone, tad gyventojams buvo liepta susirinkti savo daiktus ir eiti saugiai slėptis“, – pasakojo O. Pikul-Jasaitienė.

Dar prieš Rusijos įsiveržimą Oksana tikina kvietusi šeimą į savo namus, tačiau jos giminaičiai liko tėvynėje.

„Aš jau visą savaitę nerimavau, kadangi visi jautėme augančią įtampą ir didėjančią karo riziką. Aš skambinau ir prašiau atvykti. Siūliau nupirkti bilietus, pasirūpinti viskuo, tačiau vis sulaukdavau neigiamo atsakymo. Šeima tikino, kad neva viskas bus gerai, jog nereikia nerimauti dėl jų. Ukraina – jų namai, todėl jie sakė, kad niekur kitur nenori vykti, jog reikia likti ten ir ginti savo namus bei savo šalį.

Tačiau po vakar įvykių, kai jau prasidėjo karas, emocijos sukilo dar labiau. Išgirdau tetos ašaras, baimę, paniką ir dvejonę, kad gal visgi reikėjo atvykti į Lietuvą. Vyrai į tai žiūri gal kiek tvirčiau, kadangi iš tėčio brolio išgirdau, kad neva viskas tvarkoje, o ir mano brolis – jaunas vaikinas – kitaip žiūri į šią situaciją. Ramino, kad neva viskas bus gerai. Jie aiškino, kad turi likti savo šalyje.

Žinoma, kad jeigu šeima būtų šalia manęs, širdyje būtų kur kas ramiau. Dalis žmonių netikėjo, kad visa tai prasidės. Išliko viltis, kad pavyks sustabdyti agresiją, jog pavyks susitarti ir išvengti karo. Deja, dabar tai, ką matome, kelia siaubą. Šiandien dėl tėčio ir tetos ramiau, nes Dnipras kol kas nėra taikinys, tačiau Kijeve, kur gyvena mano brolis, aidi sprogimai. Tai, kad žmones išprašomi iš namų rodo, kad toje vietoje išties sudėtinga situacija.

Kol kas įtampa didžiulė. Baisiausia tai, kad niekuo negali padėti artimam žmogui, nes išvykti iš Kijevo, kaip teigė šeima, dabar nėra galimybės. Belieka tik laukti, melstis ir tikėtis geriausio. Ir jie to tikisi. Viltis nemiršta, vis dar viliamasi, kad pavyks nutraukti karinius veiksmus. Paprasti civiliai žmonės yra baimėje, bet tuo pačiu ir viltyje“, – su Delfi dalijosi verslininkė.

Oksana yra drauge su kitais Ukrainoje savo artimuosius, draugus, kolegas turinčiais žmonėmis.

„Esu laukime ir viltyje. Apėmęs stresas ir didelė įtampa, tačiau asmeninės emocijos nėra svarbios. Svarbiausia, kad kuo daugiau žmonių pavyktų išgyventi, jog jie liktų sveiki. Duok Dieve, kad šis pragaras pasibaigtų ir mūsų visų maldos būtų išgirstos“, – pridūrė ji.

Delfi primena, kad ankstų penktadienio rytą Ukrainos sostinės Kijevo centre buvo girdimi du galingi sprogimai, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį sakė, kad jo šalis buvo palikta viena kovoti su Rusija, diena anksčiau pradėjusia didelio masto invaziją.

V. Zelenskis pranešė, kad ketvirtadienį prasidėjus Rusijos invazijai žuvo 137 ukrainiečių kariškiai ir civiliai, o dar 316 žmonių buvo sužeisti.

Jis įspėjo, kad Rusijos „sabotažo grupės“ įžengė į Kijevą, ir paragino piliečius neprarasti budrumo bei laikytis komendanto valandos.

Vaizdai iš Rusijos puolamos Ukrainos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės