Toks jautrus J. Smorigino įrašas greitai sulaukė reakcijų. Ne vienas žmogus artistui skyrė užuojautą ir padėką už tai, kad išdrįso garsiai pasisakyti pandemijos tema. Žinomas vyras, sulaukęs Delfi skambučio, atviravo, kad tikrai nėra tas, kuris dažnai reiškia savo nuomonę aktualijų klausimais, tačiau pastaruoju metu, matant kaip miršta nepasiskiepiję ir jam artimi žmonės, jis nebegali tylėti.

„Aš nemėgstu dalintis įrašais, kurie dabar madingi. Nemėgstu. Bet šįkart užėjo silpnumo akimirka. Siutas ima, kas darosi“, – sako pašnekovas.

Viduramžiai. Visiški viduramžiai. Kaip taip galima? Viena visuomenės dalis jau skraido į Marsą, o kita, atrodo, gyvena kaip XIV amžiuje.
Jurijus Smoriginas.

Pasak jo, jei nors vienas žmogus po jo žodžių persigalvos – tai jau bus didžiulis pasiekimas.

„Tai mane palietė artimai. Aš, kaip ir kiekvienas kitas žmogus, girdžiu tas absurdiškas kalbas, net ir tolimų giminaičių lūpose skamba kaltinimai valdžiai, kaltinimai medikams ir t.t. Tokiems žmonėms galiu pasakyti tiesiai šviesiai, tegul jie ir supyksta, bet aš įtariu, kad tie žmonės, kurie nesiskiepija tiesiog tik ir ieško prie ko prisikabinti. Mano galva, tokie žmonės dažniausiai būna neišprusę. Aišku, kad yra neišprususių ir su aukštuoju, bet įprastai inteligentiški, išsilavinę žmonės, turintys daugiau gyvenimo patirties tokiais cirkais neužsiima. Jūs rimtai galvojate, kad medicina nori nužudyti žmones ir neva mums leidžia nepatikrintus skiepus? Kas čia per absurdas?! Net gėda klausyti tokių kalbų. Stovi žmogus, gražiai apsirengęs, kvepia prancūziškais kvepalais, bet kai tik ištaria tokią ar panašią frazę, na, baisu klausyti“, – emocijų neslėpė J. Smoriginas.

Pasisukus kalbai apie draugo netektį, choreografas pripažino, kad tokių gerų žmonių dabar reta, todėl jam be galo apmaudu, jog dėl kvailų įsitikinimų jis nesiskiepijo. Kas žino, gal tuomet jis dar būtų šalia.

Jurijus Smoriginas

„Šis žmogus, kuris, deja, numirė turėjo gerą humoro jausmą, jis turėjo gyvenimiškos patirties, bet jis, matyt, netikėjo, koks šis virusas yra baisus. Kitas bičiulis, man paskambinęs, sakė, kad prieš mėnesį su juo buvo susitikęs, jis taip pat jam sakė, na, kuo tu čia užsiimi cirkais, juk tai – tavo sveikata, gyvybė. Baisu. Baisu suvokti, kas vyksta. Tai, kas įvyko, yra didžiausia tragedija. Tai labai didelė gero žmogaus netektis. Sunku dabar tokių rasti.

Jam buvo abipusis plaučių uždegimas, per tris paras atsisakė dirbti ir širdis, ir viskas. Baisu. Ryte man paskambino, tai net kojas pakirto. Labai gaila žmogaus. Jis buvo auksinės širdies, labai padėjo įvairiems žmonėms, tokių dabar reta. Man labai baisu, kad taip nutiko. Viduramžiai. Visiški viduramžiai. Kaip taip galima? Viena visuomenės dalis jau skraido į Marsą, o kita, atrodo, gyvena kaip XIV amžiuje“, – pasakojo jis.

J. Smoriginą piktina tai, kad dalis nesiskiepijančių žmonių tuo didžiuojasi ir net skatina tokiu keliu eiti kitus.

„Tie žmonės, kurie nesiskiepija, tai bent tą savo neatsakingą žingsnį darytų tyliai, o dabar jie buriasi į bendruomenes, organizuoja mitingus, kuria bendraminčių vadinamuosius burbulus ir garsiai tauškia nesąmones. Tai – armija kvailių. Bet baisiausia, kad savo kalbomis jie suglumina ir kitus. Dažnai girdžiu, net ir savo aplinkoje, kad, va, po skiepų žmonės irgi miršta. Tikrai nepulsiu dėl šito ginčytis. Taip, be kalbos, tokių atvejų būna, bet jūs net nelyginkite su tuo, koks likimas gali laukti nepasiskiepijusio žmogaus. Tokio asmens, susidūrus su virusu, daug dažniau gali laukti baisios komplikacijos ar net pats blogiausias scenarijus.

Niekas nežinome, kas mūsų laukia, bet saugotis būtina. Aš, pavyzdžiui, gripu gyvenime nesu susirgęs, o kitas būna ir po kelis kartus suserga, bet tai nereiškia, kad dėl to aš nustosiu saugotis ligų. Man pyktis ima, kai buriasi nesankcionuotos visuomenines partijos ir plauna smegenis kitiems žmonėms. Baisiausiai liūdna, kad taip kalba ir jauni žmonės. Gal ir bepigu jiems taip kalbėti, bet vyresni žmonės, pasiklausę jų, rizikuoja savo sveikata, nes dažnai jie turi gretutinių ligų, viršsvorio, jau ir širdis nebe tokia stipri“, – jautriai kalbėjo baletmeisteris.

Visi esame visuomenės dalis. Nepatinka valdžia? Kitąkart rinkitės geresnę, dalyvaukite rinkimuose, visų pirma.
Jurijus Smoriginas.

Pašnekovas sakė, kad net ir dabar, pasidalinus šiuo savo įrašu, jis sulaukė komentarų, jog neva dėl visko kalta valdžia.

„Prie ko ta valdžia? – nusistebėjo jis. – Matyt, demokratija yra ne visiems. Kvailiams demokratijos negalima duoti. Ar ne taip? Visi galvoja, kad čia taip laisva, galiu daryti, ką noriu. Taip nėra. Visi esame visuomenės dalis. Nepatinka valdžia? Kitąkart rinkitės geresnę, dalyvaukite rinkimuose, visų pirma. Nepatinka prezidentas? Vėliau rinkitės kitą! Bet kol kas turime klausyti jų, gerbti juos, nes ne kas kitas, o mes juos išrinkome.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės