R. Stonienė išdavė, kad šiemet jų namus puošė ne tik šeimos nariai, bet ir profesionalūs pagalbininkai.

„Na, norėjosi sukurti pasaką vaikams, kad jiems būtų įsimintina ir kad būtų gražių nuotraukų gyvenimui atminti“, – LNK laidoje „KK2“ kalbėjo žinoma moteris.

Pasirodo, Stonių namuose papuoštos net dvi gražuolės eglės. Įprastai šeima džiaugdavosi gyva eglute, tačiau dėl mažosios dukrelės ir dėl to, jog namuose yra šilta, sutuoktiniai rado kompromisą: dirbtinė eglutė namų viduje, o gyva – kieme.

„Turime eglę, ir ne vieną, todėl, kad namuose yra šilta. Be to, Felicija dar maža, nesinori tų pribyrėjusių spygliukų ir kad vaikas juos į burnytę imtų. <...> Norėjosi, kad ta šventė ilgiau išliktų, todėl turime dvi egles, viena iš jų – terasoje, kuri yra gyva ir nuostabi“, – džiaugiasi verslininkė.

Labai svarbią vietą Stonių kalėdiniame dekore užima eglės žaisliukai, kurie yra pirkti ypatingoje vietoje už Lietuvos ribų – Vatikane.

Vatikanas apskritai negali nesužavėti. Tai – tikrai unikali vieta. Labai norėjosi iš ten parsivežti kažką tokio įsimintino ir kai radau tuos žaisliukus, kurie dabar puošia mūsų sietyną, tai net nesudvejojau, ar man jų reikia.

Rimo reakcija buvo tokia, kad, na, kur tu juos tįsi, dar per visą Romą, dar juos parsiskraidinti reiks, bet man jų reikėjo ir jie tikrai tapo labai gražiu Kalėdų simboliu, ta Vatikano dalele, ant kurio – Siksto koplyčios freskos ornamentai“, – pasakojo pora.

Stonių šeimoje visi turi pareigas. Rasa yra atsakinga už Kūčių ir Kalėdų stalą.

„Be abejonės, yra 12 patiekalų, ne kaip kitaip. Yra ir plotkelės ant stalo ir šienas po staltiese. Be abejo, yra ir silkutė, ir kisielius, ir žuvis visokiausiomis formomis. Ir viskas be majonezo, nors šiais laikais sako, kad ne problema tas majonezas“ – šyptelėjo Rasa.

„Skanu, bet turbūt ne tik mano problema, o ir kitų, kad kai paragauji visų tų 12 patiekalų, ant rytojaus visa tai pasijaučia“, – šypsenos taip pat neslėpė Rimandas.

Kol Kalėdų rytą visi džiaugiasi dovanomis, Rasa puola prie puodų. Šių metų meniu jau suplanuotas.

„Bus antis, kepta apelsinuose, marinuota su bazilikiniu pesto ir apelsinais. Bus tikrai skanu. Gali būti ir taip, kad teks kepti ir kalakutą“, – dalijosi namų šeimininkė.

Laidoje pora išdavė, kad Kalėdų seneliui didelių įnorių jie neturi.

„Aš šiemet labai praktiškai Senelio Šalčio paprašiau, kad reiktų telefono naujesnio ir, ko gero, jei buvau geras, aš jį ir gausiu“, – juokėsi vienas turtingiausių šalies verslininkų.

Savo antrajai pusei žmona negailėjo gražių žodžių.

„Mano Rimas tikrai yra be galo dėmesingas man. Tikrai ne paslaptis, kad esu gavusi ir ne vieną gražų papuošalą, ir tikrai tai nebūtinai buvo Kalėdų proga. Tikrai esu lepinama ir mylima moteris“, – džiaugėsi Rasa.

Stoniai ne visada gyveno Lietuvoje. Jų namais buvo Šveicarija, Balio sala, Italija ir netgi Kinija. Bet geriausia, žinoma, yra Lietuvoje.

„Na, man įsimintiniausia buvo Pekine, jeigu pameni, vos neuždusome nuo fejerverkų, kažkoks košmaras“, – šventes anuomet prisiminė verslininkas.

„Pekine tuomet buvo Naujieji metai. Tikrąja to žodžio prasme, matėsi tik dūmai, fejerverkų net nesimatė“, – pridūrė žmona.

Visą šventinį reportažą su Stonių šeima žiūrėkite čia: