Šią žinią pranešė lrytas.lt, kuriam komentarą pateikė Generalinės prokuratūros vyr. specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

„Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė lapkričio 3 dieną priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl galimo fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo (pagal BK 140 str. 1 d.) nenustačius, kad buvo padaryta veika, turinti nusikaltimo, numatyto BK 140 str. 1 d., sudėties požymių“, – minėtajam naujienų portalui teigė G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Prokuratūra tokį sprendimą priėmė apklaususi liudininkus, atlikusi kitus tyrimo veiksmus, tarp kurių buvo ir tam tikri taktiniai procesiniai veiksmai.

Delfi primena, kad skandalas dėl galimo lenktynininko B. Vanago smurto prieš moterį nesibaigė tik kalbomis. Policija, gavusi pranešimą, kad vyriškis sužalojo savo draugę ir pasišalino iš įvykio vietos, pradėjo tyrimą, kuris jau buvo pasistūmėjęs. Apklausos metu paaiškėjo, kad tą lemtingą birželio 28 d. vakarą lenktynininkas pas minimą moterį bute iš tiesų lankėsi – tą pripažino ir pats B. Vanagas.

Iki tol, kol ikiteisminis tyrimas nebuvo nutrauktas, buvo aiškinamasi dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Tuo metu įtariamajam buvo paskirta ir kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Be to, B. Vanagas buvo įpareigotas nebendrauti bei neieškoti ryšių su galimai nukentėjusiąja. Teigta, kad minima moteris – 34 metų B. Vanago draugė.

Nuo komentarų šia tema susilaikantis B. Vanagas savo poziciją buvo trumpai išsakęs feisbuko profilyje – smurto atvejį jis kategoriškai paneigė ir patikino, kad yra linkęs situaciją palikti tirti šios srities profesionalams.

Trumpame įraše B. Vanagas taip pat atsiprašydamas pridūrė, kad jam apmaudu, jei viešumoje pasirodžiusi informacija apie galimą smurto atvejį nuvylė.

Baigdamas žinutę feisbuke sportininkas nepamiršo padėkoti už supratingumą.

Apie įvykį pranešė galimai nukentėjusiosios draugė

Vilniaus policija Delfi informavo, kad pranešimą apie smurtą artimoje aplinkoje gavo birželio 28 d. vakarą, apie 21.10 val.

Pranešėja teigė, kad prieš 30 min. jos draugę sumušė vaikinas, jog reikia medikų bei policijos pareigūnų pagalbos Pašilaičiuose esančioje Grigalaukio gatvėje.

Įvykio vietoje paaiškėjo, kad vyras nukentėjusiajai su koja spyrė į galvą ir po smurto pasišalino. Į įvykio vietą atvykę medikai moterį nusprendė išgabenti į ligoninę.

Policijos teigimu, įtariamasis nebuvo sulaikytas, o nukentėjusi moteris parašė pareiškimą dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Netrukus Vilniaus miesto 6 policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d. (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas).

Moteris tvirtino, kad garsus lenktynininkas spyrė jai į veidą, tąsė už plaukų, istorijos pradžioje rašė lrytas.lt.

Skelbiama, kad jos ir B. Vanago draugystė užsimezgė prieš 6 metus.

Apie asmeninį gyvenimą nelinkęs atvirauti lenktynininkas yra vedęs, su žmona Giedre turi du vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)