Maždaug valandos trukmės interviu prasideda nuo pokalbio apie lietuvybę. I. Dapkūnaitė sako, jog ji savo šaknų nepamiršo, todėl save laiko lietuvių aktore ir gimtojoje šalyje lankosi pakankamai dažnai.

Paklausta, kaip į jos karjerą Rusijoje reaguoja tautiečiai Lietuvoje, aktorė sakė: „Neseniai, karantino metu, filmavausi lietuviškame filme ir žinote, visi su manimi bendravo draugiškai, gražiai. Man šis darbas buvo labai malonus. Jei atvirai, iki šiol man į akis niekas nieko blogo nepasakė“.

Nors laidų vedėjas vėliau ir bandė užduoti aštresnius klausimus apie lietuvių-rusų santykius, I. Dapkūnaitė nė karto nepasimetė – pasakojo istorijas, kaip gimė ir užaugo Vilniaus senamiestyje, drauge su Rusų dramos teatro aktoriais 1990-aisiais Vilniuje ėjo minėti Nepriklausomybės atkūrimo, kaip šeimos namuose buvo kalbama skirtingomis kalbomis, bet tarpusavyje visuomet – lietuviškai. Išgirdusi provokuojantį vedėjo klausimą apie tai, ar gailisi, jog iširo Sovietų sąjunga, moteris atsakė trumpai ir aiškiai: „Ne“.

Paklausta apie 1991 metų sausio įvykius, aktorė sakė, kad puikiai juos prisimena.

„Kad ir kaip tragiškai viskas vyko, tai buvo kupinas vilties metas. Atsisveikinimas su Komunizmu. Tikėjome, kad viskas pasikeis ir galėsime mėgautis kokiais tik norime spektakliais, savaip švęsti Kalėdas. Pamenu, maždaug po metų Vilniaus centre, prie restorano, pamačiau išmaldos prašančią inteligentišką moterį. Mane tai sukrėtė. Tad gyvenimas pasikeitė ne tik į gera“.

Ingeborga Dapkūnaitė, kadras iš TV laidos

O už kurią krepšinio komandą ji serga, kuomet žaidžia Lietuvos ir Rusijos rinktinės?

„Prisipažinsiu – palaikau lietuvius. Kai vaidinau teatre Kaune, pas mus ateidavo „Žalgirio“ krepšininkai, vadinome juos šefais“, – prisiminė laidos herojė.

Šou verslo užkulisiuose ne vieneri metai sklando kalbos, jog I. Dapkūnaitė prieš kurį laiką tapo mama – ji augina sūnų. Tačiau savo asmeninio gyvenimo detalių neviešinanti aktorė iki šiol apie tai nekalbėjo, berniuko nuotraukų nėra ir socialiniuose tinkluose. Paaiškėjo, jog kalbos tikrai buvo teisingos.

Paklausta, ar turi sūnų, ji tai patvirtino. Žurnalistas tuomet uždavė klausimą kokia kalba jiedu tarpusavyje kalbasi?

„Su juo kalbu lietuviškai ir rusiškai. Lietuviškai jis supranta, tačiau kalba šia kalba tik tuomet, kai jam kažko labai reikia“, – nedaugžodžiavo, tačiau paslapties šydą praskleidė I. Dapkūnaitė.

Ingeborga Dapkūnaitė

Informacija apie sūnų neseniai buvo papildyta ir aktorės biografija internete. Rašoma, jog berniuko vardas Aleksas Jampolskis, jis gimė 2017-aisiais. Vaiko tėvas – trečiasis kino žvaigždės vyras, 10 metų už ją jaunesnis restauratorius Dmitrijus Jampolskis, su kuriuo jiedu susituokė D. Britanijoje, o išsiskyrė tais pačiais metais, kai gimė berniukas.

Iki tol garsi aktorė buvo ištekėjusi dukart. Pirmasis jos vyras – garsus lietuvių aktorius Arūnas Sakalauskas, antrasis – teatro D. Britanijoje meno vadovas Simonas Stokesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)