„Per daugiau nei 30 metų, praleistų mados pasaulyje, man teko dirbti su visais Lietuvoje leidžiamais žurnalais, tačiau „L'Officiel“, turime pripažinti, yra vienintelis tarptautinis pasaulinio lygio leidinys. Kaip mados dizaino žmogui, turinčiam patirties pasaulinėje mados virtuvėje, man vyriausiojo redaktoriaus pareigos yra iššūkis kelti kokybės kartelę dar aukščiau. Lietuva yra maža šalis, tad turime išmokti deramai prisistatyti pasauliui ir jį sudominti – juk išlavintas skonis ir estetika šiuolaikiniame pasaulyje yra universali kalba. „L'Officiel“ yra prestižinis mados leidinys, o mano darbas jį padaryti Lietuvoje išties išskirtiniu. Turiu daugybę idėjų, manau, kad kaip ir savo kuriamoje madoje, leidybos pasaulyje pažabosiu naujus vėjus, tuo labiau, kad laukia darbas su puikia komanda. Atsikratysime rutinos, bus daug pasikeitimų – ne veltui sakoma, kad nauja šluota gerai šluoja, kiekvienas „L'Officiel Lithuania“ numeris taps švente mūsų gausiam skaitytojų ratui“, – apie naujas pareigas ir laukiančius pokyčius sakė J. Statkevičius.

Bendradarbiavimą su „L'Officiel“ žurnalu Juozas Statkevičius pradėjo savo darbų sūkury – vos baigęs kurti kostiumus režisieriaus Gintaro Varno spektakliui „Puikus naujas pasaulis“ ir ruošdamasis naujosios 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos pristatymui, rašoma pranešime spaudai.

„Laikas buvo labai intensyvus, tačiau turiu pakankamai parako imtis skirtingų veiklų ir sukurti tai, kas atitinka aukštą lygį. Didžiuojuosi redaktoriaus pareigomis, tai bus nuostabi platforma atskleisti Lietuvos mados kultūros veidą saulei ir pasauliui. Mes skirsimės iš kitų ne tik modernumu, bet ir siūlomu turiniu, o tapti „L'Officiel“ dalimi bus prestižo reikalas. Esu už tikrus ir dėmesio vertus dalykus, stengsiuosi, kad su komanda sukurtume tai, kas atspindės pasaulines tendencijas ir džiugins mūsų skaitytojus. Esu tikras, kad jus dar nustebinsime“, – sakė naujuoju vyr. redaktoriumi tapęs Juozas Statkevičius.

Tarptautinis „L'Officiel“ leidinys praėjusiais metais paminėjo šimtmečio sukaktį, pirmasis jo numeris Paryžiuje pasirodė 1921 m. liepą. Į Lietuvą „L'Officiel“ ženklas atkeliavo 2010 metais, o nuo 2018 metų leidžiamas ir lietuviškas vyrams skirtas žurnalas „L'Officiel Hommes“, kurio vyr. redaktorius – Saugirdas Vaitulionis. Praėjusiais metais prie „L'Officiel“ leidinių šeimos prisidėjo sėkmingai startavęs žurnalas „L'Officiel Lithuania Kids“, jo vyr. redaktore tapo Elena Puidokaitė-Bruzgulienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)