Pasirodo, kad į karo prievolininkų sąrašus R. Galvonas papuola jau antrus metus iš eilės. Pernai verslininkas paaiškino, kodėl negali papildyti kariuomenės gretų ir tarnyba buvo atidėta, todėl vylėsi, kad šiemet šaukimo nesulauksiąs. Visgi, virtuvės virtuozui teko nusivilti.

„Nesitikėjau. Visiškai to nesitikėjau“, – neslėpė pašnekovas.

„Situacija paprasta. Kadangi aš to nesitikėjau, maniau, kad kažkas juokauja, tad net kai paskambino iš Karo prievolės tarnybos nepatikėjau. Pradėjau juoktis. Bet, pasirodo, čia jokie juokai, o gavau net priekaištų, kad aš per metus laiko tam nepasiruošiau.

Buvau tarnybą atidėjęs iki 2025-ųjų metų, informavau, kad turiu įsipareigojimus: paskolas, verslus ir daug darbuotojų. Nustebino tikrai ši situacija“, – Delfi pasakojo R. Galvonas.

Profesionalus virtuvės šefas viliasi, kad situaciją pavyks išspręsti.

„Aš suprantu, kad įstatymai yra visiems vienodi ir tai yra normalu, taip ir turi būti. Bet pernai aš tą šaukimą priėmiau normaliai, bet šiemet tai kelia šiek tiek pykčio. Aš kuriu verslus, sukuriu darbo vietas kitiems ir buvau apie tai informavęs, todėl keista, kad ir vėl viskas iš naujo.

Jei rimtai, nelabai dėl to išgyvenu, tikiuosi, kad ir šįkart pavyks viską išspręsti. Parašysime prašymą, mano teisininkė jau ruošia dokumentus ir viliuosi, kad viskas bus gerai.

Bet kokiu atveju, aš į tarnybą eiti negaliu. Tai nerealu, kad aš eičiau. Pagrindinė to priežastis yra mano verslai, jei jų neturėčiau, manau, tai būtų visai įdomus gyvenimo potyris, bet dabar negaliu apleisti to, ką tiek laiko kūriau. Visas verslas yra pastatytas ant manęs. Aš esu tas žmogus, su kuriuo ir važiuoja visas verslas, „Roko virtuvė“ ir esu aš. Esu ir reklaminis veidas, ir virėjas, ir, kai reikia, valytojas ar padavėjas. Kas bus jei dingsiu metams laiko? Vadinasi, patirsiu milžiniškus nuostolius. Tai yra visiškai nerealu. Tiek metų kūriau šį verslą... Aš jį prarasčiau. Be vadovo, toks darbuotojų skaičius ir kelios mano įmonės tikrai neišgyventų“, – mintimis dalijosi verslininkas.

Be to, R. Galvonas neslėpė sutrikimo ne tik dėl paties šaukimo atlikti karo tarnybą, bet ir sulaukto pasipiktinimo.

„Aš noriu dirbti. Ir tikiuosi, kad viskas bus gerai. Tiesiog labai keista, kai dar gauni ir pasipiktinimų, kad per metus laiko nesugebėjau susitvarkyti savo gyvenimo, jog galėčiau prisijungti prie karo tarnybos“, – pasakojo pašnekovas.

Delfi primena, kad sausio 5 d. Krašto apsaugos ministerijoje sudaryti 2022 metų karo prievolininkų (šauktinių) sąrašai – kompiuterinės programos pagalba atsitiktine tvarka į prioritetinę eilę išrikiuoti apie 54 tūkst. 18-23 m. jaunuolių, iš kurių į tarnybą įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose šiemet planuojama pašaukti 3828 karo prievolininkus.

„Karo prievolė yra ne tik karinis, bet ir pilietinis, patriotinis klausimas. Šaukimas, priėmimas į tarnybą ir pratybos techniškai yra kariuomenės darbas, tačiau pilnaverčiam kariniam rengimui ir šalies saugumui užtikrinti būtinas visos visuomenės, valstybės įsitraukimas,“ – sakė Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys.

Pirmieji 2022 m. šaukimo kariai tarnybą pradės jau kovo mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)