O kaip „Radiocentras” paaugo per paskutinius gyvavimo metus? Ką nuveikė tarp 30-ojo ir 31-ojo gimtadienių? Apie Simo Stankaus adrenalino troškimą, Livijos Gradauskienės kūrybiškumą, Gabrielės Tetenskaitės „galvos medžioklę”, „Radiocentro” rungtynes su Lietuvos rankinio rinktine ir kitus ryškiausius metų įvykius papasakojo šios radijo stoties programų direktorius Saulius Zakarka, rašoma pranešime spaudai.

- Sauliau, trys ryškiausi įvykiai „Radiocentre” ar aplink jį per pastaruosius metus, kokie jie?

- Metai mums jau ne trys, „Radiocentras“ su visomis kitomis grupės radijo stotimis yra nemažas organizmas, tad ir tų įvykių gerokai daugiau. Per 30-ąjį gimtadienį pradėjome dalinti pinigus, išdalinome 30 tūkstančių eurų, dabar vėl tai darome. Prisiviliojome vieną geriausių Lietuvoje radijo laidų vedėjų Gabrielę Tetenskaitę. „Medžiodami” jos galvą net šampano į Tenerifę siuntėme. Niekam nepastebint išmokome dirbti nuotoliniu būdu, t.y. transliuoti iš vonios, miegamojo, virtuvės ar garažo. Ir dėl to nesiskųsti.

Pirmą kartą Lietuvos istorijoje, mes, komercinė radijo stotis, sužaidėme rungtynes su nacionaline rankinio rinktine. Pakalbinome didžiausias Lietuvai aktualias žvaigždes, gyvai atlikome begalę premjerų, sukūrėme daug teminių sporto rubrikų ir laidų, kaip visuomet operatyviai ir tiksliai dirbo mūsų naujienų tarnyba. Turime atnaujintą interneto svetainę, kurioje galima viską, ką išvardinau, perskaityti, pamatyti arba išgirsti.

- Kuo programų direktorius labiausiai didžiuojasi 31-ojo gimtadienio dieną?

- „Radiocentro“ komanda. Žmonėmis. Tais, kurie girdimi ir tais, kurie stengiasi, kad kiti būtų girdimi. Ir, žinoma, tais, kurie klauso.

„Radiocentrą“ visada kūrė ir kuria žmonės. Jie – svarbiausia valiuta.

- Kokie žmonės dirba „Radiocentre“? Kokius laidų vedėjus matote jūs?

- Radijuje pilna pačių geriausių ir spalvingiausių personažų. Simas negali gyventi be adrenalino ir naujų patirčių. Nuolat jų ieško: lenktyniauja su profesionaliais dviratininkais, kulniuoja 5 kilometrus atbulas, muša baudinius į Lietuvos rinktinės vartininko ginamus vartus. Jau ir rytinis eteris Simui yra nemenkas adrenalinas. Gerai, kad jo kiekį laidoje nuostabiai profesionaliai sugeba sureguliuoti Gabrielė. Ta pati, kuri eteryje savęs ausinėse klausosi taip garsiai, kad technikai stebisi, kaip dar nefonuoja mikrofonai. O aš stebiuosi, kaip ji vis dar apskritai girdi.

- Kuo stebina Livija ir Žygis?

- Livijos smegenys dirba neįtikėtinu greičiu, ji moka susieti tolimiausias sąsajas, kurti čia ir dabar, improvizuoti, dainuoti, kvailioti ir Stakėnui pirštu kai reikia pagrūmoti. Tiesiog sunku rasti kitą tokį, taip žmones ir bendravimą su jais mylintį žmogų. Kaip ir sunku būtų rasti kitą tiek energijos kasdien eteryje atiduodantį žmogų, kaip Žygimantas Stakėnas. Gal dėl to, kad per 3 eterio valandas jis būtinai išgeria du litrus gazuoto vandens. Bijau ir pagalvot, kas nutiktų, jei gurkšteltų kokio energetinio gėrimo.

- Kuo nuo kitų laidų vedėjų skiriasi eterio viengungiai Rolandas ir Justė?

- Rolandas – mūsų nauja legenda. Kai jo eteryje nebūna, klausytojai išgirsta daug istorijų, ką šiuo metu Rolas veikia: nuo haskių veislės šunų vadeliotojų kursų iki latviškų vėtrungių drožybos festivalio Salacgrivoje. Aišku, kad tai mūsų išsigalvojimai, kol Rolandas ramiai sau atostogauja ar sirguliuoja. Dažnai Rolandą tenka keisti Justei, kuri ir paskleidžia tą mūsų „kūrybą“ beveik prunkšdama į eterį. Atlieka tai labai sąžiningai.

Nes turi tiek nesumeluoto nuoširdumo, kad net norisi šiek tiek atimti. Kartu su laidos prodiuseriu Gediminu vis raginame ją laidos metu tarsi užsivilkti rokerišką, odinę, „kietą“ striukę. Ir labai džiaugiamės, kad vis dažniau tas lengvas rokenrolas eteryje Justei pradeda patikti.

