Sausio pradžioje įkurtas verslas Žvagulių šeimai itin brangus. Viena iš priežasčių – Ąžuolas labai mėgsta gaminti ir patiekalus, kuriuos patiekia lankytojams, jis ruošia savo rankomis. Atsidavimą naujai veiklai įvertino ir jo žmona.

Ineta labai palaikanti, ji nebijo bandyti. Mes abu nerimavome, kaip mums viskas pavyks, bet tuo pačiu mus abu sieja bendras noras kurti kažką savo. O palaikymas iš jos pusės buvo ir yra visada 100 procentų“, – džiaugėsi pašnekovas.

Užmiestyje gyvenanti šeima nesitikėjo, kad vagonėlis jų namo kieme jau atidarymo dieną pritrauks tiek lankytojų.

„Pirma diena viršijo visus mano lūkesčius. Ačiū jums už tai“, – dėkojo virtuvėje besisukantis Ą. Žvagulis.

Mintis užsiimti maisto gamyba ir prekyba savo namų kieme Ąžuolui kilo supratus, kad tai bus tiesiog paprasčiau ir pigiau.

„Ir anksčiau savo gyvenimą siejau su restoranais ar barais, todėl ši kryptis man nėra visiškai nauja. Tiesa, užsiimti tokiu verslu yra rizikinga, todėl tam, kad sumažinčiau tą riziką kiek įmanoma labiau, nusprendžiau to imtis vienas, be partnerių.

Iš pradžių galvojau šį maisto vagonėlį statyti kažkur šalia namų, pavyzdžiui, parduotuvės stovėjimo aikštelėje, tačiau iškart atsirasdavo papildomų sąlygų, logistinių kabliukų. Tada supratau, kad pas mus namų kieme yra viskas, ko reikia. Pasitariau su Ineta ir ji sakė – daryk. Ir pavyko“, – šyptelėjo verslininkas.

Ą. Žvagulis neslepia, kad paskata nesustoti yra besidžiaugiantys klientai.

„Didžiausias palaikymas jaučiamas iš vietinių, kurie gyvena aplinkui 15 kilometrų spinduliu. Padėkojo ne vienas, bet pats geriausias jausmas aplanko tada, kai matai, kad tie patys žmonės sugrįžta. Tada supranti, kad tai buvo reikalinga. Net ir mums patiems tai buvo reikalinga. Anksčiau neturėdavome kur nuvažiuoti, na, nebent į Vilnių ar į Elektrėnus, nes aplink nieko nėra“, – Delfi pasakojo jis.

Kol kas maisto vagonėlyje sukasi tik Ąžuolas, tačiau pašnekovas pripažįsta, kad kuo toliau, tuo labiau jam reikia pagalbininko.

„Jau darosi sunku suspėti. Ypač šeštadieniais ar sekmadieniais trūksta rankų. Manau, netrukus ieškosiu pagalbos, ko gero, ieškosiu jaunuolių, tokių, kaip aš kadaise, kai reikėdavo padirbėti ir prie kasos, ir virtuvėje. Man trūksta rankų, kad kas nors, kol aš gaminu, aptarnautų klientą, suplautų indus ar tiesiog išneštų šiukšles“, – kalbėjo verslininkas.

Ąžuolas įsitikinęs, kad jei norisi sėkmingo verslo – turi atsiraitoti rankoves ir visko imtis pats. Tik būdamas viduje tu gali pilnavertiškai valdyti situaciją. O darbo vyras tikrai nebijo – pirmąjį nuolatinį uždarbį jis turėjo būdamas vos 14-os metų.

„Bent verslo pradžioje, manau, tu turi būti viduje. Kai pamatai, kaip viskas gimsta nuo pat pradžių, tik tada supranti, kur gali sutaupyti ar rasti sprendimų, kaip padaryti, kad viskas būtų dar geriau. Jei tik iš išorės į savo verslą žiūrėsi, vargu, ar tau pavyks“, – tiki pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)