Apie artimojo netektį žinomas fotografas bei verslininkas pranešė instagrame.

„Nugyvenusi daugiau nei šimtmetį trukusį nepaprastai gražų gyvenimą, mus paliko brangioji močiutė Stefutė Jovaišienė.

Atsisveikinimas vyks šeštadienį (lapkričio 27 d.) 10:00-14:00 Laidojimo rūmuose Vilniuje, Olandų gatvėje“, – jautria žinute pasidalino M. Jovaiša.


Šių metų pavasarį M. Jovaiša dalinosi jautriu tekstu, skirtu šimto metų tuomet sulaukusiai močiutei.

„Mūsų brangiausiai močiutei Stefutei Jovaišienei – 100 (taip, šimtas!) metų. Kokie mes laimingi, kad ji vis dar su mumis! Aplink močiutę sukasi visas mūsų didelės šeimos gyvenimas, laukiame, kada vėl aplankysime ją jaukiuose namučiuose Antakalnyje. Būdama tokio įspūdingo amžiaus, močiutė iki šiol kasdien po porą valandų skaito, išlaikė tvirtą švarią atmintį, telefonu nuolat apskambina artimuosius, prieš eidama miegoti pasimeldžia už visus savo vaikus, vaikaičius ir provaikaičius, linkėdama mums ramybės ir sveikatos. Paklausta, kaip pavyko pasiekti šimtą metų, močiutė sako: „Jūs visi man buvote labai geri, nekankinote ir neskriaudėte manęs, dėl jūsų meilės ir gerumo aš taip ilgai išgyvenau“. Stefutė yra tikras nuoširdumo, šilumos ir kuklumo įsikūnijimas.

Stefutė dirbo lietuvių kalbos ir darbų mokytoja, jos cepelinams niekada nebuvo lygių, o močiutės sugebėjimas iš nieko suruošti puotą ir širdingai priimti svečius buvo tiesiog legendinis, matyt todėl senelių namuose visada būdavo tiek daug gyvybės. Močiutė su seneliu Leonu santuokoje ir santarvėje nugyveno per 70 metų, kaip gaila, kad seneliui pritrūko tik kelių metelių, kad ir jis kartu būtų įžengęs į antrąjį savo šimtmetį. Mylime, švenčiame, didžiuojamės ir laukiame karantino pabaigos, kad nebe per online konferenciją (taip, močiutė ir tą moka!), o gyvai visi galėtume aplankyti, apkabinti, atšvęsti ir prisikirsti dangiško skonio žagarėlių!”, – feisbuke rašė Marius Jovaiša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)