„Per savo story paliečiau, manau, daugumai moterų pažįstamą, o gal net ir išgyventa temą – vyro „pasisavinimą“, – įrašą, sulaukusį daug reakcijų, pradėjo ji.

„Visų pirma, ačiū jums, kad nuraminote. Prisipažinsiu, tikrai nusiraminau suprasdama, jog jog aš ne viena tokia. Tai jau nėra taip ir blogai, – šyptelėjo V. Siegel. – Bet, aišku, kaip bebūtų, tai nėra ir gerai.“

Netrukus socialinių tinklų garsenybė nustebino atvirumu ir pasidalijo savo asmenine problema, kurią bando suvaldyti drauge su psichologės pagalba.

„Puikiai tiek aš, tiek moterys, kurios man rašo, kad pasisavina vyrus arba yra labai pavydžios santykiuose, supranta, jog tai nėra gerai ir santykių nesustiprina, nes žmogui reikalinga laisvė. Juk santykiai ar santuoka tai nėra gyvenimas kalėjime. Tačiau su tuo kovoti ir pakeisti požiūrį į šitą dalyką tikrai nėra lengva ir tai nepasidaro taip paprastai per vieną dieną. Tam reikia laiko, o gal net ir brandos, patirties, suvokimo.

Bet kuriuo atveju, toks vienas kito pasisavinimas santykiams nepadeda. Nes aš, manau, ankščiau ar vėliau žmogui vis tiek pabos gyventi įkaltuose santykiuose, nuolatinėje kontrolėje ir kaip po padidinamuoju stiklu iš savo antrosios pusės.

Asmeniškai aš nebijau garsiai apie tai kalbėti ir prisipažinti, jog tai yra, galbūt, problema ir manyje, o ne jame, kad aš tokia esu. Kartais per daug valdinga, mėgstanti viską kontroliuoti, žinoti kiekvieną žingsnį, nes man taip ramiau... Tikrai neretai „bambanti“, kai vyras išvažiuoja savaitgaliui su nakvyne į medžioklę arba kelioms valandoms nuvažiuoja, pavyzdžiui, į golfo treniruotę, o ką jau kalbėti apie pasisėdėjimus mieste be manęs su draugais vakarais. Man tai – ne, ne, ne. Aišku, aš labai džiaugiuosi, kad ir mano vyras nėra „tusovčikas“, kuriam norėtųsi kiekvieną vakarą išeiti su draugais. Bet užduodant sau klausimą, kaip reaguočiau į tokius išėjimus, tai, ko gero, būtų daug nervų, skambučių, žinučių jam ir ašarų visą vakarą, kol jis būtų su draugais ir dar jam grįžus iškelčiau dramą... Kaip pagalvoju ir pasižiūriu į save iš šono, tikrai nelengva su manimi turėtų būti...

Ir būtent dėl šio dalyko aš kreipiausi į psichologę, kad išmokčiau pakeisti požiūrį į situaciją, požiūrį į kito laisvę, išmokčiau priimti tokį dalyką, jog vyras nėra mano nuosavybė. Tai, kad vyrui kartais reikia atsipalaiduoti ir pabūti be žmonos, pasimėgauti savo užsiėmimais, kuriuos jis mėgsta. Pailsėti. Nes dažniausiai po tokių išvykų ir vyras grįžta su geresne nuotaika bei nusiteikimu!

Daug kas man kartoja, kad šis „pasisavinimo“ sindromas, kaip aš jį vadinu, praeis su metais, kai ir pačiai norėsis daugiau laisvės, ramybės ir tiesiog kartais pabuvimo tik su savimi arba su savo draugėmis, pabėgimo bent trumpam nuo besitęsiančios metai iš metų šeimyninės rutinos ir buities.

Pasidalinkite tos, kurios šiame tekste pažino save, o gal ankščiau tokios buvote, kas jums padėjo pakeisti požiūrį į tokį pasisavinimą?“ – klausė V. Siegel, kuri instagrame turi netoli 200 tūkst. sekėjų.

Šią išpažintį internautai įvertino. Dalis jų ėmė reikšti savo mintis komentaruose, dalintis savo patirtimi, patarimais, nepamiršdami padėkoti Viktorijai už atvirumą.

Delfi primena, kad praėjusių metų liepos 23-iosios popietę V. Siegel sumainė aukso žiedus su mylimuoju Laurynu Suodaičiu. Pora amžinąją meilę prisiekė sostinės Skaisčiausios Dievo Motinos cerkvėje, liudijant būriui draugų ir artimųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)