Skandalingai pagarsėjęs Celofanas nuvyko į Marijampolės kultūros centrą, kur vyko M. Stonkaus ir kitų aktorių spektaklis „Man gal magnio trūksta“. Nelauktas svečias žinomo komiko ieškojo ne tik užkulisiuose, bet ir mėgino užsukti į spektaklio salę. Drauge su A. Kandrotu netrukus prie pastato ėmė būriuotis ir apie 10 jo bendraminčių vyrų, kurie tikino esantys M. Stonkaus gerbėjai, tenorintys tik pamatyti aktorių ir nieko daugiau.

Netrukus buvo iškviesta policija. Iš viso antradienio vakarą prie Marijampolės kultūros centro atvyko keturi ekipažai. Pareigūnai saugojo M. Stonkų ir kitus aktorius, kad būtų išvengtas bet koks fizinis kontaktas. Kolegos įsėdo į automobilį, kurį pareigūnai palydėjo iki pat miesto ribos.

Renginio organizatoriai dėl įvykio planuoja kreiptis į teisėsaugą.

Kas vyko Marijampolė ir kuo visa tai galėjo baigtis, aiškinosi „Info diena“ žurnalistų komanda. Laidų vedėjas Rolandas Vilkončius pakalbino įvykio centre ne savo noru atsidūrusį M. Stonkų.

„Realiai tikriausiai nieko neįvyko, kas buvo suplanuota, o buvo bandyta padaryti provokaciją. Atvyko visoje šalyje labai gerai žinomas asmuo, žinomas, kaip labai didelis provokatorius ir bandė sujaukti viešąją erdvę, sugadinti spektaklį, kabinėjosi prie žmonių. Atvyko, aišku, ne vienas, o, kaip visada, su didele armija jį palaikančių tokių pat žmonių“, – situaciją dėstė aktorius.

Pašnekovas dalijosi, kad nežino, kiek tiksliai žmonių tą vakarą būriavosi prie pastato, bet girdėjo kalbant kitus, jog apie dešimt vyrų. Kaip viskas galėjo baigtis, jei nebūtų atvykusi policija?

„Net neįsivaizduoju. Galėjo tikrai būti labai nesmagių dalykų. Esame matę, kaip ta minia veikia prie Seimo ar kituose susibūrimuose. Nežinau, galėjo būti ir akmenų, ir ginklų kokių nors, ir užpuolimų, ir tikrai ne vienas prieš vieną, o daugiau prieš vieną ar netgi prieš moteris, kažkodėl tuo net neabejoju“, – pasakojo jis.

„Info TV“ eteryje teirautasi, ar M. Stonkus bei jo kolegos kreipėsi į teisėsaugą dėl persekiojimo.

„Kol kas teisininkai daro šitą darbą ir pareigūnai taip pat užsiima šiais reikalais, tad kol kas nelabai ką galiu komentuoti“, – paaiškino aktorius.

Interviu metu aptartas ir saugumo klausimas, kadangi spektaklių skirtinguose miestuose laukia dar ne vienas.

„Žinote, su tuo saugumu dabar... Nelabai, kas gali jaustis saugus. Net tas žmogus, kuris tikrina galimybių pasus prekybos centre, jam gali būti peršauta koja. Tai apie tą saugumą kalbėti tikriausiai reikėtų labai rimtai, nes saugiai jaustis negali niekas. Nė vienas Lietuvos pilietis – nei žinomesnis žmogus, nei šiaip socialiai aktyvus pilietis. Saugumas, šiuo atveju, yra labai lanksti sąvoka“, – kalbėjo pašnekovas.

R. Vilkončius laidos svečio taip pat paklausė, kodėl, jo nuomone, keliose bylose teisiami ir visuomenę kiršinantys veikėjai savo socialinėje erdvėje gali skleisti kokią tik nori informaciją, o kai jau kalbama apie juos, tada jie organizuoja štai tokias susitikimo akcijas?

„Aš manau, kad čia galbūt yra ir įstatymų spragos, jog tokie žmonės gali būti laisvėje ir nelabai pakaltinami. Aš manau, kad prie šito turėtų dirbti įstatymų leidėjai ir tas spragas užkaišioti. Deja, kai kuriems įstatymų leidėjams tokie žmonės yra labai patogūs“, – atsakė M. Stonkus.

Pasak aktoriaus, su tokiais provokatoriais nereikėtų kovoti impulsyviai.

„Kuo šaltesniais nervais, nesiveliant į jokias diskusijas, be emocijų, nenusileidžiant iki jų lygio nei kalbomis, nei žodžiais, nei emocijomis“, – sakė pašnekovas.

Visą reportažą su M. Stonkumi žiūrėkite čia:

Policija iškviesta pajutus grėsmę

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Ieva Šlivinskienė portalui Delfi sakė, kad arčiausiai buvę policijos ekipažai sureagavo į pagalbos prašymą.

„Sausio 18 dieną apie 19 val. 45 min. Bendrasis pagalbos centras gavo Marijampolės kultūros centro darbuotojos pranešimą, kad atvykęs asmuo, kuris, kaip vėliau paaiškėjo buvo A. Kandrotas, telefonu filmuoja ir nori pasimatyti su vienu iš aktorių. Taip pat pranešta, kad lauke stovi apie 10 asmenų, o aktoriai bijo dėl savo saugumo“, – sakė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė I. Šlivinskienė.


Pasak pareigūnės, panašu, kad centro darbuotoja policiją iškvietė paprašyta grėsmę jautusių aktorių. Todėl policininkai juos palydėjo iki autobusiuko, kuriuo jie saugiai išvyko iš Marijampolės.

Pasak I. Šlivinskienės, policininkai bendravo ir su pačiu M. Stonkumi, teiravosi, ar šis turi kam nors pretenzijų.

„Aktorius neįvardino, dėl ko tie 10 asmenų jo laukė prie automobilio, nenurodė jokių priežasčių“, – sakė policijos atstovė.

Apie tai, kad spektaklio, į kurį veržėsi Celofanas, rengėjai planuoja rašyti pareiškimus – galite skaityti kitame Delfi straipsnyje.

Jei norite sužinoti daugiau apie įvykį, galite skaityti paspaudę čia.