Ypatinga energija spinduliavusiame susitikime su savo mažiausiąja dukra Ema dalyvavo modelis Vaida Grikšaitė-Česnauskienė, neišskiriamas duetas Inga Stumbienė su dukra Estela bei kitos žinomos mamos su dukromis, rašoma pranešime spaudai. Smagių istorijų ir juoko kupiname vakare kurti vainikus mokė mamos ir dukters duetas „Happy Flowers“, kurios yra puikus įrodymas, kad tokia draugystė gali kurti stebuklus.

Trijų vaikų mama Vaida Grikšaitė-Česnauskienė sako neapsakomai apsidžiaugusi sulaukusi kvietimo kartu su 4,5 metų dukra Ema dalyvauti kalėdinėse dirbtuvėse, nes yra įsitikinusi – prisiminimai mažajai išliks visą gyvenimą.

„Esu labai sentimentali ir puikiai atsimenu, kai mano tėtis gruodžio pradžioje tempdavo į namus kelių metrų aukščio eglę, kuri vos tilpdavo pro duris, kai kartu kepdavome kūčiukus. Šias tradicijas stengiuosi puoselėti ir savo šeimoje – kalėdiniu laikotarpiu išsitraukiame iš lentynų mums simboliškus indus, visi kartu puošiame eglę. Kurti magiją su visa šeima yra labai svarbu“, – sako žinoma moteris.

Laikas kartu su dukra – labai ypatingas. Kaip sako Vaida, mažoji Ema imli, drąsi ir labai bendraujanti mergaitė, kuri jau dabar rūpinasi, kad šeima kuo daugiau laiko praleisti drauge.

„Prieš kelias dienas Ema man priminė, kaip jai patiko, kai prieš metus prie šventinio stalo susirinko visa gausi mūsų šeimyna ir paprašė, kad šiemet vėl būtume visi kartu. Neslėpsiu, tai suspaudė širdį, nes ir man nėra nieko brangiau, nei tradicijos, akimirkos, laikas kartu. Šį laikotarpį tikrai svarbiausia ne lėkimas ieškant dovanų, o būtent emocijos, kurios šiandien yra pačios puikiausios“, – šypsosi mama.

Kartu su viešumoje retai pasirodančia mama Jolanta į ypatingą vakarą atvyko ir atlikėja Urtė Šilagalytė. Ji neslepia, kad mama jai yra ne tik geriausia draugė, didžiulis įkvėpimas, bet ir pavyzdys.

„Daug laiko leidžiame kartu, tad net nekilo minčių, ką pasikviesti kartu“, – juokiasi atlikėja.

U.Šilagalytė sako, kad yra tikra Kalėdų entuziastė, neįsivaizduojanti šio laikotarpio be šventinių lempučių, didžiulės eglės ir, žinoma, dabar jau ir Advento vainiko, kuriuo ruošiasi papuošti savo naujus namus, rašoma pranešime spaudai.

Tai, kaip svarbu kiekviena kartu praleista akimirka drauge, sutinka ir šio renginio organizatorė Erika Purauskytė. Ji vainiką kūrė kartu su savo penkerių metų dukrele Vasara.

„Ji yra labai meniška, kūrybiška, tad vainiko idėjos sukūrimą palikau jai,o man liko tik pritvirtinti detales – juokėsi Erika. – Vis dėlto šis vakaras tikrai priminė, kas yra svarbiausia – tai kokybiškas ir tvarus laikas kartu.“

Kaip ir kitos žinomos mamos, Erika pabrėžė, kad kiekviena akimirka su dukromis jai yra labai svarbi, ypač, kai šventiniu laikotarpiu netrūksta darbų ir renginių. O tai, kokią nuostabią emociją pavyko sukurti, primins ir ilgaamžis atsiminimas. Jis namuose tikrai turės ypatingą vietą.

Būtent tokios stiprios emocijos ir įkvėpė mamos bei dukters duetą. Šviesa Vinkšnelė su dukra Ieva Umantiene pasakoja visada žinojusios, kad jų meilė augalams kažkada išaugs į tai, kuo jos gali pasidžiaugti dabar. Dar kai Ieva buvo maža, ji kartu su mama visada prisidėdavo renkant lauko gėles ir įvairius žiedus.

Moterys juokiasi – prieš miegą judvi skaitydavo ne pasakas, o pasakodavo istorijas, kaip vieną dieną jos abi kurs gėlių kompozicijas, kurios džiugins namus ar ypatingas šventes. Būtent taip ir nutiko. Dabar jos sako – esame pavyzdys, kad svajonės tikrai pildosi.

„Didžiausia gyvenimo dovana, kurią aš galėjau gauti, tai yra mano vaikai. Nėra nieko nuostabiau, nei matyti augantį ryšį, mokytis viena iš kitos. Man tai labai svarbu. Tad ir pakvietėme šiandien mamas su dukromis, nes jos mums – lygiai toks pat pavyzdys, kaip svarbu neprarasti ryšio. Ta gera emocija norėjome pasidalinti ir su kitais“, – sako įkūrėjos, antradienio vakarą sukvietusios žinomas mamas pabūti kartu.

Inga Stumbrienė su dukra Estela taip pat sako esančios neišskiriančios. Kartu jos uoliai plušo ne tik vainikų gamyboje, drauge jos džiaugiasi ir kitomis veiklomis. Žinomos moters gerbėjai jau yra pastebėję, kad mažoji Estela – tikra mamos kopija, tačiau Inga sako, kad iš savo pirmagimės jau turi daug ko pasimokyti. Gi vien ko verti dukters kulinariniai gebėjimai. O šventinį vakarą mama ir dukra net nesitarusios abi sukūrė kone identiškus Kalėdų vainikus. Tai tik dar kartą patvirtino bendrystę ir jos svarbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)