„Šiemet ant eglutės – ir mano mamos, ir krikšto mamos kurti žaisliukai. Krikšto mama gamina labai gražias dekoracijas, šįkart žaisliukai tarsi iš „Alisos stebuklų šalyje“. Šia tematika puikiai matoma ant eglės – kaba ir kortų, ir karalienės motyvai. Ji pati visa tai pagamino. Mūsų namų eglutė šiemet tikrai širdžiai miela, nes ant jos – man brangių žmonių rankų darbo žaislai“, – Delfi pasakojo pašnekovė.

Nors Gerda su šeima ir norėtų gyvos eglutės, jau porą metų jie renkasi dirbtinę, kadangi natūralus medelis sunkiai prisitaiko šiltoje aplinkoje.

Gerdos Žemaitės namuose jau laukiama Kalėdų

„Pernai ir šiemet puošėme dirbtinę eglę, nes pas mus – šildomos grindys. Mes eilę metų puošdavome gyvą kėnį, bet su juo labai sudėtinga dėl šilumos namuose, nors ir laistome, ir prižiūrime, vis tiek būdavo, kad Kalėdų medis taip ir nesulaukia, meta spyglius, o norėdavosi eglutę turėti ir anksčiau, ir ilgiau“, – atviravo ji.

G. Žemaitė atvira – šįkart ji ir jos artimieji švenčių laukia itin nekantriai.

„Šiemet labai laukiame Kalėdų, kadangi pernai jų negalėjome atšvęsti su visa šeima. Šiemet pakviečiau visus pas save, patys kepsime kalakutą, prisipirkau stalo dekoracijų, dovanos jau supirktos. Kalėdų laukiame taip, kaip niekad. Norisi dvigubai atšvęsti už tai, ko pernai neturėjome. Šiemet per Kalėdas į namus atvyks net pats Kalėdų senelis, viskas suderinta, tad dabar beliko sulaukti švenčių“, – nekantrauja žinoma moteris.

Gerdos Žemaitės namuose jau laukiama Kalėdų

Pasiteiravus, ko iš Kalėdų senelio šiemet prašė pati Gerda, pašnekovė šyptelėjo.

„Man daug labiau patinka dovanoti dovanas, nei jas gauti. Man labai smagu matyti, kai žmogus džiaugiasi gaudamas tai, ko jis taip troško. Kaskart tikrai pasistengiu pagalvoti, ko mylimam žmogui labiausiai reikia, kas jam patiktų. O pati savimi šiemet pasirūpinau ūkiškai – vyrui tiksliai pasakiau, ko šiemet noriu. Jis sakė, kad jam labai sunku buvo sugalvoti, kuo mane nustebinti, kadangi, atrodo, viską turiu. Tai nusprendžiau supaprastinti viską ir net nuorodą jam nusiunčiau, kad šiemet noriu tiesinimo žnyplių, – nusijuokė ji. – Jis patikino, kad jam tikrai palengvinau šią užduotį.“

Gerda patikino, kad pernai didžiosios žiemos šventės dėl karantino buvo liūdnesnės, todėl šiais metais į jos namus atgužės visi mylimi ir išsiilgti veidai.

„Viskam pradėjau ruoštis iš anksto, matyt, ta pauzė padarė savo. Atrodo, kad tų Kalėdų pernai net nebuvo, todėl norisi atsigriebti. Tąkart buvome keturiese namuose, tik su savo šeima, nebuvo galima susitikti su kitais, tad tikrai buvo daug niūriau nei įprastai, susiskambinome vaizdo skambučiais ir taip plepėjome prie stalo. Dabar atrodo, kad tos Kalėdos taip seniai jau buvo, nes pernai nesijautė tos dvasios, nebuvome visi gausi šeima kartu. Taip norisi su visais prie bendro stalo atsisėsti. O iki tobulybės trūktų tik to, kad dar ir sniegas iškristų, būtų tikra pasaka. Gal sulauksime visi šios dovanos? Kad jau pernai buvome apvogti“, – linksmai pasakojo eterio veidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)