Premjera LNDT Naujojoje salėje vyksta lapkričio 4–7 dienomis. Į spektaklio pristatymą atvyko ne tik režisierius Oskaras Koršunovas, dramaturgas Marius Ivaškevičius ar aktoriai, bet ir kiti žinomi svečiai.

Prieš fotografų blykstes ant raudonojo kilimo stojo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis su širdies drauge Loreta Stonkiene, stilistė Agnė Jagelavičiūtė, televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė ir jos širdies draugas Saulius Pilinkus. Pastaroji viešnia viešumoje pasirodė pirmą kartą po skandalo.

„Šio spektaklio kūrimas tai visa epopėja. Ji prasidėjo nuo spektaklio „Išvarymas“, aš vis kalbinau Marių parašyti naują pjesę. 2016 metais susitikome Maskvoje viešbutyje „Standart“, kur labai įdomus interjeras – ant sienų kabo 3D hologramos kosmine tema, aptarnaujantis personalas vaikšto su skafandrais. Marius man sako, kad yra parašęs pjesę, apie netolimą ateitį, apie žmonių gyvenimą pamainomis, apie totalinę ekologinę katastrofą, apie moterišką ir vyrišką pasaulius, apie lemiamą karą tarp liberalaus pasaulio ir diktatūros.

Galvoju kas yra: ar jam su galva negerai, ar jį tas interjeras taip paveikė. Bet atėjo toks laikas, kai mes visi pabudome ir nereikėjo eiti į darbą. Pasaulinis karantinas...“ – kiek anksčiau pasakojo spektaklio režisierius ir naujas LNDT meno vadovas.

„Esu įsitikinęs, kad bus įvykis, labai žiūroviškas kūrinys, sukelsiantis daug diskusijų. Temos vejasi spektaklį ir dėl to yra truputį baisu. Štai ir dar viena skaudi aktualija – pabėgėlių tema, kuri irgi labai svarbi „Miegančiuose“. Kai kalbėjau su Mariumi tame viešbutyje, negalėjom nė įsivaizduoti, kas laukia visuomenės, kokia ji gali būti, kokių gali imtis veiksmų. Dabar spektaklis skamba kaip šios dienos duotybė. Todėl tikrai galima sakyti, kad 2016 m. parašyta pjesė buvo pranašiška. Matome, kad liberalios šalys silpsta, tokios šalys kaip Kinija tampa dominuojančios“, – pridūrė O. Koršunovas.

Režisierius pasakojo, kad spektaklyje labai svarbi feministinė, moteriško pasaulio tema. Yra ir naujo žmogaus-kiborgo tema, naujoji visa apimanti kontrolė, kai kiekvienas mūsų skambutis ar žinutė amžinai išlieka duomenų debesyse. Taip pat kartų atskirties ir nesusikalbėjimo temos, karo baimės linija.

Svečių galerija:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)