Jaudinančia patirtimi žinoma moteris pasidalijo socialiniuose tinkluose. Sunkią minutę, kai, rodos, viską ima valdyti emocijos, pagalbą ir ramybę šeima rado medikų profesionalume. Už tai mama jaučia didžiulį dėkingumą.

„Dalis tėvų susiduria su tokiu baisiu momentu, kai pirmąsyk jų vaikui vidury nakties staiga pritrūksta oro. Jie siaubingai supanikuoja. Jei būna pasiskaitę kažko, seka, ar tas vaikas nekosti „lojimo“ kosuliu, bandydami atpažint laringitą, bet koronos kontekste vis tik išsigąsta dar labiau. O tada netrukus įsitikina, kad – duokdie, kuo rečiau – bent iki 3 metukų jų kiekvieną arba kas kažkelintą slogą lydės laringito priepuoliai.

Vakar ir mums buvo tokia naktis.

Noriu labai padėkoti greitajai medicinos pagalbai. Nežinau personalo vardų, nelabai mačiau ir veidų – juoba, kad su kaukėm – bet man ašaros bėga, kaip nuostabiai jie dirba.

Nuramino. Atsakė į kiekvieną klausimą, nebūdami juk kažkokie laringospecialistai. Vaiką glostė, darė jai adrenalino inhaliavimo pauzes, glostė vėl. Rodė „Cocomelon“ filmukus, bandė ir kitus filmukus, nes anie neveikė, vaikui klykiant; iš savo telefono ir iš savo interneto. Visas ampulių atliekas išsinešė, sakydami, „tik nepalikime, namuose yra vaikų“, linkėjo ramios nakties ir buvo tiesiog neįtikėtini.

Ačiū, ačiū, ačiū, tesaugo jus viskas, kas gali, žmonės, įstatymai, darbdaviai, dievulis“, – savo istorija dalijosi Ž. Kropaitė-Basiulė.

Delfi primena, kad Ž. Kropaitės-Basiulės ir L. Basiulio šeima augina dvi atžalas – pernai rugsėjį gimusią dukrelę Dorotėją ir 2018 m. gegužę pasaulį išvydusį pirmagimį Vėją.

Pora susituokė 2018 m. vasario 16 dieną. Ceremonijai Živilė ir Liudas pasirinko Bernardinų bažnyčią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)