Svarbiausia – laikas šeimai

Pasakodama apie gražiausių žiemos švenčių tradicijas, darbo dienomis „Delfi TV“ rodomos laidos „Iš esmės“ vedėja Daiva Žeimytė-Bilienė teigia, kad šiuo laikotarpiu jai ypač svarbu artimiesiems skiriamas laikas ir dėmesys. Žurnalistė kalba, kad šv. Kalėdas drauge su dvejų metų sūnumi ir vyru sutinka panašiai kaip ir dauguma kitų šeimų. Be to, visada stengiasi aplankyti tėvus ir jaukiai pasibūti drauge su artimiausiais žmonėmis.

„Artėjant šv. Kalėdoms visuomet labiausiai laukiu susitikimų su artimaisiais. Ši tradicija labai miela, šilta ir džiuginanti. Tokie susibūrimai tarsi pakrauna emociškai. Todėl šv. Kalėdos man yra šeimas vienijanti šventė“, – mintimis dalijasi Daiva.

Tiesa, pašnekovė pažymi, kad tradicinių šeimos susitikimų neaplenkia ir COVID-19 pandemija. Pasak jos, net ir švenčių metu svarbiausia yra įvertinti galimas rizikas bei nepamiršti saugumo.

„Pastaruosius dvejus metus šv. Kalėdas sutikome namuose, niekur neišvykdami. Visada stebime ir vertiname situaciją, saugome savo bei artimųjų sveikatą. Galbūt geriau vieną ar kitą sykį šv. Kalėdas švęsti ne kartu ir nepasisėdėti drauge prie bendro stalo, tačiau išsaugoti mylimus žmones gyvus ir sveikus,“ – dėsto D. Žeimytė-Bilienė.

Ypatingos puošmenos ir dovanos

Kalbėdama apie pasiruošimą šventėms, žurnalistė pasakoja, kad likus mėnesiui iki šv. Kalėdų, namuose papuošė išskirtinę šventinę eglutę. Ant jos – ne tik Daivos kartu su sūnumi pagaminti žaisliukai, bet ir vaikų su negalia bei migrantų vaikų kurtos dekoracijos.

„Kalėdinės eglės puošimas mūsų namuose yra labai įdomus žaidimas, nes mano sūnui, kuris pasitiks jau trečiąsias šv. Kalėdos, tai labai mielas ir smagus užsiėmimas. Be to, dėl naudojamų žaisliukų, mūsų eglutė yra tarsi sudėtinė. Tokiu būdu nuo mažų dienų savo vaikui noriu parodyti, koks margas ir kupinas įvairių žmonių yra pasaulis. Apie tai kalbame ruošdamiesi šv. Kalėdoms ir aiškindamiesi, kokius papuošimus kabiname ant eglės“, – pasakoja žurnalistė ir laidų vedėja.

Taip pat apgalvotai D. Žeimytė-Bilienė renka ir teikia kalėdinės dovanas. Daiva prisimena, kad nuo mažens jos šeimoje buvo puoselėjama tradicija giminaičiams ir draugams dovanoti knygas.

„Jei teikiu dovanėles vaikams ir suaugusiesiems, tai paprastai būna knygos. Mano nuomone, skaitymas suteikia galimybę pailsėti, praplėsti akiratį bei atrasti daug kitų svarbių dalykų. Stengiuosi šią tradiciją palaikyti ir išsaugoti. Savo sūnui per šv. Kalėdas taip pat dovanoju knygeles.“

Nuoširdūs linkėjimai

„Delfi TV“ laidos „Iš esmės“ vedėja pasakoja, kad panašiai kaip ir šv. Kalėdas, taip ir Naujuosius metus ji pasitinka jaukiame bei ramiame artimųjų susibūrime. Tuo tarpu pasiteiravus, ar laikosi daug žmonių mėgstamos tradicijos naujųjų metų proga išsikelti ir siekti naujų tikslų, D. Žeimytė-Bilienė sako suprantanti, jog kai kuriems tokie pasižadėjimai yra puikus paskatinimas veikti, tačiau pati taip nesielgia.

„Esu toks žmogus, kuris jei turi kažką atlikti, tai ir padaro. Man nereikia konkretaus taško, datos ar metų laiko, nuo kurio galėčiau atsispirti. Jeigu turiu tikslą – tuo metu ir siekiu jį įgyvendinti. Kita vertus, tai kiekvieno asmens individualus pasirinkimas. Suprantu, kad daliai žmonių yra lengviau numatyti darbus, kuriuos jie turėtų padaryti atėjus naujiesiems metams“, – nuomonę dėsto Daiva.

Tačiau, kad ir kokius tikslus naujaisiais metais sau keltume, pasak D. Žeimytė-Bilienės, pirmiausia turime stengtis būti dar geresniais nei buvome: „Tai sau ir kitiems kartoju kiekvienais naujais metais. Savo sūnui taip pat sakau, kad svarbiausia būti geru žmogumi, o visa kita yra detalės. To švenčių proga ir norėčiau visiems palinkėti“, – šypsosi žurnalistė.

„Delfi TV“ laidą „Iš esmės“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 17.30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją