Išpažintimi ir skaudžiais išgyvenimais ji pasidalino su sekėjais instagrame. Pasak Gerdos, nors ištverti teko daug, šiandien ji pradeda naują gyvenimą.

Įrašu G. Zaptoriūtė sutiko pasidalinti ir su Delfi.

„ANOREKSIJA. 1-OJI DIENA.

Atsikėliau ryte ir pirmoji mintis, kuri toptelėjo: šiandien į sutrikimų centrą. Šiandien pirmas mano žingsnis. Kuo arčiau centro, tuo labiau daužosi širdis. Bet aš tai padariau! Pirmą žingsnį! Sakoma, kad pradžia yra sunkiausia, patvirtinu 100%, jog tai tiesa.

Pokalbis grupėje trūko apie 2 val, o atrodė, jog amžinybę... Tiek skaudžių patirčių, tiek išsekusių žmonių, pavargusių nuo šito viso mėšlo ir norinčių išbristi. Visose moteryse mačiau ir save. Visos prisistatė ir štai, atėjo mano eilė... Pajaučiau, kaip per kūną nuėjo nemalonus karštis ir iš įtampos pradėjo pykinti. Nuryjau tą jausmą ir pradėjau :

Labas, aš Gerda. Man 24 metai. Su valgymo sutrikimais kovoju nuo vaikystės. Viskas prasidėjo nuo patyčių mokykloje, o dabar aš jau sėdžiu čia, nes mane baigia suvalgyti mano pačios mintys apie maistą ir kūną.

Patyčios mokykloje, artimoje aplinkoje mane visus metus ėdė, ko pasakoje užaugau labai traumuotu ir daug psichologinių problemų turinčiu žmogumi. Sunkiausia mano ir mano valgymo sutrikimų kelionė prasidėjo 2019 m. „X faktoriuje“. Kiekvieną dieną sverdavausi ir kiekvieną dieną mažinau savo maisto porcijas. Iki kol atėjo didžiojo finalo diena ir reikėjo lipti į sceną su visais, savo jėgomis to padaryti jau nebegalėjau, nebegalėjau užlipti laiptais. Pasiekiau 36,5kg svorį.

Tą pačią dieną nualpau, mano kraujospūdis buvo vos apčiuopiamas. Supratau, kad turiu kažką daryti, jei ne dėl savęs, tai dėl mamos, kuri kiekvieną dieną verkia. Palikau toksiškus santykius, kuriuose skendau beveik 6 metus. Atsirado vyras mano gyvenime. Taip, kalbu apie Jovydą. Jis padėjo išlipti iš žiauriai gilaus dugno, kai jau nesimatė net menkiausios šviesos. Vėl pasijaučiau laiminga. Problema niekur nedingo, bet trumpam prigeso, jau buvo įmanoma gyventi su tuo.

2021m. rugpjūčio mėnesį sužinojus, kad laukiuosi, viskas vėl apsivertė. Pradėjau savimi tikrai rūpintis, kad ir kaip buvo sunku kovoti su mintimis. Net galvojau, kad vaikelis padės man pagaliau galbūt pasveikt.

Rugsėjo 8 d. atėjo žinia, kad nėštumas nebesivysto ir vaisiaus širdies ritmo nėra.

Rugsėjo 11 d. valymo diena... Jaučiausi nieko vertas, tuščias indas... Viskas vėl užsikūrė.

O dabar pradedu kelionę“, – itin jautriu įrašu pasidalino Gerda.


Nors Gerdai ir nepavyko pasiekti projekte superfinalo, tačiau tai, kad sutiko mylimąjį, ji vadina dar didesne dovana.

„Jaučiuosi kaip laimėtoja. Tais metais daug nenuėjau, bet jaučiuosi nugvelbusi rimčiausią gyvenimo trofėjų“, – sakė Gerda.

Po projekto šviežiai iškepta pora persikraustė kartu gyventi į sostinę, nusipirko šunį. Taip pat, Jovydas nusprendė ir romantiškai pasipiršti. Vaikinas pasakos, kad šį įvykį planavo itin ilgai, kadangi pajautė, kad Gerda – jo žmogus.

Poros sužadėtuvės įvyko prie jūros. Smėlyje Jovydas užkasė butelį su klausimu: „Gera, ar būsi mano žmona?“ Tada pasiūlė mylimajai statyti smėlio pilį. Taip Gerda atrado butelį, kuriame buvo lemtingas klausimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)