Savo mintis Fausta Marija išsakė feisbuke, įrašu sutiko pasidalinti ir su Delfi.

„Kaip gerai, kaip gerai, kad Vilnius atsisakė fejerverkų.

Apie sprogmenis man nėra nieko gražaus. Pradedant nuo chuliganavotų vaikų, pervertiškai šaudančių bombioškes ir besididžiuojančių, kad kažką išgąsdino, kurie manyje žadina serijinį žudiką, baigiant fejerverkų šou prasto skonio žiūrovams, ar tai būtų ubagų prabanga Las Vegase, ar keliasdešimt pyrst atsilikusių šalių turtuoliams. Tikroji prabanga yra galerijos, operos ir baleto teatrai, išskirtinių vynų degustacijos, genialių šefų restoranai, privati jachta gražiausiuose pasaulio vandenyse, masažo specialistas, pirmoji klasė lėktuve, ikrai pusryčiams, o ne spalvotos ištryškusios liepsnelės danguje, keliančios vien žalą.

Panašiai, beje, nemėgstu visokių šviečiančių ir muziką grojančių fontanų. Bet jie nėra tiek ydingi, tik šiaip beskonybė. Galite su manimi nesutikti į valias, man vienodai. Keista, jei jums ne.

Prieš pradėdama savo nununu, užbėgsiu už akių spėlionėms. Ne, Arizona ir Oregonas nebijo nei griaustinio, nei žaibų, nei fejerverkų. Tai gana komiška, turint galvoje ypač silpnus Oregono nervus, bet į šiuos dalykus mano šunys kažkodėl nusprendė nekreipti dėmesio. Gal nes griausmų metu iš šeimininkų nėra jokios reakcijos, o šunys geros tradicijos tęsimui dar ir skanuką gauna.

Taigi, pratęskime. Ydinga beskonybė. Tarša, naminių ir laukinių gyvūnų gąsdinimas (taip, žvėrių yra ir miestuose, o be to, gausu durnių, einančių šaudyti į miškus), sužeisti ar susižeidę žmonės ar gyvūnai. Visa tai – dėl dešimties minučių bumbum ir pyrstpyrst pššš. Dėl penkių spalvų danguje.

Mano manymu – neverta. O dar ir pinigus kainuoja, už kuriuos galima ir šampano, ir ikrų nusipirkti, ir nakvynę gerame viešbutyje šventinei nakčiai, ir į spa nueiti, ir kokiems bėdžiams paaukoti – visi šie būdai mano akimis yra gerokai pranašesni.

Todėl džiaugiuosi Vilnių rodant gero skonio ir tono pavyzdį. Žinoma, tai neapsaugos nuo savarankiškų sprogdintojų tol, kol Lietuvoje bus galima įsigyti fejerverkų. Bet tikiuosi, kad ir tam išauš paskutinė diena, arba bus sugriežtintos įsigijimo ir sprogdinimo taisyklės, įskaitant nepilnamečius, bezdančius bombioškes, už kuriuos jų tėvams siūlyčiau solidžias baudas. Užsiimkite su savo vaikais, kodėl jie gatves su sprogmenimis šlifuoja – jūs ką, į Iraką juos siųsti planuojate?

Nesu Šimašiaus gerbėja nuo pirmosios jo darbo dienos mero pareigose. Dėl to netgi turėjau išklausyti, koks aš blogas žmogus, nes netikiu, kai kažką laiko šventuoju angelu, viešpaties patikėtiniu, o kažką – pačiu velniu be jokių “bet”. Bet jam įgyvendinus kažką gero turiu savigarbos pripažinti. Tautos išdavikų skulptūros, o dabar ir fejerverkai. Už tai merui tikrai sakau AČIŪ“, – rašė Italijoje Naujuosius sutiksianti Fausta Marija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)