Užgavo M. Stonkaus žodžiai

Lengvai patekti į kultūros centrą A. Kandrotui-Celofanui nepavyko. Sustoti vyras privalėjo net nepriartėjęs prie žinomo aktoriaus, mat į renginį panoro užeiti nedėvėdamas respiratoriaus ir neturėdamas bilieto.

Pats Celofanas tikina, kad konfliktas kilo dėl M. Stonkaus žodžių, kuriuos jis ištarė tinklalaidėje „Vėl tie patys“. Minimame podcaste aktorius išreiškė nepritarimą mitingui, vykusiam Sausio 13-osios dienos minėjime, ir kitiems žingsniams, kuriuos daro Celofanas ar jo bendraminčiai.

„Jei Celofanas nori – galime eiti, suorganizuosime kovą „vienas ant vieno“. Su kumščiais, k....va, plikais. Dėl sportinio, pagal taisykles“, – kalbėjo M. Stonkus bei pridūrė, kad Celofanas verda savo vėmaluose ir srutose.

Tai išgirdęs A. Kandrotas nesusilaikė ir kitą dieną po tinklalaidės pasirodymo eteryje atvyko gyvai susitikti su M. Stonkumi jo spektaklyje.

Atvykonormaliaipasikalbėti

„Aš noriu visus pakviesti, kas galite, atvažiuoti į Marijampolės kultūros centrą ir su M. Stonkumi pasikalbėti. Aš irgi noriu su M. Stonkumi pasikalbėti“, – tiesioginės transliacijos socialiniame tinkle „Facebook“ metu kvietė A. Kandrotas.

Celofanas teigė, kad su „M. Stonkumi reikia labai normaliai pasikalbėti“.

„Gal kas norės vyriškai pasikalbėti. Jis visokius pasiūlymus duoda, į kovas kažkokias eiti. Jeigu jis nori kviesti į kovas, kas švilpia, manau, reikėtų kviesti Vidą Blekaitį, Žydrūną Savicką. Va, šitus... <...>.

M. Stonkus – dviejų metrų „arklys“, du kartus daugiau už mane sveria ir į kovą kviečia. Akivaizdu, tie išsilavinę tik per muštynes sprendžia klausimus“, – toliau kalbėjo A. Kandrotas.

Susitikti akis į akį su M. Stonkumi Celofanui visgi nepavyko dėl jam paskirtos kardomosios priemonės – 22 val. jis laiką leisti turi savo namuose.

Spektaklio sutrikdyti esą neketino

Celofano pravarde žinomas A. Kandrotas portalui Delfi sakė į Marijampolę vykęs dėl to, jog norėjęs pasikalbėti su jį viešai įžeidinėjusiu aktoriumi M. Stonkumi.

Pasak A. Kandroto, kai kam gali susidaryti nuomonė, kad jis ketino sutrikdyti tuo metu vykusį spektaklį, kuriame vaidino ir M. Stonkus.

„Nieko panašaus. Jeigu žmonės nusipirko bilietus, jie turi teisę smagiai praleisti laiką“, – sakė A. Kandrotas.

O tai, kad tiesioginės transliacijos metu kvietė žmones atvažiuoti prie Marijampolės kultūros centro pabendrauti su M. Stonkumi, galbūt „vyriškai pasikalbėti“, A. Kandroto teigimu, jokiu būdu nereikėtų suprasti kaip raginimo smurtauti.

„Kiekvienas tai supranta pagal savo sugedimo lygmenį. Aš manai, kad „vyriškas pokalbis“ – dviejų kultūringų, vienas kitą gerbiančių ir išklausyti mokančių džentelmenų dialogas“, – sakė A. Kandrotas.

M. Stonkų pakvietė į lenktynių trasą

Jis sakė, kad į M. Stonkaus viešą kvietimą santykius išsiaiškinti „plikais kumščiais“ nereaguosiantis ne tik dėl to, jog yra nusiteikęs prieš ginčų sprendimą smurtu, bet ir todėl, kad lygiavertė kova būtų sunkiai įmanoma.

„Mano svoris – 65 kilogramai, o M. Stonkaus – tikriausiai apie 120 kilogramų, tai apie kokią kovą gali būti kalba? Aš jam galiu pasiūlyti pasivaržyti lenktynių trasoje. Pasiimti lenktyninę mašiną ir „Nemuno žiede“ pasižiūrėtume, kuris iš mūsų geriau vairuoja“, – portalui Delfi sakė A. Kandrotas.

Celofanas minėjo, kad į jo kvietimą atvykti prie Marijampolės kultūros centro atsiliepė apie 10 žmonių.

Netrukus atvyko ir gausios policijos pajėgos, A. Kandrotas sakė matęs 4 policijos automobilius. Vienas šių automobilių namo skubėjusį grįžti ir nepažeisti kardomosios priemonės – namų arešto – sąlygų Celofaną lydėjo iki pat Marijampolės ribos.

„Man labai įdomu, kokia grėsmė buvo kilusi, kad atvyko tiek daug policijos“, – klausė A. Kandrotas.

Po poros tiesioginių transliacijų paskyroje „Knygnešys gyvai“ įamžinta ir akimirka, kai išvykstantis M. Stonkus, norint išvengti galimo fizinio konflikto, į automobilį buvo palydėtas pareigūnų.

Policija iškviesta pajutus grėsmę

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Ieva Šlivinskienė portalui Delfi sakė, kad arčiausiai buvę policijos ekipažai sureagavo į pagalbos prašymą.

„Sausio 18 dieną, apie 19 val. 45 min., Bendrasis pagalbos centras gavo Marijampolės kultūros centro darbuotojos pranešimą, kad atvykęs asmuo, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, buvo A. Kandrotas, telefonu filmuoja ir nori pasimatyti su vienu iš aktorių.

Taip pat pranešta, kad lauke stovi apie 10 asmenų, o aktoriai bijo dėl savo saugumo“, – sakė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė I. Šlivinskienė.

Pasak pareigūnės, panašu, kad centro darbuotoja policiją iškvietė paprašyta grėsmę jautusių aktorių. Policininkai juos palydėjo iki autobusiuko, kuriuo jie saugiai išvyko iš Marijampolės.

Pasak I. Šlivinskienės, policininkai bendravo ir su pačiu M. Stonkumi, teiravosi, ar šis turi kam nors pretenzijų.

„Aktorius neįvardijo, dėl ko tie 10 asmenų jo laukė prie automobilio, nenurodė jokių priežasčių“, – sakė policijos atstovė.

Delfi mėgino telefonu susisiekti su M. Stonkumi, tačiau kol kas nesėkmingai. Tiesa, susisiekti pavyko su spektaklį organizuojančios įmonės atstovu.

Vyrai tikino esantys M. Stonkaus talento gerbėjai

Policijos pareigūnai apklausė ir tuos 10 vyrų, kurie atsiliepė į Celofano kvietimą bei atvykę laukė, kol išeis M. Stonkus. Vienas ten buvusių žmonių – 1991 metų sausio 13-osios įvykių dalyvis.

„Apklausti asmenys sakė, kad jie tikrai nėra agresyviai nusiteikę. Minėjo, kad jie – M. Stonkaus gerbėjai ir tiesiog nori pasibaigus spektakliui su juo pabendrauti.

Kadangi jokių pažeidimų užfiksuota nebuvo, pretenzijų taip pat negauta, tyrimas nebus pradedamas“, – sakė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai I. Šlivinskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (326)