Vos prieš kelias dienas socialiniuose tinkluose žymus menininkas Algis Kriščiūnas pasidžiaugė, kad visai nemaža suma – 6700 eurų – nukeliavo į organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrus. Tie pinigai buvo gauti aukcione pardavus Algio paveikslą, kurį jis dovanojo organizacijai. Įraše menininkas užsiminė, kad šį paveikslą įsigijo įmonės „Arimex“ įkūrėjas ir vadovas Arnas Jurskis su dukrele Lukrecija.

„Džiaugiuosi ir dalinuosi gera žinia.

Dovanojau savo paveikslą labdaros aukcionui ir jis parduotas už 6700 eurų!

Jį drauge su tėčiu įsigijo Lukrecija, įmonės „Arimex“ įkūrėjo ir vadovo Arno Jurskio dukra.

Visi pinigai skirti organizacijos „Gelbėkit vaikus“ globojamiems vaikų dienos centrams išlaikyti. Šiuo metu organizacija kuruoja 49 centrus visoje Lietuvoje, juos kasdien aplanko apie 1000 vaikų, augančių sunkiau gyvenančiose Lietuvos šeimose.

Šventes pasitiksiu šviesesne širdimi“, – džiaugėsi menininkas.


Delfi kalbintas verslininkas, kuris socialiniuose tinkluose dažnai dalinasi akimirkomis su dukrele Lukrecija, tikino, kad į labdaros renginį vyko drauge. Pasak Arno, tai tikrai ne pirmasis kartas, kuomet 8-erių mergaitė dalyvauja panašioje akcijoje.

„Su Lukrecija nuo mažų dienų drauge dalyvaujame labdaros renginiuose. Ji puikiai supranta, kad ne paveikslo įsigyti atvykome į šį renginį, o gero darbo padaryti. Net kai kažkas pasakė „bet tai kiek daug“, Lukrecija greitai sureagavo – bet gi čia vaikams“, – šyptelėjo A. Jurskis ir prasitarė, kad įsigytas paveikslas papuoš įmonės biuro sienas.

Filantropijos prasmę atrado seniai

A. Jurskis tikina filantropijos prasmę atradęs jau seniai ir šiandien tai vadina tiek asmeniškai savo, tiek jo įkurtos įmonės „Arimex“ didžiausia vertybe.

„Jau seniai supratau ir spėjau įsitikinti, kad sėkmingi esame tiek, kiek sekasi aplinkai, kurioje veikiame, todėl jau du dešimtmečius labdaringą ir socialiai atsakingą veiklą vykdau tiek pats, tiek šias vertybes įprasminu įmonės veikloje. Mano tikslas – gražesnį rytojų pradėti kurti nuo savęs, o tuo pačiu, rodant gerą pavyzdį, paskatinti dalintis ir aplinkinius“, – sako verslininkas.

Visai neseniai sostinėje atidarytas menininko A. Galdiko muziejus – tai dar viena jau išpildyta iniciatyva, kurios ėmėsi žinomas verslininkas.

„Štai meno srityje siekiu unikalius, vertingus kūrinius padaryti prieinamus Lietuvos visuomenei – neseniai Vilniuje atidariau Adomo Galdiko muziejų, kuriame pristatoma mano surinkta didžiausia privati šio dailininko darbų kolekcija. Nors Adomas Galdikas yra laikomas vienu žymiausių Lietuvos dailininkų po M. K. Čiurlionio, tačiau tai pirmasis muziejus šalyje, kviečiantis atrasti ir deramai įvertinti šio autoriaus kūrybą. Tarpukariu Galdiko tapybą mažai kas suprato, aukštai įvertino tik Europos meno kritikai, sovietmečiu autoriaus kūryba buvo ignoruojama, o šiandien Vilniuje unikalaus dailininko kūrinius gali išvysti kiekvienas. Tai mano asmeninis indėlis šalies kultūrai ir visuomenei“, – iniciatyvą pristatė A. Jurskis.

Iniciatyvus ne tik Lietuvoje

Lietuva verslininkas neapsiriboja – šiuo metu jo ir jo atstovaujamos įmonės dėka įvairiapusė pagalba teikiama bei gyvenimo sąlygos gerinamos Vietname ir Bolivijoje.

„Svarbius darbus darome ne tik Lietuvoje – su riešutais prekiaujančia savo įmone geriname gyvenimo sąlygas Vietnamo gyventojams, kurie dirba anakardžių giraitėse, kasmet finansuojame namų statybą vietos bendruomenėms. Esame įkūrę paramos fondą Bolivijoje – riešutus renkančių darbininkų šeimoms pastatėme geriamojo vandens bokštus, kurie užkerta kelią ligoms ir gerina gyvenimo sąlygas“, – pasakojo vyras.

Organizacijai „Gelbėkit vaikus“ pagalbą teikia jau 13 metų

„Noras padėti vaikams – tai mano asmeninis indėlis, siekiant tuos vaikus, kuriems gyvenimas rodo šiek tiek sunkesnį kelią, pamotyvuoti ir įkvėpti drąsos siekti daugiau. Šių vaikų aplinkoje gerųjų pavyzdžių, teisingų įpročių formavimo neretai trūksta. Prieš 13 metų susipažinau su „Gelbėkit vaikus“ veikla, pats apsilankiau jų dienos centruose ir savo akimis pamačiau, kokį didelį indėlį jie kuria sunkumų patiriančių vaikų laimingesnei vaikystei – nuo to laiko tiek pats, tiek mano įmonė teikiame paramą šiai organizacijai.

Esame ilgiausiai istorijoje paramą „Gelbėkit vaikus“ Lietuvoje teikianti įmonė. Nesivaikome pavienių reklaminių projektų – mūsų draugystė ilga ir nuosekli. Per šį laikotarpį jau padėjome šimtams vaikų, paaukojome daugiau nei 127 tūkst. eurų, kurie buvo skirti vaikų gyvenimo sąlygoms gerinti, užtikrinti jų lavinimą po pamokų, padėti išvysti naujas Lietuvos vietas, patirti naujų įspūdžių.

Štai, dar nelaukiant Kalėdų šiemet su komanda suruošėme ir „Gelbėkit vaikus“ organizacijos globojamiems vaikams visoje Lietuvoje išsiuntėme daugiau nei 500 vnt. aukščiausios kokybės įmonės produkcijos dovanų – labai džiaugiuosi, kad noras dalintis ir socialinė atsakomybė yra svarbi vertybė, kurią įprasmina ir įmonės darbuotojai“, – džiaugėsi A. Jurskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)