„Labai, labai noriu padėkoti visiems!!! Didžiulis palaikymas, pagalba iš žmonių, iš kurių net negalėjom tikėtis. Kol kas dar nėra tikslių išvadų dėl ko kilo gaisras. Įtariamas ir padegimas! Bandysim atstatyti pastatą! Na, o kaip seksis toliau, bus matyt. Aš pati nesustoju, dirbu toliau, nes turiu kiekvienos dienos atsakomybę savo vaikams. Ačiū dar kartą visiems!“ – geros širdies žmonėms dėkojo G. Karaliūnaitė.

Socialiniuose tinkluose žinoma moteris pasidalijo ne tik šia žinute, o ir paklausė savo sekėjų, gal kas pažįsta specialistų, kurie galėtų papildomai ištirti, ar gaisras nebuvo sukeltas tyčia. Kodėl kilo tokie įtarimai atlikėja neįvardijo.

Delfi primena, kad penktadienį anksti ryte sudegė žinomos žolininkės Adelės Karaliūnaitės augalų perdirbimo cecho Joniškėlyje gamybinės patalpos ir dalis žaliavų sandėlio.

„Labai džiaugiausi savo cechu, kuriame taip lengva buvo gaminti augalų sirupus, tyres, pakuoti rinkinius arbatoms. Dirbome tose patalpose apie 20 metų. Pastatą prikėlėme naujam gyvenimui.

Iš seno, apleisto ir nutriušusio namo daugybės nuoširdžių mano pagalbininkų pastangomis jis iš tolo švietė savo nauju vyšniniu stogu ir baltomis sienomis. Dabar liko tik aprūkusios sienos.

Dėkoju Joniškėlio, Pasvalio, Pakruojo ir Pušaloto gaisrininkų gelbėtojų brigadoms, kurios apie 4 valandas pasikeisdamos gesino degantį pastatą ir sumaniai išgelbėjo jį nuo visiško sunaikinimo.

Liko nepažeistos gatavų gaminių, šaldiklių, vienas žaliavų sandėlys, siuvykla.

Iš gražiojo kruopščiai prižiūrėto žolelių sandėlio, kur saugojimui buvo supakuota nuo rožių žiedlapių iki eglės kankorėžių, nuo gudobelės vaisių iki smulkučių veronikos žiedelių neliko nieko, tik pelenai…

Dabar, praėjus kelioms valandoms po gaisro, širdį skauda ne dėl pastato stogo ar nugriuvusio kamino, o dėl tų taip kruopščiai po vieną žiedelį, vieną šaknelę surinktų, išdžiovintų ir žiemai užmigdytų žolynėlių, turėjusių suteikti sveikatos daugybei žmonių.

Miegokit, mano žolelės“, – feisbuke dalijosi A. Karaliūnaitė.

Apie Pasvalio rajone esančias ir šeimos verslui priklausančias sudegusias patalpas papasakojo ir Adelės dukra, dainininkė G. Karaliūnaitė.

„Turėjome planų šią vasarą keisti šildymo struktūrą – žinoma, ekspertai dar vėliau pasakys, tačiau kažkas nutiko su kaminu. Sudegė išties nemažai. Mama nenustoja verkti – iš tiesų labai baisu. Tikriausiai ši nelaimė – viena iš baisesnių, kurios gali nutikti žmonėms, – sakė Gintarė. – Nuostoliai yra didžiuliai. Stogas buvo naujai pakeistas, viskas įrengta pagal taisykles. Tai buvo mūsų pagrindinis verslo centras. Turėjome daugybę žmonių, kurie naudojo mūsų gaminamus produktus. Tai šokas visiems.“

Kaip Delfi tikino dainininkė, jos mama yra padėjusi begalei žmonių – ne vienas jų yra dėkojęs ir asmeniškai.

„Išties yra buvę, kad ligoniai paleidžiami namo su liūdnom prognozėm, tačiau su mamos pagalba jie išgyvendavo ir tris, keturis ar penkis metus. Kaip tik vos prieš kelias dienas Kėdainiuose priėjo viena moteris – ji dėkojo už savo vyrui suteiktą laiką, – kalbėjo G. Karaliūnaitė. – Mama visiems pagelbėdavo, o ir aš pati visada dalyvaudavau įvairiuose labdaros renginiuose, projektuose. Niekad nepagalvojau, kad kažkada galbūt ir mums prireiks pagalbos. Žinoma, turime galvą, kojas, rankas, bet dabar yra labai sunku.“

Pasak Gintarės, jos žiniomis nėra pažeistas rūsys, keletas patalpų nesudegė iki galo. Pati atlikėja į Pasvalio rajoną žada nuvykti artimiausiu metu – pirmadienį.

„Jausmas baisus dėl mamos. Tai – jos didžiuliai darbo vaisiai. Jaunystėje viską pradėti nuo nulio yra lengviau“, – apgailestavo šeimos verslo patalpų netekusi moteris.

Delfi susisiekus su A. Karaliūnaite, ši vos tramdė ašaras.

„Nebeturiu jėgų... Mes nebuvome ta įmonė, kuri uždirbtų didelį pelną – verslas nedidelis. Viskas daugybę metų buvo daroma rankomis. Tai nėra gamykla, kurią paleidus prisigamintų milijonai produktų. Aš to pastato negailiu, man labai gaila žolelių. Mano gaminiai nėra greitai paruošiami. Vienos arbatos sumaišymui kartais žoleles surenkame ir per kelerius metus. Nes vienos žolės renkamos žiemą, kitos – vasarą. Dabar stovi akyse man mano žolės... Pastatą atstatysiu, bet jas surinkti bus sunku – jų buvo virš 400 rūšių.

Abiejų seniūnijų, kurioms priklausome, seniūnai buvo atvykę, pažadėjo su žmonėmis padėti išvalyti degėsius. Nes dabar net neaišku, kur tokias atliekas galima išvežti. Džiaugiuosi, kad nenukentėjo žmonės... Gaisrininkai dirbo labai sumaniai. Jų atvyko daug, net iš Pakruojo. Jiems pavyko išgelbėti daugiau nei pusę pastato. Sudegė ta dalis, kurioje laikėme jau supakuotas žaliavas“, – kalbėjo A. Karaliūnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)