„Nuo pat mažų dienų buvau hiperaktyvus vaikas, taigi tėvai nusprendė, kad šią energiją derėtų tikslingai išnaudoti ir suteikė man galimybę susipažinti su šokio menu. Netrukus paaiškėjo, kad jų sprendimas buvo teisingas – su kiekvena pamoka vis labiau pamilau šokį, kuris šiandien man toli gražu nėra tik darbas – tai mano būdas išrekšti mintis ir emocijas – tai padaryti, pasitelkiant kūno kalbą, man sekasi kur kas lengviau, nei verbaliai, o pasirodymų metu žmonės jaučia šią refleksiją. Tai man labai daug reiškia ir įkvėpia tolimesnei veiklai“, – pranešime spaudai atviravo šokėjas V. Širmas.

Po penkerių metų pertraukos į profesionalią sportinių šokių sceną grįžęs ir neseniai projekte „Šok su žvaigžde“ jėgas išbandęs Vykintas pasakoja, kad dalyvavimas televizijos projektuose visuomet kupinas ne tik malonaus dėmesio, pagyrų ar sveikinimų socialiniuose tinkluose, bet ir adrenalino.

„Neapsakomai geras jausmas atrasti savo žiūrovus ir suburti savotišką palaikymo komandą, tačiau už viso to slypi ir daug juodo darbo – juk vos per savaitę profesionaliai nešokantį žmogų reikia išmokyti visų tos savaitės pasirodymo judesių ir kitų šokio subtilybių, kad filmavimo metu jis atrodytų kaip profesionalas. Kartais tai gali pasirodyti lyg misija neįmanoma, bet turint bendrą tikslą įmanoma yra viskas – kalbu apie LRT televizijos projektą „Šok su žvaigžde“ ir savo nuostabiąją trečiojo sezono partnerę Eglę Jakštytę.

Nepaisant to, kad iškritom gerokai per anksti, mano nuomone, Eglė buvo verta bent jau finalo“, - sakė jis.

Tačiau Vykintas neslepia – ne visuomet pasiruošimas ėjosi tarsi per sviestą: „Vis naujo šokio choreografija, judesio mechanika, technika, stilistika – išties beprotiška, tačiau kas savaitę tai laukdavo Eglės. O kur dar aprašymas techniniam personalui kaip nufilmuoti, apšviesti šokį bei nauji kostiumai kiekvienam pasirodymui... natūralu, kad kai laiko mažai, o sau keli aukštą kartelę, nutikdavo visko: nuo apsidraskymų ar mėlynių repeticijų metu iki ašarų, kuomet ne viskas einasi pagal planą.

Bet esu labai patenkintas mūsų dueto kelione projekte ir rezultatu, kaip sukdavomės kritinėse situacijose – štai, pavyzdžiui, džaivo šokiui siuvėja nespėjo Eglei pabaigti suknelės, tad ji iki paskutinės minutės siuvo kostiumą pati studijoje, bet ant parketo žengė kaip tikra profesionalė“, – gražių žodžų partnerei negaili Vykintas.

Tiesa, išvydus pirmuosius Eglės ir Vykinto pasirodymus, tiek projekto užkulisiuose, tiek socialiniuose tinkluose pasklido kalbos, kad panašu, jog šiuos du jaunus žmones sieja kur kas daugiau, nei tik šokiai. Vykintas tikina, kad tai tik gandai.

„Abu esam karštakošiai, taigi barnių neišvengėm, o ir mūsų pažintis prasidėjo nuo raginimų nevėluoti, visgi, galiausiai, išties artimai susibičiuliavome, bet mūsų draugystė tikrai nėra romantiška. Abu esam vieniši ir „atviri pasiūlymams“, – juokauja V. Širmas ir priduria: „Nors mūsų su Egle nesieja romantiški jausmai, džiaugiuosi, kad šokių projektas man davė ne tik naujų patirčiių, bet ir naują, artimą bičiulę, o visiems žiūrovams tapo priminmu, kad šokti gali visi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)