- Dar liko Vytenis, Paulina, Andrius, „Radiocentro“ vakaro žmonės...

- Vytenis yra vienas ilgiausiai dirbančių laidų vedėjų komerciniame radijuje Lietuvoje. Jo patirties užtektų 5 kitiems laidų vedėjams. Ir dabar, kai jau tiek dainų išgrota, tiek kartų prie pulto prisiliesta, tiek ausinių „sudrožta“, Vytenis į darbą eteryje moka susikoncentruoti taip, kaip niekas kitas nesugeba. Kai jis įsijaučia, lyg susilieja su mikrofonu ir pultu, nemato nieko aplink. Tuomet iš studijos galima išnešti viską, gal net kėdę, ant kurios pats sėdi. Bet dažniausiai šalia Vytenio yra Paulina, kuri to padaryti tikrai neleis. Arba nufilmuos tai naujam storiui Tik Tok’e.

Ji yra ta, kurios įrašą „Tik Tok“ platformoje per naktį palaikino keli milijonai žmonių, Lietuvos rekordininkė, dainininkė ir socialinių tinklų bei gandų žinovė. Andrius – paslaptingiausias laidų vedėjas. Neabejoju, kad jam žemo ir stipraus balso pavydi daugumą vyrų, ypač radijo laidų vedėjų. Dirba jis visuomet išjungęs studijoj šviesą, tik pulto lempučių ir kompiuterio monitoriaus šviesoj, net savo išmanaus telefono žinutes pamato tik po kelių valandų. Ne veltui jis – RC vakaro ir nakties valdovas.

- Kasdien transliuojate 24 valandas per parą. Laidų vedėjai eteryje kalba nuo 6:00 val. ryto iki vidurnakčio. Kaip programų direktorius spėja nudirbti savo darbus ir dar paklausyti, kas ką kalba, kas ką groja?

- Nespėja. Bet to ir nereikia. Apie blogiausius, kaip ir apie geriausius eterio įvykius labai greit papasakoja klausytojai, patys laidų vedėjai ar kiti kolegos. Būna, net įrašų atsiunčia. Turim puikių technologijų, kurių dėka per kelias sekundes galima susirasti bet ką, kas nutiko eteryje.

- Esate jaunesnis už kone pusę laidų vedėjų. Kaip pavyksta suvaldyti žmonių su charakteriais kolektyvą? Ar dažnai tenka duoti velnių?

- Esu lengvai pražilęs. Tad, bent jau lyginantis šukuosenomis su Stakėnu, už jį tikrai atrodau vyresnis. O žmonių be charakterių radijuje nelabai ir reikia. Visi suaugę, visi turi nuomonę, visi moka ir išklausyti. Redakcijoj visko nutinka, bet dažniausiai - gero. Nesu akis draskantis vadovas. Nesu tas, kuriam akis drasko. Aš pirmiausia esu kolega, kuris esant reikalui turi priimti sprendimus. Dar už juos atsakyti. Man labiau patinka kartu kurti, kalbėtis ir kelti algą, nei duoti velnių ir reikalauti paklusti. Skamba utopiškai, bet pasitikime vieni kitais, žinome savo roles, dažnai padarome daugiau, nei pažadame, todėl darbas komandoje sklandus, o į pasą žiūrėt labai neįdomu.

- Per metus „Radiocentro“ studijoje apsilankė dešimtys svečių. Ar yra tokių, kuriuos prisivilioti sunku arba neįmanoma?

- Ne mes viliojam svečius, o svečiai mus. Paprasta, bet labai svarbi sąlyga – reikia turėti ką pasakyti ir žinoti kam tai nori pasakyti. Yra atlikėjų, kurių apsilankymas mums patiems yra didelė šventė. O šiaip M.A.M.A. apdovanojimų laureatai ir nominantai, Dakaro ralio dalyviai, elitiniai atletai, Eurovizijos nugalėtojai, įvairių sričių ekspertai, didžiųjų renginių organizatoriai – nuolatiniai mūsų eterio „klientai“. Jie ateina ir grįžta, o mums dėl to smagu. Gera nuotaika, jaukumas, kava ir „masažas“ prieš eterį daro mus patrauklius. Aš nepamenu pavardės žmogaus, kuris nenorėjo pas mus atvykti antrą kartą. Vakar „Radiocentre“ svečiavosi Beatrich, šiandien - Vidas Bareikis ir „8 kambarys“. Užsienio žvaigždės, kurios atvyksta į Lietuvą, pas mus irgi mielai atvyksta. Gaila, kad pastaruoju metu jų vizitai Lietuvoje retesni.

„Radiocentras“ – ilgiausiai be pertraukų Lietuvoje tranliuojanti komercinė radijo stotis. Tyrimų bendrovės „Kantar“ duomenimis, per savaitę „Radiocentras“ pasiekia 590 tūkst., per dieną - iki 190 tūkst. Lietuvos gyventojų. „Radiocentras“ priklauso radijo stočių grupei, kurią taip pat sudaro „ZIP FM, „Relax FM“, „Rusradio LT“ ir „Rock FM“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)