Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja „Delfi“ patvirtino, kad po mados šou policija sulaukė skundų dėl kaukių nedėvėjimo.

Aktyvistai, suskubę pranešti apie nederamą elgesį, buvo ne iš vidaus, o iš išorės. Kitaip tariant, tai asmenys, kurie pristatymo akimirkas stebėjo ne gyvai, o peržiūrėdami vaizdo medžiagą naujienų portaluose ar televizijoje.

„Buvo pranešimas apie tai, kad renginyje nesilaikyta numatytos tvarkos, kai reikėtų dėvėti kaukes. Policija surinko informaciją, pradėjo administracinę teiseną. Šiuo metu jau yra nubausti du žmonės, jiems yra surašyti du protokolai. Jei šie asmenys neturi galiojančių nuobaudų, tai jiems skiriama pusė minimalios baudos – tai 250. Pilna numatyta bauda yra 500 eurų“, – aiškino Julija Samorokovskaja.

„Tai nėra pirmas renginys, kada apie tokius pažeidimus policijai praneša sekėjai ar kiti žmonės, kurie tą informaciją išvydo internete ar kitoje medijoje, kur būna paviešintos susibūrimo akimirkos. Tai pamačius jie imasi iniciatyvos ir praneša policijai“, – pridūrė Komunikacijos poskyrio vedėja.

Delfi primena, kad lapkričio 17-ąją sausakimšoje salėje aukštosios mados gerbėjai stebėjo jau 14 kartą didžiosiose arenose rengiamą dizainerio šou. Pažiūrėti J. Statkevičiaus kūrybos dar prieš prasidedant pristatymui rinkosi ir fotografams ant balto kilimo pozavo žinomi žmonės.

Į šou pažiūrėti naujausios J. Statkevičiaus kolekcijos atvyko Edita Mildažytė, Saugirdas Vaitulionis, Agnė Jagelavičiūtė, Daina Bosas su dukra Marija Randers, Jolanta Sadauskienė, Juozo mama ponia Vanda, Edvardas Žičkus, Vytenis Pauliukaitis, Eugenijus Skerstonas, Rokas Galvonas, Donatas Montvydas su žmona Veronika, Karolina Meschino su sužadėtiniu, Egidijus Dragūnas ir daugybė kitų pasipuošusių svečių.

Delfi renginio metu kalbinta Juozo Statkevičiaus mama Vanda prisipažino, kad mylimiausias žmogus, kuriam šiemet dizaineris skiria savo kolekciją – tai ji.

„Labai pergyvenau – kaip niekad, – sakė ponia Vanda. – Nemačiau nei vieno kolekcijos daikto. Rugsėjo 14 dieną keičiau sąnarį. Mėnesį buvau sanatorijoje. Visą vasarą nebuvau Vilniuje ir nemačiau nieko. Pirmą kartą taip. Bet jo galva tikrai įmanoma kasmet padaryti geriau ir geriau. Jis žino, kas yra mada.“

Akimirkas iš kolekcijos pristatymo galite matyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)