2021 m. rugpjūčio 4-ąją socialiniuose tinkluose patalpintas konkursas, kuriame buvo skatinama nupurkšti dujomis P. Mikolaitį arba jo „draugą Raulį“. Kadangi nuotraukoje buvo užfiksuota Pauliaus mergina, manyta, kad išpuolis skatinamas ir prieš ją.

Už tokį nusikalstamą elgesį buvo siūlomas net piniginis prizas – 500 eurų. Toks turinys atsidūrė su A. Kandrotu siejamoje paskyroje „Knygnešys“.

Nors įrašas netrukus buvo ištrintas, į jį sureagavo virtualus patrulis, kuris ėmė tikrinti detales ir pradėjo tyrimą.

Paul de Miko vaizdo įrašo stopkadras

Toks „konkursas“ pro akis neprasprūdo ir pačiam Paul de Miko, kuris rugsėjo 23-iąją ir lapkričio 4-ąją su advokatu davė parodymus, taip pat pateikė septynių lapų pareiškimą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo, pagal BK 145 str. pirmąją dalį ir 170 str. antrąją dalį (dėl viešo grasinimo sutrikdyti žmogaus sveikatą bei viešo viešai tyčiojimosi, niekinimo ir neapykantos skatinimo). Už tokias nusikalstamas veikas asmuo baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Apie visa tai tinklaraštininkas prabilo savo naujausiame vaizdo įraše, patalpintame „YouTube“ kanale. Minėtame video P. Mikolaitis pasakoja apie Celofono kriminalinę praeitį ir prabyla apie viešus grasinimus, kurių sulaukė tiek jis, tiek jo mylimoji.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl to, kad A. Kandrotas siūlė piniginį atlygį už pasikėsinimą į mano ir mano merginos sveikatą“, – sakė Paul de Miko.

Visą vaizdo įrašą galite žiūrėti čia:

Kiek vėliau paaiškėjo, kad prieš pat metų pabaigą, gruodžio 23 d., P. Mikolaitis sulaukė žinių, kad Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ikiteisminį tyrimą visgi sustabdė, kadangi nepavyko nustatyti nusikalstamos veikos padariusio asmens.

Dėl tokio finalo tinklaraštininkas neslėpė nusivylimo.

Pasirodžius Paul de Miko vaizdo įrašui ir vėl sulaukta priešiškos reakcijos paskyroje „Knygnešys“. Šįkart buvo pasidalinta pora nuotraukų. Vienoje buvo ir vėl įamžinta Pauliaus mylimoji, kitoje – transeksualė Agness Landau (anksčiau žinomas kaip Raulis Mammadlis).

„Vienas iš jų yra vyras pasidaręs lyties keitimo operaciją, kita mergina desperatiškai siekianti tapti instagram žvaigždute. Komentaruose spėkite, kas yra kas. O kas sieja šituos asmenis? Jau greitai sužinosite“, – buvo rašoma „Knygnešio“ įraše.

Tradicija ir čia kartojosi, mat netrukus šis įrašas greitai buvo ištrintas, bet jį pastebėti Paul de Miko pavyko. Nieko nelaukęs vaizdo įrašų kūrėjas pasisakė ir pats.

„100 tūkstančių peržiūrų per 20 valandų ir šiukšlė galutinai kapituliavo. Antanui Kandrotui, pabrėžiu – 42-ejų metų vyrui (ginčytina), trijų vaikų tėvui – beliko tik dergtis iš absoliučiai niekuo dėtos merginos (ar, šiuo atveju – dviejų merginų) ir ši aferisto publikacija tik dar kartą patvirtina du labai svarbius, mano vaizdo įraše akcentuotus aspektus:

1. „Knygnešio“ puslapius administruoja Antanas Kandrotas.

2. Antanas Kandrotas organizavo pasikėsinimą į mano ir MANO MERGINOS sveikatą.

Tokia padugnės desperacija signalizuoja laimėjimą ir dar kartą didelis ačiū jums, kad žiūrite, dalinatės!

Tiesa, tikrieji laimėjimai bus tada, kai Lietuvos policija pradės kažką daryti dėl tokių kaip Antanas Kandrotas-Celofanas“, – socialiniame tinkle skelbė P. Mikolaitis.

Delfi primena, kad 2021 m. pabaigoje A. Kandrotui-Celofanui buvo oficialiai įteiktas pranešimas apie įtarimą viešai grasinus susidoroti su LRT žurnaliste Indre Makaraityte. Tai patvirtino pats A. Kandrotas bei gautas dokumentas. Tuomet pats vyras teigė, kad tai – jau devintoji jam iškelta baudžiamoji byla.

Už grotų gali keliauti jau netrukus

Viešais, neretai ekscentriškais pasisakymais ir dalyvavimu protesto akcijose garsėjantis Kauno rajono gyventojas A. Kandrotas jau netrukus gali keliauti už grotų. Vieną jam iškeltų bylų nagrinėti baigęs Kauno apygardos teismas pripažino kaltu dėl padėjimo iššvaistyti svetimą turtą ir skyrė 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Šį teismo nuosprendį A. Kandrotas apskundė. Kol skundas nagrinėjamas Lietuvos apeliaciniame teisme, apkaltinamasis nuosprendis nėra įsiteisėjęs ir A. Kandrotas gyvena laisvėje.

Šiuo metu teismuose nagrinėjama ne viena baudžiamoji byla, kuriose A. Kandrotas kaltinamas finansiniais nusikaltimais. Jam taip pat pareikšti įtarimai su keliomis dešimtimis kitų asmenų organizavus prie Seimo vykusias riaušes ir dalyvavus jose. Teismo sprendimu, A. Kandrotui skirta kardomoji priemonė – įpareigojimas vakarus ir naktis leisti namuose bei nebendrauti kitais įtariamaisiais, nedalyvauti protesto akcijose.

Teismą taip pat neseniai pasiekė byla, kurioje A. Kandrotas kaltinamas apšmeižęs buvusį FNTT Kauno apygardos valdybos viršininko pavaduotoją, advokatu tapusį Šarūną Mickevičių, kuris kartu su keliais prokurorais buvo sulaikytas didelį rezonansą sukėlusioje galimos korupcijos byloje.

Nors įvyko jau ne vienas teismo posėdis, nei viename jų A. Kandrotas nedalyvavo. Pirmąkart jis nurodė privalantis namo parvežti susirgusius vaikus, antrąkart – vyko pas šeimos gydytoją. Trečiasis teismo posėdis turėtų vykti jau šiemet, o bylą nagrinėjanti teisėja kreipėsi pagalbos į policiją prašydama A. Kandrotą atvesdinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)