Pasiteiravus, kaip kilo idėja parduoti nedėvimus batus, drabužius ir aksesuarus, verslininkė patikino, kad sprendimas nebuvo priimtas per vieną dieną.

„Apie tai galvojau labai ilgai, bet vis nedrįsau. Jau ilga laiką savo rūbelius, nenaudojamus daiktus tiesiog atiduodame artimiesiems, taip pat turime keletą šeimų, kurias reguliariai remiame. Bet atėjo laikas, kai pamačiau, kad jau ir artimųjų spintos tiesiog lūžta nuo mūsų daiktų, – juokiasi Inga. – Tad nusprendžiau tokiais daiktais, kurie turi didesnę vertę, pasidalinti savo socialiniuose tinkluose, kad atrastų savo naujus šeimininkus, kuriems jie būtų labiau reikalingi bei kurie juos vertintų ir suprastų vertę. Tiesa, parduodu ir naujus drabužiuis, ir tuos, kuriais jau puošiausi.“

I. Stumbrienė patikina, kad kainų tikrai neužkelia ir labiau akcentuoja dėmesį į kitus dalykus.

„Kadangi tai nėra verslas ir iš to uždirbti tikrai nepavyks, noriu tiesiog pasidalinti tuo, ką turiu. Viską parduodu už pusę kainos arba dar mažiau. Norisi, kad jie atrastų savo pirkėją, kuriai jie butų trokštami ir reikalingi“, – sako pašnekovė.

Inga neslepia, kad ją būtų galima pavadinti daiktų kaupike – pasak jos, namuose esančioje drabužinėje lentynos lūžta nuo rūbų.

„Manau, kad mane taip pavadinę nesuklystumėte. Draugės juokauja, kad su savo drabužinėje turimais rūbeliais galėčiau aprengti visą armiją. Aš iš tiesų turiu silpnybę gražiems rūbams, kuriuos labai prižiūriu ir saugau ilga laiką. Tad per eilę metų jų tikrai prisikaupė labai labai daug. Tiesiog manau, kad atėjo metas ir supratau, kad tie rūbeliai, kurie jau ilgą laiką guli mano spintoje nenešiojami, galėtų vėl kažką džiuginti ir būti reikalingi“, – tikina žinoma moteris.

Uždavus klausimą, ar pati yra ką nors pirkusi iš antrų rankų, Inga buvo atvira – čia galimybe kadaise teko pasinaudoti ir jai.

„Mano pirmoji vardinė rankinė buvo pirkta iš antrų rankų, ji buvo mano draugės. Tuomet tiesiog negalėjau sau leisti nusipirkti naujos. Ir, pamenu, tuomet labai džiaugiausi, kai svajonių rankinę galėjau įsigyti už žymiai mažesnę kainą, – sako Inga. – Aš tikrai už galimybę sutaupyti. Juk net kai perkame dizainerio suknelę, žinome, kad ją jau buvo dėvėjusi manekenė. Aš manau, kad svarbiausia, jog daiktas būtų tvarkingas ir geros būklės. O ir šiaip labai palaikau poreikį pirkti iš antrų rankų. Man labai patinka šiandieninė tvarios mados banga, kuomet nepasiduodame vien tik vartojimui, bet kartu ir stengiamės išsaugoti aplinką. Tad ir aš kartu labai norėčiau pasidalinti tuo, ka turiu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (221)