Kauno centre įsikūrusi „Šypsenos akademija“ surengė pirmojo gimtadienio šventę, kurios metu žinomos moterys prabilo apie geros nuotaikos, pozityvumo galią ir pagrindinį sėkmės bei laimės įrankį – nuoširdžią šypseną, rašoma pranešime spaudai.

Renginyje dalyvavo atlikėjos, grupės „69 danguje“ narės Karina Krysko ir Nijolė Pareigytė, vestuvių planuotoja Kristina Kaikarienė, komunikacijos ekspertas ir renginių organizatorius Saugirdas Vaitulionis bei odontologijos srities profesionalai.

Vakaro metu Nijolė Pareigytė svarstė, kas nutiktų, jeigu ji negalėtų šypsotis. Atlikėja sako, vien pagalvojus apie tai, apima neviltis.

„Jeigu kas gyvenime atimtų iš manęs galimybę šypsotis, tikriausiai netekčiau džiaugsmo ir gyvenimo malonumo. Šypsotis yra smagu, juk šypsena reiškia geranoriškumą, puikią nuotaiką, teigiamas emocijas viduje. Spinduliuoti šypseną, dovanoti ją kitiems ir gauti iš kitų – didžiausias malonumas. Aš neįsivaizduoju, jeigu kas uždraustų šypsotis, prarasčiau savo visą esybę“, - sako N. Pareigytė.

Kristina Kaikarienė priduria, kad kiekvienas bendrauja ne tik žodžiais, bet ir kūnu. Nuo mūsų judesių, nuo mimikos priklauso tai, kaip kiekvienas save skelbiame pasauliui. Šypsena daro įtaką ne tik mūsų pačių, bet ir kitų – artimųjų, draugų, kolegų – nuotaikoms.

„Visų pirma, tai yra komunikacija. Šypsotis tiek veidu, tiek lūpom, tiek akim, tiek dantim – be galo svarbu. Visada. Manau, kad pats geriausias ryšys su kitais yra būtent šypsena. Nes kai nusišypsai tu, nusišypso tau ir kiti, o taip užsimezga ryšys. Su šypsena pasikeičia pats bendravimas ir netgi „labas“ jau sakosi kitaip. Per šypseną paprasčiausiai sušildai aplinką ir komunikuoji su žmonėmis. Tai yra tas pats, kas ir kalba“, – pasakoja K. Kaikarienė.

Vedybų planuotojos ir renginių organizatorės teigimu, be nuoširdžios šypsenos neįvyktų joks geras renginys.

„Gyvenu taip, kad kiek įmanoma nesudaryčiau konfliktinių situacijų su kitais. O tai, kad aš stengiuosi į bet kokią erdvę žengti su šypsena – faktas. Ypatingai dirbant su didele komanda žmonių, kai organizuojame renginius, teigiamos emocijos yra be galo svarbios. Įsivaizduokite, šimtas visiškai svetimų žmonių turi per kelias paras sukurti kažką ypatingo – tik šypsenos dėka tai gali būti pasiekiama. Tik šypsenos dėka darbai gali virsti pasakomis“, – teigia K. Kaikarienė.

Klinikos gimtadienio nepraleidusi Karina Krysko net pačius liūdniausius žmones ragina nusišypsoti ir pažada – kitąkart jau nereikės stengtis, nes šypsena atsiras savaime.

„Šypsena yra pats galingiausias ginklas visatoje. Jeigu žmogus ateina geros nuotaikos, šypsosi, jis iškart nuginkluoja visus. Tu gali būti blogos nuotaikos ar kažkas nesisekti, bet į besišypsantį žmogų iškart žiūri kitaip. Jeigu ir prisidirbi ką nors, o atsiprašydamas nusišypsai – žmonės linkę greičiau atleisti.

Net jei esi blogos nuotaikos, bet kiekvieną rytą atsikėlęs nusišypsai – kad ir dirbtinai – smegenys gauna signalą, kad viskas yra gerai ir tavo vidinis pasaulis pradeda keistis. Dėl to šypsotis reikia ir natūraliai, o kartais ir nenatūraliai, tam kad taptume laimingesni. Taip savaime tampame laimingais ir viskas pradeda gerėti“, – šypsosi K. Krysko.

Klinikos direktorė Gintarė Krikščiūnienė pritarė vakaro viešnioms ir patikino, kad svarbiausia jų misija – plati šypsena kiekvieno paciento veide.

„Patirtį odontologijos srityje turime daugiau nei dešimt metų. Tad švenčiame ne tik pirmąjį gimtadienį Kaune, bet ir sėkmingą „Šypsenos akademija“ klinikų plėtrą. Be to, visose klinikose turime visus antrinio lygio specialistus, teikiame antrinio lygio paslaugas.

Tai reiškia, kad neišėjus už klinikos durų išsprendžiame visas paciento burnos ir dantų sveikatos problemas. Matydami sėkmę Vilniuje bei Kaune, šiais metais atidarėme kliniką ir Klaipėdoje bei Druskininkuose, o kitų metų planuose atidaryti dar ne vieną kliniką sostinėje“, – sako G. Krikščiūnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)