Apie šią situaciją A. Tapinas prabilo socialiniame tinkle. Savo pozicija, po kurios sulaukė net grasinimų, televizijos laidų vedėjas sutiko pasidalyti ir su Delfi.

„Prokuratūra teismui perdavė bylą, pagal kurią bus teisiamas Mindaugas Daukšys. Pavasarį būdamas girtas jis lėkė 123 km/h greičiu Antakalnio gatve, kliudė ir užmušė dviračiu važiavusią merginą, kaip vėliau paaiškėjo, žinomo režisieriaus Šarūno Barto dukrą.

Ir, va, tokia nemaloni situacija – prieš kelias dienas visiškai netyčia pastebėjau, kad laukdamas teismo M. Daukšys smagiai leidžia laiką – su komanda dalyvauja gyvuose „Auksinio proto“ žaidimuose, laimi etapus ir pozuoja fotografijoms.

Vakar susisiekiau su „Auksinio proto“ gyvų žaidimų vedėju ir paprašiau informuoti jo protmūšio komandą, kad M. Daukšys „Auksinio proto“ žaidimuose yra nepageidaujamas, juolab kad už apgaudinėjimą jau anksčiau paskelbtas non-grata TV žaidime.

Auksinis protas 2017 vedėjai Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas

Bet komanda susitelkė apie dėl itin sunkaus nusikaltimo teisiamą M. Daukšį kaip mūras.

Iš jos kapitono „Auksinio proto“ komanda išgirdo ne tik pareiškimų apie žmogaus teises, kas uždraus ateiti žmogui į barą, apie tai, kad Valinskas irgi su promilėm buvo, bet ir grasinimų kreiptis į Lygių teisių tarnybą (nežinau, kuo ji čia dėta), paduoti mus į teismą, [kreiptis] į žiniasklaidą, sukelti skandalą ir panašiai.

Ir toks likau sėdėti – rimtai? Jūs rimtai grasinat teismais ir skandalais dėl to, kad įtariamas žudikas yra nepageidaujamas pramogauti privačiame „Auksinio proto“ projekte?

Koks čia pagautų girtų vairuotojų čiūčiavimas ir palaikymas? Stonkus ar Mildažytė bent jau nieko nesužalojo ir viešai atgailauja dėl klaidos, o šitas ne tik kad, atrodo, nesigaili dėl pražudyto žmogaus, bet ir ciniškai smagiai leidžia laiką. Ir yra kas jį užsistoja?

Jeigu norite priminti Radzevičių, tai prisiminkit, kiek jis atgailavo, ėjo keliais tikrąja to žodžio prasme ir maldavo atleidimo už savo nusikaltimą, jei norit priminti Valinsko promiles, galit susirasti tą pačią dieną mano griežtą reakciją į tai.

Jeigu norit ginti teisiamą žudiką, ginkit, skųskit, duokit į teismus, man dėl jūsų gėda. Bet „Auksiniame prote“ jis daugiau nepramogaus“, – rėžė A. Tapinas.

Neblaivus pasivažinėjimas baigėsi tragiškai

Šių metų balandžio pradžioje Delfi rašė apie skaudžią nelaimę kino režisieriaus Š. Barto šeimoje. Girtas vairuotojas pražudė jo dukterį, jaunąją aktorę Iną Mariją Bartaitę. Paaiškėjo, kad dviračiu važiavusią merginą automobiliu partrenkė politiko K. Daukšio sūnus M. Daukšys. 36 metų sostinės gyventojui prokuratūros iškeltą baudžiamąją bylą nagrinės Vilniaus apylinkės teismas, tyrimas atskleidė ir daugiau iki tol neskelbtų nelaimės detalių.

Tragiška avarija įvyko š. m. balandžio 7-osios naktį Vilniaus Antakalnio gatvėje. Būdamas neblaivus ir važiuodamas miesto gatve didesniu kaip 123 km/h greičiu, automobilio „Hyundai“ vairuotojas kliudė dviratį, kuriuo važiavo 1995 m. gimusi mergina. Nuo eismo įvykio metu patirtų sužalojimų dviratininkė iškart žuvo.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, „Hyundai“ vairuotojas pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus, būdamas neblaivus, neįvertino sudėtingų meteorologinių sąlygų (buvo tamsu, lijo), nepasirinko saugaus greičio, o leistiną greitį viršijo daugiau nei dvigubai.

Neatsargiai ir neatidžiai vairuodamas, jis nesugebėjo sulėtinti greičio ir išvengti susidūrimo su ta pačia kryptimi važiavusia dviratininke. Po tragiško eismo įvykio „Hyundai“ vairuotojui buvo nustatytas 0,98 promilių girtumas. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta kaltinamojo atsakomybę lengvinanti aplinkybė – prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir dėl to gailisi.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas būdamas neblaivus ir vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus (BK 281 str. 6 d.), baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (595)