Praėjus kiek daugiau nei porai savaičių po įvykio M. Stonkus pirmą kartą apie tai prabilo savo tinklalaidės „Vėl tie patys“ kanale, kurį jis kuria drauge su Mantu Katleriu ir Rolandu Mackevičiumi. Vėlyvą pirmadienio vakarą „Youtube“ tinkle pasirodė naujas epizodas, o jame bene daugiausiai laiko skirta nemalonios situacijos aptarimui.

„Turėjau sunkią savaitę, bet esu pats kaltas“, – neslėpė žinomas komikas.

„Buvo blogai. <...> Pats asmeniškai save labai nusiplakiau, nes, patys žinot, kai aš turiu kokią nors krizę, ją man būna sunku išgyventi“, – savo tinklalaidės kolegoms ir žiūrovams pridūrė jis.

Nuo viešumos atitrūkęs aktorius sako laiką skyręs apmąstymams, kas ir kodėl šioje situacijoje nutiko bei savęs analizei. Sunkią akimirką M. Stonkus negailėjo gražių žodžių savo širdies draugei, aktorei Gelminei Glemžaitei, kuri buvo šalia ir padėjo susitvarkyti su užgriuvusiomis bėdomis bei emocijomis.

Mantas Stonkus

„Pasidariau išvadas. Gal apie jas šiek tiek anksti šnekėti dar, bet kardinaliai reikės pakeisti savo gyvenimą“, – tęsė komikas.

Eteryje aktorius užsiminė, kad minėtieji pokyčiai yra susiję su alkoholio atsisakymu ir dar aktyvesniu gyvenimo būdu.

M. Stonkus prisipažino, kad pastaruoju metu ribojo jį pasiekiančios informacijos kiekį, todėl pernelyg nesidomėjo nei žiniasklaidoje pasirodančiais straipsniais, nei kolegų įrašais, kuriuose nepraleista progos pajuokauti, nei pašiepiančiais internautų komentarais. Visgi dalis asmeninių žinučių jį pasiekė.

„Rašė labai daug žmonių, labai daug“, – pasakojo jis.

„Paskaitinėjau. Aišku, tos žinutės nėra malonios, bet ir poelgis nėra tas, už kurį reikėtų paglostyti“, – pridūrė žinomas vyras.

Kad M. Stonkus išties buvo padaręs pauzę nuo įprasto savo gyvenimo rodo ir tai, jog aktorius su bičiuliu M. Katleriu pirmą kartą po įvykio pasimatė tik tada, kai jie ėmė filmuoti naująjį tinklalaidės epizodą.

„Žinote, kodėl aš negalėjau ateiti į podcastą ir toliau šnekėti? Nes man nėra nesvarbu. Man blogai, kad taip atsitiko. Aš žinau, kokios to yra priežastys, kodėl taip atsitiko. Nuo to dar blogiau, kai tu sužinai to priežastis. Dar blogiau. Tas jau lieka kaip įvykęs faktas, bet kodėl taip buvo? Nėra įvykių, kurie atsitinka šiaip sau. Čia yra grandinė, seka. Ačiū Dievui, kad atsitiko, nes uždariau savo gyvenime vieną didelį skyrių. Blogą skyrių, kuris buvo nepasibaigęs nuo maždaug 2019-ųjų. Balaganas. Čia yra to išnaša. Taip, tai blogai, aišku, bet gerai yra tas, kad tu stovi ant žemės, tau nebereikia muistytis, ar tu jau atsispyrei, ar ne. Įvyko sukrėtimas. Po ilgo kritimo trenkiausi į žemę. Apsidairiau, kad turiu nuostabią moterį šalia savęs, ačiū Dievui, nieko neužmušiau, ačiū Dievui, vaikai mano sveiki ir gyvi, nes aš jiems pasakiau, kas nutiko“, – jausmais dalijosi aktorius.

Mantas Stonkus

Nors teismas ir bauda dar laukia, M. Stonkus jau susidūrė su skaudžiomis įvykio pasekmėmis: šį poelgį pasmerkė jo kuriamo švietimo projekto atstovai, bendradarbiavimą sustabdė stambus prekės ženklas. Aktorius tikina, kad bene labiausiai šioje vietoje jis baudė pats save, bet po truputį stengiasi sau atleisti ir judėti toliau.

„Suprantu, kad tai buvo labai blogas poelgis, bet jau viskas, daugiau smerkti savęs nebegaliu“, – atviravo jis.

Po pertraukos vėl į eterį grįžęs M. Stonkus internautų buvo pasitiktas palankiai – dauguma komentatorių džiaugėsi, kad aktorius vėl džiugins žiūrovus.

Verta pažymėti, kad minimas epizodas, kuriame vartojama necenzūrinė leksika, skirtas tik pilnametystės sulaukusiems asmenims:

Delfi primena, kad M. Stonkus pareigūnams neblaivus prie vairo įkliuvo spalio 29 dieną. Aktoriui, sėdusiam prie „Suzuki“ vairo, buvo nustatytas 1,67 prom. girtumas. Jam surašytas protokolas. Netrukus po to aktorių pareigūnai apklausė. Tol, kol įvyks teismas, jis vairuoti negalės.

Apie įvykį M. Stonkus pranešė pats socialiniame tinkle. „Sveiki, artimiausi žmonės situaciją jau žino, o dabar noriu, kad sužinotumėt ir jūs, bet iš manęs paties.

Savaitgalį padariau taip, kaip niekada gyvenime negalvojau, kad darysiu – būdamas draugų sodyboj girtas sėdau prie automobilio vairo.

Jokios lengvinančios ir mane teisinančios aplinkybės nėra svarbios, nes pats visada atvirai smerkiau besielgiančius panašiai ir buvau įsitikinęs, kad man taip neatsitiks. Klydau.

Suprantu, kad vairuodamas girtas ne tik sukėliau riziką nukentėt niekuo dėtiems žmonėms, bet ir sugadinau gero tėvo ir vyro įsivaizdavimą savo šeimos nariams.

Prisiimsiu visą pagal rašytus ir nerašytus įstatymus man priklausančią atsakomybę. Labai atsiprašau žmonių, kurie mane gerbė ir manim tikėjo. Aš jus nuvyliau“, – feisbuke skelbė M. Stonkus.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)