2022-tuosius metus vyriausybė paskelbė jaunimo metais

Šventinis vakaras Pasvalyje buvo pradėtas džiugia žinia, kad 2022-tuosius metus vyriausybė yra paskelbusi būtent jaunimo metais. Šiais metais Lietuvos jaunimas minės dvi svarbias sukaktis: Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos 30-metį ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos įsteigimo 50-metį. Šiuo Seimo sprendimu siekiama atkreipti dėmesį į Lietuvos jaunimo politikos tikslus ir Lietuvos jaunimo problemas šalyje bei užsienyje. Iškilmingo renginio Pasvalyje metu buvo pristatytas net 21 nominantas, o apdovanojimai išdalinti šešiose skirtingose kategorijose.

J. Nainio teigimu, laikas ir energija skirta jaunimui grįžta ir praturtina jo gyvenimą

Jonas Nainys apdovanojimuose atsiėmęs 2021 m. jaunimo ambasadoriaus statulėlę neslėpė, kad visuomeninė veikla visapusiškai praturtina jo gyvenimą, o pasidalinta energija grįžta su kaupu. „Šis apdovanojimas ne tik labai malonus, bet ir įpareigojantis toliau bendrauti su jaunimu, dalintis savo patirtimi. Esminė priežastis, kodėl tas bendradarbiavimas ir bendravimas su jaunimu vyksta, kodėl aš stengiuosi skirtingais būdais prisidėti prie jaunimo yra todėl, kad aš pats ne tik mėgstu bendrauti, bet ir iš jaunimo galiu labai daug ką išmokti. Ši kombinacija yra tiesiog puiki ir čia tikrai nėra tiktai mano mano duoklė jaunimui, aš lygiai taip pat gaunu daug naudos ir tikiuosi ta mūsų draugystė su tęsis ir toliau!“.

Jonas Nainys / Foto: Virgilijus Navalinskas

Apdovanota jaunimo iniciatyva išsaugoti griūvantį kultūros paveldo objektą – Pumpėnų malūną

Pumpėnų malūnas buvo pastatytas 1920-aisiais, po to SSRS nacionalizuotas, o Lietuvai atgavus nepriklausomybę privatizuotas. Bėgant laikui, objekto būklė vis prastėjo. Pernai malūną įsigiję pumpėniečiai suvienijo per 300 žmonių ir verslų, kurie finansiškai rėmė šią idėją ir prisidėjo prie tvarkybos darbų bei architektūros, konstrukcijų tyrimų parengimo ir kitos būtinos dokumentacijos. Atsiimdamas apdovanojimą iniciatyvos autorius A. Vareika džiaugėsi, kad per metus pavyko nuveikti neįtikėtinai daug ir šiuo metu visi jau laukia atsakymo ar bus skirtas finansavimas objekto restauracijai iš Kultūros paveldo departamento. 

Miestelis stebinantis muzikalumu

Renginio metu visus džiugino Jaunimo iniciatyvinės grupės „Marabu" ugdomi atlikėjai pavadinimu „4-men". Sunku patikėti, kad puikiai muzikuojantys jaunuoliai šio meno paslapčių mokosi mažame miestelyje - Vaškuose. Būtent iniciatyvinės grupės „Marabu" kolektyvas buvo apdovanotas „Metų partnerio" kategorijoje. Grupės vadovas Mindaugas Garalevičius neslėpė džiaugsmo ir pasidalino, kad Pasvalio rajono miesteliams reikia daugiau entuziastų, kurie mylėtų savo darbą ir burtų jaunimą bendriems tikslams.

Laureatai / Foto: Virgilijus Navalinskas

Metų jaunimo organizacija Pasvalio rajone - VšĮ „Būk geresnis”

Aktyviai septintus metus veikianti jaunuolių komanda išsikėlė sau misija kurti pozityvų pokytį Lietuvos regionuose įgalinant vietos bendruomenes veikti ir atrodo, kad jiems puikiai sekasi ją įgyvendinti. Organizacijos savanorė Aušrinė Lipnickaitė atsiimdama apdovanojimą neslėpė jaudulio: „Tik komandos, sunkaus darbo, noro, bendradarbiavimo dėka mes galime nuveikti tokius didelius darbus žmonių labui. Šis apdovanojimas mus ne tik paskatina tęsti veiklas, bet ir įpareigoja rodyti sektiną pavyzdį kitoms organizacijoms. Labai smagu, jog šiandien čia galėjo susirinkti nemaža dalis mūsų komandos, kurie tarsi viena didelė šeima yra visada pasiruošusi veikti ir padėti vieni kitiems."

Apdovanota pedagogė mylinti savo darbą ir aktyvūs savanoriai

Kiekvienas jaunas žmogus ieško sektino pavyzdžio ar žmogaus į kurį lygiuotųsi. Metų jaunimo lydere buvo išrinkta Pumpėnų gimnazijos kūno kultūros mokytoja - Eglė Mickeliūnienė. Pedagogė jaunimui palinkėjo atrasti savo mylimą darbą, nes tik atsiduodant visa širdimi visi tikslai yra pasiekiami. Metų savanorių apdovanojimą gavo šeimyninis duetas Gabija ir Vytenis Jareckai. Mažame miestelyje gyvenantys jaunuoliai aktyviai prisideda prie visuomeninės veiklos ir vienas kitą motyvuoja nestovėti vietoje. Renginio metu buvo paminėti ir apdovanoti visi šiam kraštui neabejingi savanoriai.

Renginio organizatoriai VšĮ „Socialinė iniciatyva” su vadove Viktorija Gaspariūnaite priešakyje neslėpė džiaugsmo, kad pavyko suorganizuoti jau tradicija tapusius jaunimo apdovanojimus ir vylėsi šią tradiciją tęsti ir toliau.

Jonas Nainys / Foto: Virgilijus Navalinskas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)