Žinomos televizijos laidų vedėjos ir iniciatyvų kūrėjos mintys sukasi apie sunkiai suvokiamą dalyką, kad vyksta karas. I. Stonkuvienė nuotoliniu būdu stengiasi informuoti savo auditoriją apie susiklosčiusią situaciją, ragina aukoti paramos fondams ir yra sustabdžiusi visą komercinę veiklą savo socialiniuose tinkluose ir susitelkusi būtent į paramos skatinimą, rašoma pranešime spaudai.

Kelionės vyksta kaip suplanuota

Anksčiau Egipte laiką leisdavusi su šeima, šį kartą I. Stonkuvienė ten išvyko su savo komanda, kad galėtų ir dirbti, ir pailsėti. Kartu su Erika Vitulskiene ir kitais komandos nariais Egipte darbuojasi prie naujojo projekto. Gyvenant slogiomis nuotaikomis, žinoma moteris ypatingai stengiasi koncentruotis į suplanuotas veiklas, nes geriausia, ką šiuo metu gali padaryti kiekvienas, tai susitelkti ir dirbti savo darbą.

„Mūsų viešbutyje yra įstrigusi ir ukrainiečių šeima. Jai viešbutis suteikė nemokamą apgyvendinimą, o mes savo ruožtu patys susisiekėme ir pasiūlėme visokeriopą pagalbą: tiek finansinę, tiek emocinę. Palaikome ryšį ir būtinai padėsime. Džiugina žmonių geranoriškumas visame pasaulyje. Štai Egipto prezidentas kreipėsi į šalį ir sakė, kad priims visus likusius ukrainiečius ir suteiks jiems prieglobstį“, – mintimis dalijasi I. Stonkuvienė, televizijos laidų ir tinklalaidės „Mudvi“ kūrėja bei iniciatyvos „Mamų pasaulyje“ organizatorė.

Pasak Kristinos Graužinienės, „Kelionių panoramos“ vadovės, pastarosiomis dienomis iš klientų sulaukiama nemažai skambučių su klausimais, ar niekas nesikeičia dėl suplanuotų kelionių, bet kol kas nei vienos atšauktos rezervacijos nėra. Dabartinė situacija Ukrainoje iš tiesų kelia nerimą, tačiau nekelia jokios rizikos suplanuotoms kelionėms.

„Šiuo metu vykti į lietuvių pamėgtas šalis tokias kaip Turkija, Egiptas, Tenerifė, Madeira yra visiškai saugu. Tiesioginiai skrydžiai vykdomi įprasta tvarka, aplenkiant Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos teritorijas, vienintelis pokytis keliaujantiems yra tai, jog skrydžio trukmė gali pailgėti iki 30 minučių, priklausomai nuo skrydžio krypties“, – pokyčius įvardija K. Graužinienė.

Egiptas ne tik poilsiui

K. Graužinienė sako, kad Egiptą, kaip „darbostogų“ kryptį, vis dažniau renkasi įmonės, kurių tikslas – įvairūs mokymai, grupiniai užsiėmimai, konferencijos ar tiesiog komandos formavimas ir motyvacijos stiprinimas. Jau dabar, palyginus su pernai metais, tokių rezervacijų kiekis yra išaugęs kelis kartus.

„Planuojant darbo išvyką, man buvo svarbu pasirinkti tokią šalį, kur kasdien galėtume pasimėgauti saule ir gerais orais. Darbinėms komandiruotėms ne kartą teko vykti į pajūrį, kitas poilsines vietas ar net mišką, o šįkart, nusprendžiau keliauti ten, kur galėtume gerai pasikrauti vitamino D. Juk būtent saulė turi didelę įtaką mūsų darbingumui. Įsikūrėme Rixos Premium Megawish viešbutyje, kuris žinomas dėl savo didelės teritorijos, patogaus išplanavimo, žmonių srautų pasiskirstymo“, – mintimis dalijasi I. Stonkuvienė.

I. Stonkuvienė pabrėžė, jog planuojant darbinę kelionę, svarbu teisingai nusistatyti prioritetus. Kartu su komanda žinoma moteris iš anksto susidėliojo uždavinius ir tikslus, kuriuos planuoja įgyvendinti: „Visi turime savo planuotes, dienotvarkes, ir, žinoma, aiškiai iškeltus uždavinius, kuriuos kelionės metu turime išpildyti. Kadangi ši kelionė yra skirta darbui, esame suplanavę susitikimus ir dienos darbinius planus. Mus varžo laiko rėmai, todėl privalome laiką išnaudoti kuo efektyviau. Labai patogu, kad skrydis buvo anksti ryte, todėl iškart atvykę, planavome visą dieną skirti darbams, tačiau suprantama, kad mintis aptemdė kitos nuotaikos.“

Kristina Graužinienė / Foto: asm. albumo

Komandinės „darbostogos“ populiarėja

Sausio mėn. „Kelionių panoramos“ atlikta apklausa parodė, kad vis daugiau darbuotojų svajoja apie galimybę išvykti padirbėti svetur. Net 76 proc. jaunų, 18–39 metų amžiaus darbuotojų pasisakė norintys išbandyti „darbostogas“ atitrūkus nuo įprastos aplinkos.

„Visose srityse trūkstant darbuotojų, darbdaviai siūlo ne tik lankstų darbo grafiką, konkurencingą atlyginimą, mokymosi galimybes, tačiau vis dažniau ir komandines „darbostogas“. Dabartiniais laikais tai laikoma dideliu darbdavio privalumu. Taip pat tai būdas ne tik būti patraukliu darbdaviu, tačiau ir puikus komandinės dvasios stiprinimas“, – įžvalgomis dalijasi K. Graužinienė.

I. Stonkuvienė pastebi, jog „darbostogų“ metu pakeitus aplinką, ne tik pagerėja produktyvumas, bet ir stipriai išauga darbingumas, tad tokią kelionę, sako, rekomenduojanti visiems, kuriems trūksta įkvėpimo ir polėkio dirbti. Moteris atskleidė, jog darbines keliones stengiasi planuoti prieš ir po didesnių projektų, o aplinkos pakeitimas atpalaiduoja ir leidžia save tinkamai apdovanoti už nuveiktus darbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)