Neblaivi prie vairo policijai įkliuvusi eterio žvaigždė žiemos šventes pradėjo su nerimu – pasibaigus ikiteisminiam tyrimui jo medžiaga buvo sėkmingai perduoda Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Trečiadienį, per pietus, šis teismas atvertė E. Mildažytės bylą. Posėdis E. Mildažytei buvo palankus tuo, kad byla pradėta nagrinėti nuotoliniu būdu.

Tai reiškia, kad televizijos garsenybei bei jos gynėjui neteko atverti teismo durų, – užteko dalyvauti posėdyje per „Zoom“ platformą.

Kartu su Edita nuotoliniame teismo posėdyje pasirodė ir jos gyvenimo draugas Saulius Pilinkus.

Žinoma televizijos laidų vedėja savo kaltę pripažino ir gailėjosi to, ką padarė.

„Pripažįstu, be jokios abejonės“, – Vilniaus miesto apylinkės teismui sakė kaltinamoji.

Edita Mildažytė ir Saulius Pilinkus

„Neplanavau niekur važiuoti tą dieną. Bet aplinkybės susiklostė, kad tą dieną buvau be ryšio priemonių. Supratau, ką darau, kad esu neblaivi. Negaliu pateisinti savo poelgio. Kaip dabar žinau, kažkas paskambino ir pranešė, kad mano vairavimo stilius kelia įtarimų. Skambinta buvo 6 kartus. Kai įpūčiau tokį skaičių, abi nustebome. Bet buvo taip, kaip buvo. <...>

Draugas mane pamatė atsitiktinai. Tai ačiū Dievui, kad jis ten atsirado stebuklingu būdu, nes kaip minėjau, neturėjau jokių ryšio priemonių. <...> Kaip supratau, mane areštinėje per naktį laikė dėl pareigūnų trūkumo“, – kalbėjo E. Mildažytė.

„Alkoholį vartojau tą pačią dieną. Važiuoti niekur neplanavau. Gėriau vyną, tikriausiai kokį butelį – tiek buvo likę. Kiek laiko buvo praėję, kol sėdau vairuoti? Gal nei kiek“, – posėdyje tikino Edita.

Žinoma moteris sakė, kad nuvažiavo apie 30 kilometrų, kol buvo sustabdyta. Ji vairavo neseniai įmonės lizingu įsigytą automobilį – „Honda Jazz“.

Už savo gyvenimo draugę buvo pasiryžęs laiduoti S. Pilinkus.

Saulius Pilinkus

„Mes esam kolegos, jis mano draugas, mes kartu gyvenam. Jis gali padaryti didelę įtaką. Jo įvykio metu nebuvo“, – apie savo sugyventinį kalbėjo Edita.

„Jeigu kartais man kiltų mintis pasielgti neišmintingai, jis galėtų mane sudrausminti. Man jis yra autoritetas“, – pridūrė moteris, kuri čia pat prisipažino, kad iki to laiko nėra padariusi nei vieno eismo įvykio ar vairavusi neblaivi.

E. Mildažytė sakė, kad vairuoja nuo 1987 metų.

„Savo elgesį vertinu blogai. Tai gėdingas poelgis, kuris man padarė didžiulę žalą. Visiems aišku, kaip tą galima vertinti. Negaliu paaiškinti“, – neslėpė ji.

Pasisukus kalbai apie vairuotojo pažymėjimo atėmimą, E. Mildažytė išreiškė norą, kad šis nebūtų atimtas ilgam, kadangi tiek šeimoje, tiek tarp artimiausių kolegų ji vairuoja viena.

„Norėčiau, kad jis būtų kiek įmanoma sutrumpintas, nes aš vairuoju viena“, – kalbėjo žurnalistė.

Taip pat eterio garsenybė prašė malonės dėl automobilio konfiskavimo.

„Prašyčiau, kad jo nekonfiskuotų. Argumentas tas, kad buvau tik pasikeitusi į ekologišką ir naują automobilį. Dabar vertė yra kita“, – sakė moteris.

E.Mildažytė, policija

Prabilo ir kartu su mylimąja posėdyje pasirodęs menotyrininkas S. Pilinkus, kuris kratėsi „sugyventinio“ etiketės.

„Sugyventinė, nors man labiau patiktų draugai. Gyvename kartu, dirbame kartu, laisvalaikį leidžiame kartu. Buvau pirmas žmogus, sužinojęs apie Editą. Aš jai nieko daug neaiškinau, daugiau raminau. Nes ji tik atsiprašinėjo ir kalbėjo, kad visiems mums sugadino gyvenimą“, – pasakojo taip pat televizijoje dirbantis vyras.

„Įsivaizduoju, kad esu jai šioks toks autoritetas, ypač po visų šitų nesąmonių. Manau, tai buvo beprotybė“, – pridūrė jis.

Supratingumo prašė ir advokatas Algimantas Kliunka.

Pagal galiojančius įstatymus teismas gali asmenį perduoti laiduotojo atsakomybei ir neskirti bausmės.

Teisėja Aušra Dambrauskienė sakė, kad yra pateiktas prašymas atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą be užstato.

„Labai svarbu, kad asmuo būtų autoritetas ir tokie dalykai nepasikartotų“, – sakė teisėja.

Kaltinamoji teigė, kad S. Pilinkus yra žmogus, su kuriuo ji praleidžia daugiausiai laiko, galintis jai daryti teigiamą įtaką.

Vairuotojai pripažinus kaltę, teisme buvo atliktas sutrumpintas įrodymų tyrimas.

„Manau, kad teismas gali atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą“, – sakė prokuroras Valdemaras Baranauskas. Jis mano, kad S. Pilinkus yra vertas pasitikėjimo ir tinkamas laiduotojas.

Taip pat prokuroras siūlė paskirti baudžiamojo poveikio priemonę – vairuotojo pažymėjimo atėmimą dvejiems metams, skaičiuojant nuo rugsėjo 19 dienos bei išieškoti iš E. Mildažytės likutinę automobilio vertę – 17,4 tūkst. eurų.

Galutinis verdiktas šioje byloje bus paskelbtas sausio 13 d. 16 val.

Įvykio detalės

Primename, kad garsi televizijos laidų vedėja bei prodiuserė E. Mildažytė policijai įkliuvo rugsėjo 19 d. Moteris vairavo neblaivi. Alkotesteris tuomet parodė 2,36 prom. – tai vidutinis girtumas, dėl kurio 55-erių eterio žvaigždės laukia teismas.

E. Mildažytei teko nakvoti areštinėje, iš ten buvo paleista po paros. Apie įvykusį skandalą ji pirmąsyk prabilo tos pačios dienos pavakarę ir viešai dėl visko atsiprašė.

Žinoma moteris išsiuntė laišką savo darbovietei – LRT. Jame televizijos laidų vedėja atsiprašė visų, kuriuos nuvylė ir užgavo šiuo savo nederamu poelgiu, bei neslėpė jaučianti didžiulę gėdą.

„Suprantu ir pripažįstu, kad pati sudaviau baisų smūgį visam savo gyvenimui. Labai prašau man atleisti“, – atsiųstame laiške rašė E. Mildažytė.

Eterio veidas taip pat pridūrė, kad labai išgyvena dėl to, jog sukėlė pavojingą situaciją.

E. Mildažytė – puikiai žinoma ne tik televizijos žiūrovams. Ji – žurnalistė, publicistė, TV laidų prodiuserė, visuomenės veikėja. Šiemet Delfi skelbtuose Įtakingiausių šalies popkultūros atstovų sąrašuose garsiai moteriai elitas skyrė 7-ą, o tauta – 9-ą vietą.

Žiniasklaidoje Edita dirba nuo 1987 m. Per tą laiką ji kūrė ar prisidėjo kuriant ne vieną didžiulio populiarumo sulaukusį projektą. Ilgą laiką vedė laidą „Bėdų turgus“, pastaruoju metu turėjo savo autorinę pokalbių laidą „Vakaras su Edita“. E. Mildažytė taip pat garsėja kaip sėkmingų ir daugeliui pagalbos ranką ištiesusių labdaringų projektų autorė, renginių vedėja. 2014 m. režisavo Lietuvos dainų šventę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)