„Šiandien atvėrėme duris į pagrindinę gamybinę patalpą – virtuvę. Gaisro židinys buvo būtent čia, didžiausia tikimybė – nuo veikiančio šaldiklio.

Virtuvėje buvusi įranga sudegė visa, nes spintelėje buvo saugoma apie 5 kilogramus vaško, apie 10 kilogramų sakų, prisisunkusių smulkintų jaunų eglių kankorėžių ir apie 4 litrus beržų deguto. Šios medžiagos labai gerai dega.

Pirmadienį ruošiausi tepalų gamybai. Pagal gamybos reikalavimus, kad nesusikirstų žaliavų ir gatavos produkcijos keliai, virtuvės lubose šalia šaldiklio buvo įrengtas žaliavos nuleidimui iš antro aušto liukas su keltuvu. Jis tapo ta vieta, pro kurią liepsnos lengvai prasimušė į antrą aukštą pas džiovintas žoleles.

Daug patalpų nuo ugnies ir net nuo dūmų plitimo išsaugojo durys. Įrenginėjant cechą labai daug gerų patarimų gavau iš vienos statybinės firmos direktoriaus Aurelijaus. Jis ir pasiūlė visose vidaus patalpose sudėti metalines lauko duris. Visada išeidama iš cecho uždarau visas duris ir jas užrakinu, palikdama raktą duryse. Durys išlaikė didžiulį ugnies spaudimą ir neatsidarė. Ugnis neišplito. Virtuvės patalpa, kurią pagaliau galėjome gerai apžiūrėti, kaip po didžiulio kataklizmo.

Sudygo vandens gavusios avižos, sukritusios iš antro aukšto sandėlio pro išdegusias lubas į virtuvę.

Gyvybė visada stipresnė. Visada.

Durys atsidaro. Žengiame į naują gyvenimo tarpsnį. Džiaugiuosi tais, kurie eina kartu su manimi. Per ugnį, vandenį ir...“ – feisbuke rašė A. Karaliūnaitė.

Kiek anksčiau dainininkės Gintarės Karaliūnaitės mama dalijosi ir kita žinute, kurioje neslėpė sukilusių emocijų.

„Ši diena buvo pati sunkiausia. Išvalius didžiausius nuodėgulius, galėjau visur apvaikščioti ir apžiūrėti. Visos mano žolelės išskrido į dangų pro sudegusį stogą... Teko nuversti nelaimės kaltininką – kaminą. Sudegė kelios dėžės indelių tepaliukams, buteliukai, stiklainiai, popieriniai pakavimo maišai ir kartoninės dėžės. Mano gražioji virtuvėlė antrame aukšte, kurioje ruošdavau augalų mišinius sirupams, sudegė visa: šaldytuvas, šaldiklis, elektroninės svarstyklės, malūnai ir smulkintuvai, net šaukštai ir tie išsilydė. Širdis nelabai norėjo plakti. Dėkoju šeimos gydytojai. Didelė laimė, kad Joniškėlis turi polikliniką ir nuoširdžią pagalbą galime gauti tuojau pat. Visiems ačiū“, – nelaimės akimirką padėjusiems žmonėms dėkojo A. Karaliūnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)