Tyrinėti kalnus su slidėmis Reda bei jos dukros Amelija ir Elvija ryžosi pirmą kartą, tad išvyka paliko neišdildomų akimirkų.

„Ši patirtis labai patiko. Manau, kad į kalnus leidžiamės ne paskutinį kartą. O pirmas kartas, aišku, būna sudėtingas, bet jis mums suteikė labai daug emocijų“, – pasakojo dviejų mergaičių mama.

„Rinkomės kelionę, kuri nebūtų labai toli. Taip nusprendėme vykti automobiliu į Čekiją. Dukroms tokia ilga kelionė buvo pirmoji, bet jos puikiai ją atlaikė.

Į kalnus susiruošėme ne tik mes trys, bet ir didžiulė kitų lietuvių kompanija su vaikais – iš viso buvo 27 žmonės. Tokia gausa žmonių sukūrė šiltą, šventišką atmosferą. Čekijoje atšventėme ir Naujus metus, ir patyrėme naujų įspūdžių“, – pridūrė pašnekovė.

Nors ant slidžių Reda su dukromis stojosi pirmą kartą, laimei, jos išvengė stiprių kritimų ar traumų. Tiesa, su oru šeimai pasisekė kiek mažiau.

„Oras nelabai džiugino. Kaip tik tą dieną, kai atsistojome ant slidžių, pradėjo pilti lietus kaip iš kibiro. Buvome kiaurai šlapios iki apatinių drabužių. Bet mano dukros yra nerealios, jų nuotaikos tai nė kiek nenugesino, pavyzdžiui, mažoji, atėjo prie manęs ir sako, kad nieko nemato, bet nusivalo akis ir lekia toliau. Mergaičių užsidegimas mane labai džiugino. Slidinėjimas patinka tikrai ne visiems ir tik išbandęs gali nuspręsti, ar tai tavo užsiėmimas, ar ne. Smagu, kad visiems ši pramoga visgi patiko“, – Delfi pasakojo R. Bžeskienė.

Pasiteiravus, ar išbandant ekstremalias pramogas neaplankė baimės jausmas, pašnekovė neslėpė, kad kūnas šiek tiek tirtėjo.

„Buvo baisu. Kai pirmą kartą nusileidau nuo kalno, tai drebėjo ir rankos, ir kojos. Apima adrenalinas. O dar oro sąlygos buvo ekstremalios – pylė lietus, buvo tirštas rūkas. Visa tai tikrai nepalengvino situacijos. Kitaip tariant, buvo ir ekstremalios pramogos ir ekstremalios oro sąlygos. Pakrikštijo kalnai mus, kaip turi būti. Bet sako, kad jeigu jau tokiomis sąlygomis sėkmingai nusileidi, tai, matyt, kai saulė švies, bus dar lengviau“, – šyptelėjo ji.

„Geriausiai slidinėti, ko gero, sekėsi mano vyresnėlei Amelijai. Mažoji, Elvija, visą laiką praleido mokymosi zonoje. Bet jai irgi puikiai sekėsi. O man, manau, irgi pasisekė neblogai, pavyko nusileisti ir nuo mėlynųjų trasų, kas, mano galva, buvo visai gerai. Toks tas naujų metų sutikimas, atostogos ir pirmi kartai“, – pridūrė pašnekovė.

R. Bžeskienės šeimos atostogos truko savaitę. Per ją žinoma moteris aplankė ne tik Čekiją, o ir trumpam užsuko į Lenkiją.

„Buvome Varšuvoje, aplankėme Koperniko muziejų ir kone visas kalėdines eglutes, – šyptelėjo dviejų vaikų mama. – Dabar, artėjant vaikų atostogoms, vėl galvojame apie kalnus – ne į šiltus kraštus, o ten, kur būtų sniego. Į Alpes kol kas ankstoka, bet nuo žemesnių kalnų tikrai galima bandyti leistis. Šį savaitgalį manęs laukia Liepkalnis, tad praktikuojamės po truputį. Mano aplinkoje visi važinėja į kalnus, slidinėja, tik aš kažkaip niekaip to neišbandydavau. Pagalvojau, atėjo 40-imt metų, reikia išbandyti kažką naujo!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)