„Išgėrinėjimas nebuvo tapęs didele problema. Prieš tris mėnesius visiškai atsisakiau alkoholio, o dabar panorau tai užtvirtinti, kad ir ateityje nebūtų jokių pagundų. Porai metų tai tikrai.

Draugai manęs klausia: ar buvo taip sunku atsisakyti svaigiųjų gėrimų savarankiškai, kad prireikė specialistų? Ne, nebuvo sunku. Tiesiog norėjosi užtvirtinimo. Kad būtų ramu ir daugiau niekada neprarasčiau nė vienos dienos gulėdamas lovoje ir kęsdamas pagirias“, – kalbėjo S. Kučas.

Vyras sako be galo besidžiaugiantis šiuo savo sprendimu ir skuba paneigti įsitvirtinusį požiūrį, kad koduojasi tik tie, kurie kartą paragavę negeba atsispirti alkoholiui ištisas savaites ar net mėnesius.

„Reikia atskirti šiuos du dalykus. Klinikoje sutikau vyrų, kurių veiduose matyti kur kas daugiau praktikos. Na, o aš tiesiog užbėgau įvykiams už akių, kad daugiau nebeprarasčiau nė vieno smagaus ankstyvo ryto. Noriu džiaugtis kasdienybe be svaiginančių gėrimų.


Viskas mano gyvenime dabar klostosi taip gerai, kad labai nesinorėtų kažko sugadinti. Tiek sveikatą, tiek automobilius draudžiame irgi ne po, o prieš nelaimę“, – „Delfi“ komentavo S. Kučas.

Žinomas vyras klinikoje sulaukė specialisto patarimo vengti kompanijų, kurios viliotų pakelti stiklelį. Tačiau, anot Simo, jis nežada kratytis bičiulių – net nepakeitus aplinkos pirmuosius savaitgalius be svaigalų ištverti buvo ne taip ir sunku.

„Nebuvo sunku, nes nebenoriu ir viskas. Vienas bokalas alaus nieko nepakeičia, o jeigu labai norisi – galima išgerti ir nealkoholinio gėrimo. Nors ir jo stengsiuosi atsisakyti. Tai štai, atėjo laikas: kaip Kristus 33-jų prisikėlė, taip ir aš 33-jų keliuosi“, – šypsojosi pašnekovas.

Gydymo metu Simui buvo taikomas hipnozės seansas. „Yra daug skirtingų metodų. Mane priėmė psichoterapeutas, kuris hipnozės metu kartojo tam tikras frazes, blokuojančias mintis apie gėrimą ateinantiems dvejiems metams. Nežinau, kiek jis efektyvus, tačiau aš tikrai neplanuoju to patikrinti“, – patikino Simas.

Šių metų vasarą paaiškėjo, kad žinomas vyras savo glėbyje glaudžia naują mylimąją – tinklaraštininkę, sveikos gyvensenos šalininkę Ievą Swan. Jis neslepia, kad ši moteris buvo viena didžiausių įkvėpėjų žengiant svarbų gyvenimo žingsnį.

„Ieva labai mane įkvėpė. Kam man dėl kažkokių svaigalų reikalingi pykčiai santykiuose, jeigu netyčia išgėręs kažkur paslysčiau? Norisi į priekį žiūrėti blaiviomis akimis. Kad viskas santykiuose būtų taip gerai, kaip yra dabar. Taip pat ir darbe šiuo metu sekasi. Norisi to nesulaužyti, nes gyvenime esu sulaužęs pakankamai“, – atviravo Simas.


Paklaustas, ar Ieva kada priekaištavo jam, grįžusiam po išgertuvių, vyras paaiškino, kad jis niekada nebuvo iš daug išgeriančių.

„Nei aš didelis gėrikas, nei daug pakeliu. Bet yra buvę, kai su draugais kažkur pavakaroji... Na, aš to nebenoriu. Ir nenoriu, kad Ieva dėl to nervuotųsi. Tad priėmiau sprendimą, dėl kurio labai džiaugiuosi.

Norėčiau visiems palinkėti kuo dažniau rytus sutikti be pagirių. Aišku, visko gyvenime reikia, nieko nesmerkiu ir nesakau, kad aš po kelerių metų vis dar negalėsiu išgerti bokalo alaus ar apsilankyti vakarėlyje.

Tačiau per šiuos dvejus metus noriu visiškai išsivalyti. Dabar ir savijauta nepalyginamai geresnė: keliuosi kasdien 6 val. visiškai švaria galva, o miegoti einu – 22 val. Ir viskas man sekasi. Tai kam tą sėkmę savo sėkmę pačiam griauti? Jeigu aš bent vieną žmogų įkvėpsiu pasirinkti sveikesnį gyvenimo būdą, būsiu dar laimingesnis“, – prisipažino S. Kučas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)