- Esate perskaičius šimtus knygų (jei ne tūkstančius), kokias knygų pasakojamas romantiškas istorijas labiausiai įsiminėte?

- Tiesą pasakius, daug romantiškų knygų neskaitau, tai ne visai mano „arkliukas“. Patinka, kai knygų siužetuose meilė eina šalia, o ne groja pirmuoju smuiku. Tačiau būna dienų, kad užsimanau to saldumo, bet tada stengiuosi rinktis kažką originalaus, ne tokio nuspėjamo. Arba giliai sujaudinančio. Viena iš labiausiai verkti ir juoktis privertusių knygų buvo „Kartą gyveno Uvė“. Tai ne visai tipinė meilės istorija. Labiau gedėjimas dėl meilės, tačiau tyriausio grožio ir jausmo.

- Patiko ir „Mes dedame tašką“. Istorija pasakojanti apie sudėtingą meilė ir dar sudėtingesnius pasirinkimus. Norintiems pasijuokti ir paragauti truputį literatūrinės erotikos, labai rekomenduoju Tess Dare knygų seriją – ir prisijuoksit, ir romantika per širdį varvės. O pasiilgusiems tiesiog jaukios, tačiau nenuobodžios meilės istorijos, rekomenduočiau knygą „Vieną gruodžio dieną“.

- Kokia knyga patartumėt nustebinti mylimą žmogų?

- Pirmiausia, patarčiau išsiaiškinti žmogaus pomėgius, pasidomėti kokios skaitytos knygos labiausiai patiko, mat dovanojant knygą prašauti yra gan lengva. O nenorint rizikuoti su romanu, trileriu ar psichologinėmis santykių knygomis, rekomenduočiau ką nors neutralaus, kaip pavyzdžiui Dalai Lamos knygos, o konkrečiai naujausia – „Dalai Lama – išmintis kiekvienai dienai“. Puiki knyga pilna trumpų, tačiau įkvepiančių pamąstymų įvairiomis temomis.

- Ar jūsų pačios gyvenime yra nutikę istorijų, vertų knygos?

- Kadangi dažnai sulaukiu klausimo ne „ar rašysite knygą?“, o „kada pasirodys jūsų knyga?“, manau tokių momentų tikrai būta. Kaip ir kiekvieno žmogaus gyvenime. Visi einame savo keliu, nugriūnam, atsikeliam, kažkuo didžiuojamės, kažko gėdijamės, kažkuo džiaugiamės, dėl kažko viską skauda. Ir visam šitam kasdienybės chaose, geras rašytojas iš mūsų kiekvieno gyvenimo ištrauktų puslapių vertą epizodą.

- Kokį rašytoją mielai pakviestumėt į pasimatymą? Kodėl?

- Karl Ove Knausgard. Nes jis gražus ir turi ką pasakyti. Ne kiekvienas aprašinėdamas savo kasdienybę šešių romanų cikle sugeba taip įtraukti ir pavergti paprastomis mintimis.

- Kokie filmai jums asociajuojasi su Valentino diena?

- Nesu didelė kino žinovė, o dažniausiai žiūriu siaubo filmus. Net per Valentino dieną. Tad nenoriu skaitytojų gąsdinti, bet kine man romantikos nelabai reikia. Mieliau tą meilės dieną žiūrėsiu kaip ekrane veikėjai švenčia Valentino dieną, o tada kažkas ateina visų galabyti (juokiasi).

- Kokia jūsų meilės sau išraiška? Kaip atrodytų jūsų tobula diena su savimi?

- Šiai dienai, labai džiaugčiausi jei galėčiau ryte pamiegoti kiek širdis, o ne kiek sūnus leidžia. Atsibusti ir išgerti arbatą lovoj, o ne viena ranka bandydama įkišti vaiką į kombinezoną. Tiesiog norisi ramybės. Mažų vaikų mamų norai labai paprasti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją