„Išgėrinėjimas nebuvo tapęs didele problema. Prieš tris mėnesius visiškai atsisakiau alkoholio, o dabar panorau tai užtvirtinti, kad ir ateityje nebūtų jokių pagundų. Porai metų tai tikrai. Draugai manęs klausia: ar buvo taip sunku atsisakyti svaigiųjų gėrimų savarankiškai, kad prireikė specialistų? Ne, nebuvo sunku. Tiesiog norėjosi užtvirtinimo. Kad būtų ramu ir daugiau niekada neprarasčiau nė vienos dienos gulėdamas lovoje ir kęsdamas pagirias“, – dar visai neseniai „Delfi“ kalbėjo S. Kučas.

Gydymo metu Simui buvo taikomas hipnozės seansas.

„Yra daug skirtingų metodų. Mane priėmė psichoterapeutas, kuris hipnozės metu kartojo tam tikras frazes, blokuojančias mintis apie gėrimą ateinantiems dvejiems metams. Nežinau, kiek jis efektyvus, tačiau aš tikrai neplanuoju to patikrinti“, – patikino Simas.

Tuo tarpu Respublikinio priklausomybės ligų centro direktorius Emilis Subata sako, kad užsikodavimas nėra tinkamas būdas spręsti problemą. Pasak jo, toks gydymo nuo priklausomybių būdas Lietuvos psichikos sveikatos įstaigose yra uždraustas jau nuo 2017 metų ir yra laikomas nepagrįstu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)