Kuo bendrų veiklų daugiau, tuo geriau

Aktyvų gyvenimo būdą kasdienybėje besirenkanti Ieva neslepia, jog tokias pat mėgsta ir atostogas, tačiau bando surasti balansą ir vieną kitą dieną leidžia sau nieko neveikti. Vis tik pripažįsta, jog tai sekasi gana sunkiai, o ir jos mylimasis, teniso treneris S. Kučas tikrai nėra pasyvaus poilsio gerbėjas, rašoma spaudos pranešime.

„Simas yra nenustygstantis vietoje, tad su juo labai paprasta keliauti. Mes mažiau gulim, daugiau ką nors veikiam, išbandom, jei poreikiai išsiskiria, lengvai surandam kompromisą“, – apie bendrus keliavimo įpročius pasakoja Ieva. Kartu pora jau spėjo šiemet aplankyti ne tik Egiptą, bet ir egzotiškuosius Maldyvus, Gruziją.

Paklausta apie juos vienijančius pomėgius ir veiklas Ieva atvira: „Kuo jų daugiau, tuo geriau. Nebūtinai turi viskas tikti ir patikti, bet manau pabandyti visada verta, nes tik tokiu būdu galima atsirinkti mėgstamas veiklas kartu. Būtų labai sunku, jeigu dauguma mano mėgstamų veiklų Simui nepatiktų, tad džiaugiuosi, kad šioje vietoje mes labai panašūs“.

Jaukinasi vandens sportą

Šią vasarą Lietuvoje pora pirmą kartą kartu išbandė naują vandens sporto rūšį – jėgos aitvarus, tad nepraleido progos atgaivinti savo įgūdžius Egipte, kuris yra laikomas bene geriausia vieta užsiimti šiuo sportu. Be to, čia veikia sezoninė jėgos aitvarų mokykla, kurioje dirba lietuviai instruktoriai.

Jėgos aitvarai mano gyvenime atsirado kaip labai spontaniškas sprendimas pabandyti kažką naujo, nes mėgstu vandenį ir visas pramogas jame. Vandenyje jaučiuosi labai laisva ir gyva – būtent šis jausmas man labiausiai ir patinka, tad bekalbėdami su Simu nusprendėme šį iššūkį mesti sau kartu“, – dalijasi I. Swan.

Mergina neslepia, jog jėgos aitvarų sportą ypač rekomenduotų išbandyti tiems, kurie galvoja, kad nori, tačiau bijo bei atskleidžia, kiek jai pačiai užtruko prisijaukinti vėją.

„Šią vasarą Lietuvoje su vėju buvo problema, tad jį tiesiogine to žodžio prasme reikėjo gaudyti, o man ne visada pavyko. Nuo teorijos pradmenų išklausymo iki pirmo savarankiško jėgos aitvaro paėmimo į rankas, pirmų įveiktų metrų vandenyje prireikė kelių savaičių. Tiesa, su pertraukomis, nes reikėjo suderinti su darbais Vilniuje ir atrasti laiko kelionei į pajūrį.

Neįsivaizduoju šio sporto pradmenų be instruktoriaus pagalbos, tad labai džiaugiuosi, kad visą šį laiką šalia manęs buvo patyrę „WindTrain“ instruktoriai, kurie supažindino su teorija, saugumo vandenyje reikalavimais, negailėjo praktinių patarimų arba tiesiog padrąsindavo, kai reikėdavo. Didelis privalumas, kad jie dirba ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse – Egipte, Turkijoje, kur yra palankesnės sąlygos vėjo atžvilgiu, ilgesnis šiltasis sezonas. Juk daug maloniau plaukti, kai plieskia saulė, šilta, pučia kokybiškas vėjas. Tuomet ir mokytis paprasčiau, ypač man kaip pradedančiajai, todėl tikrai rekomenduočiau keliauti į Egiptą ar kitą šalį, kur yra įsikūrę sezoninės mokyklos, net jeigu anksčiau neteko plaukti, tačiau labai norite išmokti – vienos kelionės metu tai tikrai įmanoma“, – patikina I. Swan.

Paklausta, kokį patarimą galėtų duoti iš savo patirties, Ieva sako, kad svarbiausia yra bandyti ir nebijoti: „Baimes susikuriame tiesiog savo galvoje, tačiau dažnu atveju jos visiškai bevertės“.

Egipte Ieva nepraleido progos išbandyti ir kitų aktyvių veiklų, iš kurių vienos labai ilgai vengė, pavyzdžiui, lauko tenisą.

„Per šias atostogas pirmą kartą paėmiau raketę į rankas ir išbandžiau tenisą, kuriam labai ilgą laiką sakiau „ne“. Taip pat nardžiau, plaukiojau su delfinais, irklentėmis ir, žinoma, gaudžiau vėją. Jei to nedarei, reiškia nebuvai Egipte, – šypsosi Ieva. – Egiptas kaip kelionių kryptis atšalus orams Lietuvoje rudenį arba dar nesušilus pavasarį tikrai yra labai patraukli, tad be jokios abejonės čia dar grįšiu. El Gounos miestas yra išties nuostabus, tikrai nesitikėjau tokio grožio ir estetikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)