„Šiandien Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto posėdyje pasirodžiau lyg tik ką gimęs ir todėl vos apsirengęs.

Apgailestauju, jeigu kas nors tikėjosi daugiau ir įspūdingesnio vaizdo, bet nusivylė.

Buvau tuo metu savo namuose, dariau mankštą ir pamačiau, kad laikas jungtis į posėdį. O tada paskambino viena žurnalistė, griebiau telefoną, prašiau palaukti, kol pabalsuosiu, tuomet atsistojau ir nuėjau kalbėtis.

Griežtai paneigiu visus spėliojimus, kad kambaryje kartu buvo ir kolega Petras ar jo draugas“, – feisbuke rašė B. Matelis.

Po šiuo įrašu pasipylė komentarų ir nuomonių gausa. Netrukus B. Matelis vėl pasidalijo atsaku.

„Iš jūsų reakcijų suprantu, kad labai nesmerkiate, kad dar galiu didžiuotis savo kūno formomis. Puikiai suvokiu, kad geriau tai daryti ne viešame Seimo komiteto posėdyje, bet ką daryti, kai kitų progų tiesiog nepasitaiko?“ – šmaikštavo politikas.

Antradienį B. Matelis prisijungė prie valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto posėdžio, kuriame buvo nagrinėjamas klausimas dėl 2022 metų valstybės ir savivaldybių biudžeto finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projekto.

Politikas dalyvavo diskusijoje, išreiškė savo nuomonę. Na, o susitikimui priartėjus prie pabaigos, kai atėjo metas balsuoti dėl pritarimo savivaldybių asociacijos siūlymui metodikos įstatyme įteisinti nuostatą, kad savivaldybėms prognozuojamos GPM netektys, kurias nulėmė centrinės valdžios sprendimai, būtų 100 proc. kompensuojamos, politikas pastebėtas kalbantis telefonu.

Supratęs, kad kolegoms matyti jo kameros vaizdas, Seimo narys skubiai telefoną padėjo ant stalo ir tarė: „Aš prieš šį siūlymą“. Paskui vėl čiupo mobilųjį ir pakilo nuo kėdės. Tuomet paaiškėjo, kad vyriškis, ruošdamasis susitikimui, pasirūpino tik viršutine aprangos dalimi, tuo tarpu kelnių atsisakė.

Liapsusas politikui nutiko 1:37:45 laiku:

Netrukus, sprendžiant klausimą dėl siūlymo metodikos įstatyme įteisinti 100 proc. prognozuojamo pajamų sumažėjimo kompensavimą, B. Matelio ekrane buvo matyti tik kamputis jo veido. Balsavime jis savo nuomonės išreikšti kartu su kolegomis nespėjo.

Tai ne pirmas kartas, kai B. Matelis patenka į panašią situaciją. Dar šių metų kovą politikas dėl techninių nesklandumų trūkinėjančio posėdžio metu buvo užfiksuotas krapštantis nosį. Į tai dėmesį atkreipęs Aurelijus Veryga feisbuke juokavo: „Kol sistema stringa, yra kas susiranda darbo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)